"pns"

Kiedyś... No, niedawno się nudziłem, a nie wiedziałem gdzie to ustawić, to daję tutaj.

Kiedyś podczas błąkania się po forach trafiłem na Wirtualną Rzeczpospolitą(było dużo innych takich państw - VRP, i inne). Uczestniczyłem w tej "grze"(na forum się pisze)i spodobało mi się to.

Ponieważ tamto "państwo"już dawno upadło, postanowiłem użyć pomysłu i stworzyć podobny kraj.

Ponieważ dużo nazw for było zajętych, stworzyłem "PNS" - Państwo Naszych Snów(ciekawa nazwa^^)

Na czym polega ta "gra"?

Takie forum robi za wirtualne państwo - można w nim zostać prezydentem, wstąpić do wojska, być księdzem(:D), sędzią, słowem życie:D.

Moja "gra"dopiero się rozwija, ale jest miłym wypełnieniem czasu wolnego w wakacje. Plusy są takie, że gra często może wciągać(jeśli dużo ludzi bierze w tej grze udział), jest prosta i ciekawa. Minusy to słaba grafika(albo raczej:jej brak:D)i to, że nie każdemu może przypaść do gustu(tzn to nie jest minus jako taki tylko że po prostu nie każdemu się spodoba).

Wiem, jest to pewnego typu reklama, ale o to mi chodziło^^. Jeśli złamałem jakieś forumowe prawo, można ten temat zlikwidować.

Obecnie na forum jestem jedyną zarejestrowaną osobą, ale mam nadzieję, że dzięki Wam forum się rozrośnie.

Zapraszam serdecznie! Miłej zabawy

Drucky, mistrz gry

http://pns.mojeforum.net/index.php

[ Dodano: 2008-06-19, 22:14 ]

Forum jest w fazie przygotowawczej, tzn działa, ale jeszcze wiele może się zmienić/dopiszę, itp. Po prostu niedawno założone i dalej edytowane, jednakże serdecznie zapraszam.

Bardzo ciekawy pomysł Dricky, spróbuje i coś powiem :P

Ciekawy, ale nie mój:)

Ja mam za słabą wyobraźnie by bawić się w coś takiego. Oczywiście nie neguje tego typu rozrywki - każdy lubi co innego.

Temat nie łamie, żadnych regulaminów :P (to nie jest forum kierowane przez bande psychopatycznych moderatorów, którzy tylko szukają pretekstu by komuś dopiec, zbanować, wykasować, wyeliminować :mrgreen: )

@Up

Aleś przywalił tekst z tymi modami buhaha xD

A gierka opiera sie na fajnym pomyśle.

Tylko że na razie mało osób, dlatego proszę was: pomóżcie, zarejestrujcie się; tylko dzięki wam może ten pomysł przetrwać ;)

Ja mam za słabą wyobraźnie by bawić się w coś takiego. Oczywiście nie neguje tego typu rozrywki - każdy lubi co innego.Temat nie łamie, żadnych regulaminów (to nie jest forum kierowane przez bande psychopatycznych moderatorów, którzy tylko szukają pretekstu by komuś dopiec, zbanować, wykasować, wyeliminować :mrgreen: )

w podpisie widze taka informacje.... wiec skoro nie masz wyobrazni na trzezwo.... smoke weed everyday :D

to nie jest forum kierowane przez bande psychopatycznych moderatorów, którzy tylko szukają pretekstu by komuś dopiec, zbanować, wykasować, wyeliminować :mrgreen:

Widać słabo mnie znasz :D

@topic - jak dla mnie to taka gra zeżarłaby za dużo czasu (już teraz na nic go nie mam, szczęście że się wakacje zaczęły...).

Hmm, hmm... nie wiem co o takiej grze myśleć. Co może być ciekawego w prowadzeniu życia po raz drugi? Jeszcze rozumiem Simsy (bo tam są trochę inne zasady jak w życiu no i szybciej leci czas) czy Second Life (gdzie jest grafa 3D i można robić co się chce, nawet latać), ale gra przez stronę 3D? Myślę że sens istnienia mają tylko PBF-y (gry forowe) w światach fantasy, jak np. www.akreozen.ok1.pl .

