Początek gry w LOL

Witam wszystkich :)

chciałem zacząć grac w LOLa i zastanawiam sie ktora postacia było by mi najłatwiej na początku i czy moze jest jakas osoba albo grupa ktora by mnie przygarneła i pokazała co i jak :)??

Podaj nam swoje upodobania. Jakie klasy preferujesz? Tank, DD, Nuker, Support, jaki styl gry np: czy lubisz być niewidzialny, bić na dystans, z magii czy w zwarciu. Na początku i tak nie masz kasy żeby kupić jakiegoś championa więc musisz korzystać z dostępnych. Każdy champion ma poziom trudności(ustalony przez twórców) więc patrz na te co są recomended-easy. Na razie tyle z mojej strony, jak coś to pisz tu.

Ja przedewszystkim preferuje magię i walkę na dystans. Jakoś w zwarciu mi nigdy gra niewychodzi. Hmm też mi cieżko więcej powiedzieć bo dopiero zabieram się za LOL :)

Napisz na gg: 7183687. Przygarnę cie :)

jest moze wiecej osob majacych czas i chec mi pomoc :)?

Pisz na skype(mateuszbrojer) do mnie. Jak znajdę czas to odpiszę, a mam go nie mało.

Na poczatek poprostu popykaj sobie wszystkimi darmowymi championami na botach.

Moze taki mini slowniczek Ci sie przyda:

mia/miss - missing in action - jezeli ktos byl na twojej lini (przeciwnik), lecz w danej chwili go nie ma, mowimy (np.)" Garen mia " aby uprzedzic naszych teammate'ow,by ten najzwyczajniej nie zgankowal(to ponizej), i zgarnal killow.

re - piszemy, gdy ktos kto byl "mia" wrocil na lane'a.

gank - MUSISZ wiedziec, ze w LoL'u sa 3 lane(5v5) lub 2(3v3) ( linie ):

Mapa (5v5)

a ) Gorna - top

b ) Srodkowa - mid

c ) Dolna - bot

Mapa (3v3)

Tutaj mozna sie posprzeczac:

a)North lane/top

b)South lane/bot

Zazwyczaj w kazdej rozgrywce na liniach "top" i "bot" jest po 2 championow, a na "mid" jest 1 (dlatego, ze jest to najkrotsza linia, a graczy jest max 5).

Jezeli na jednej z linii zabraknie ktoregos z przeciwnikow,wystepuje mozliwosc ganku. Pomiedzy lane'ami sa laczace je drogi. Zazwyczaj wlasnie przez nie dany ganker przemieszcza sie z jednego lane'a na drugi, aby zabic naszego kumpla.

oom - out of mana - bez many/nie mam many - chyba nie ma co tlumaczyc.

No, troche sie rozpisalem, i mam nadzieje nie na marne. Jezeli cos mi sie przypomni to dopisze.

#Edit dzieki za poprawke Salek ;)

xplode11 - oom krocej i wygodniej

Eh skypa dopiero wieczorem, bo w pracy nie mam jak zainstalowac XD a troche nudno, bo malo roboty mam.

mod_ico.png
Ogarnij interpunkcję, bo aż oczy bolą. - Kubox

Napisz na gg, które masz podane w moim profilu.

Pomogę ;]

raczej się pisze miss zamiast mia ; ) i mówisz, że sa 3 lany ale to na mapie 5v5 a przecież może grać na 3v3 gdzie są 2 lany.

dobra najlatwiej bedzie ci ogarnac hmm

ASHE :) 450 ip

build doranblade/switnessy/PHANTON Dancer/infinity edge/last whisper/phantom dancer/bloodthister

zagraj sobie battle training tam sie wszystkiego dowiesz

nie mowi sie miss/mia = wystarczy SS to skrot od miss

oom niemowi sie tego wogole.. wystarczy napisac no mana i recall :]

Przyznam szczerze że nigdy tego typu gry mnie nie pociągały, ściągłem gre i bedę grał prawdopodobnie Ashe więc proszę o wszelakie wskazówki dla tego chempiona :)

Nick BeTrang.

Jak bedziesz na swrewrze odezwij sie :)

moj nick MariusPl

O matko ale mnie ta gra zaciekawiła :D Narazie proboje z botami i nie wiem jeszcze jak składać bronie które nie są na liście recommend ;P

Chodzi mi o te advanced ^.^

@Krige

Daj znać na priv to jutro mogę pograć z tobą troszki i cię "poduczyć" xD

dobra najlatwiej bedzie ci ogarnac hmmASHE 450 ip build doranblade/switnessy/PHANTON Dancer/infinity edge/last whisper/phantom dancer/bloodthisterzagraj sobie battle training tam sie wszystkiego dowiesznie mowi sie miss/mia = wystarczy SS to skrot od miss oom niemowi sie tego wogole.. wystarczy napisac no mana i recall :]

Na US na wysokim lvlu używa się praktycznie tylko mia :) Miss ani ss nie spotkasz tam :) Oom też jest cześciej używane niż no mana ;P Dlatego to zależy w jaką wersję grasz i od poziomu :)

@KrigeDaj znać na priv to jutro mogę pograć z tobą troszki i cię "poduczyć" xD

Spoko już tutaj wale mecze 5v5 pierwszy przegrany bo daliśmy za dużo luzu i nas wykończyli :P

Dobra wstaje o 6:00 i szpilam ostro w lola (whoa) ide spać narka.

ale ja gram na eu a nie na us :D

Tak jak moi poprzednicy - poleciłbym Ci Ashe i jeszcze jak masz kasę to Mastera Yi (chyba tyle samo kosztuje)

Takie kilka rad z mojej strony:

1. Kiedy przeciwnik ma dużo hp to nigdy go nie bij pod jego wieżą, ponieważ wieża atakuje w pierwszej kolejności tego, kto atakuje przeciwnego championa. Nie bij nawet wtedy, kiedy stoją pod nią miniony.

2. Gdy runda się zaczyna, na początek polecam Ci też kupowanie Health Potionów, gdyż po niespodziewanym ataku łatwo stanąć na nogi dzięki miksturce.

3. Na takie postacie jak Twitch czy Evelynn które mają znaczną przewagę nad twoim teamem polecam kupienie Oracle's Elixir, gdyż te postaci mają stealtha (ukrywanie się) a dzięki eliksirowi będziesz mógł je zobaczyć.

4. Nie kupuj za dużo postaci, bo potem trudno Ci będzie nazbierać na runy (Obowiązkowo po 20 lvlu, opcjonalnie przed). Jeżeli chcesz już kupić daną postać to chociaż potestuj ją na free weeku jak będzie, albo popatrz na gameplaye. Może też Ci jakiś kolega pożyczy konto, bo akurat ma tą postać.

Jeżeli znasz angielski to polecam Ci odwiedzać strony takie jak mobafire.com czy leaguecraft.com, gdyż jest tam masa buildów i porad do Twojej postaci.

Jeżeli chciałbyś pograć, lub chcesz jakieś dodatkowe rady to śmiało pisz na GG podane w profilu.

Spoko już pierwszy błąd zrobiłem i na chama poleciałem na chempiona a wieża mnie zdjeła :P Drugiej rady używam od początku a o reszcie nawet nie słyszałem (lol) Ale cóż nie każdy jest pro na starcie.