Ależ taka strona ma szansę bytu - już takie istnieją, inne były. A simsy nie są przez neta:P(poza tym tysiące graczy grają w ogame, gladiatus, itp, itd. A tam podobnie(tylko "grafika"lepsza:D), bo czas też ci tak leci. Czemu się podoba? Nie wiem - ale się podoba...:P

Ogame i Gladiatus to coś zupełnie innego, bo w nich chodzi o to by coś zdobywać. W Simsach to samo. A w PNS coś trzeba będzie zdobywać? Może i pieniądze, może i coś innego, ale ta gra będzie zapewne kładła większy nacisk na klimat i spotkania między graczami. A od tego jest życie.

Może i masz rację, ale i tak wciąga;)

[ Dodano: 2008-06-22, 13:41 ]

P.S.:Tu możesz zdobywać tytuły:P

Witajcie,

pomysł (czyjkolwiek byłby) ze stworzeniem po prostu państwa jest z jednej strony ciekawy, ale z drugiej trudny. Można wyszukać już istniejące wirtualne państwa, które nie pretendują do statusu gry, mające własne flagi, hymny, waluty nawet, nawiązujące stosunki dyplomatyczne z innymi takimi tworami. Z tego co mi wiadomo zawsze największym problemem są ludzie. W takich przedsięwzięciach nie wystarczy już parę tysięcy smarkaczy (bez urazy tak w razie czego), a raczej potrzebnych jest mniej ale konkretnych, dojrzałych i doświadczonych osób.

Na podobnej do wspomnianego przez Kozaka bodajże PBF, czy dawniej PBEM działa od dawien dawna Virlandia - oficjalnie ->Land of Shadows .

Tam każdy wciela się w rolę szlachcica, podobnie jak w ostatnio bardziej znanych renesansowych, ale nie ma ściśle narzuconych ram rozwoju technicznego. W zamian istnieje takie stanowisko jak admin fabularny, kierujący fabułą, którą faktycznie tworzą gracze. Każdy kto chce kreuje swoją postać, może się zaangażować w opisywanie świata, badania naukowe, zbieranie armii, floty, handel, produkcję, akcje złodziejskie itepe.

Duże możliwości, duża interakcja i co za tym idzie spore wymagania żeby coś osiągnąć. A przy okazji poznać sporo ciekawych ludzi grających.

Jak dla mnie nie za fajny pomysł.

Kiedyś... No, niedawno się nudziłem, a nie wiedziałem gdzie to ustawić, to daję tutaj.

Kiedyś podczas błąkania się po forach trafiłem na Wirtualną Rzeczpospolitą(było dużo innych takich państw - VRP, i inne). Uczestniczyłem w tej "grze"(na forum się pisze)i spodobało mi się to.

Ponieważ tamto "państwo"już dawno upadło, postanowiłem użyć pomysłu i stworzyć podobny kraj.

Ponieważ dużo nazw for było zajętych, stworzyłem "PNS" - Państwo Naszych Snów(ciekawa nazwa^^)

Na czym polega ta "gra"?

Takie forum robi za wirtualne państwo - można w nim zostać prezydentem, wstąpić do wojska, być księdzem(:D), sędzią, słowem życie:D.

Moja "gra"dopiero się rozwija, ale jest miłym wypełnieniem czasu wolnego w wakacje. Plusy są takie, że gra często może wciągać(jeśli dużo ludzi bierze w tej grze udział), jest prosta i ciekawa. Minusy to słaba grafika(albo raczej:jej brak:D)i to, że nie każdemu może przypaść do gustu(tzn to nie jest minus jako taki tylko że po prostu nie każdemu się spodoba).

Wiem, jest to pewnego typu reklama, ale o to mi chodziło^^. Jeśli złamałem jakieś forumowe prawo, można ten temat zlikwidować.

Obecnie na forum jestem jedyną zarejestrowaną osobą, ale mam nadzieję, że dzięki Wam forum się rozrośnie.

Zapraszam serdecznie! Miłej zabawy

Drucky, mistrz gry

http://pns.mojeforum.net/index.php

[ Dodano: 2008-06-19, 22:14 ]

Forum jest w fazie przygotowawczej, tzn działa, ale jeszcze wiele może się zmienić/dopiszę, itp. Po prostu niedawno założone i dalej edytowane, jednakże serdecznie zapraszam.