Czołem LumoSSS,
Sprawa wygląda następująco:
Jak zdobywać lepszy ekwipunek? I czy do 80 lvl trzeba się o niego martwić czy dopiero po osiągnieciu 80 lvl trzeba będzie bardziej postarać się o jakiś ekwipunek?
Martwić o ekwipunek się nie musisz, po wbiciu 80 poziomu lepiej się o niego postarać. m.in. wykonując fractale i zbierając reliki do zrobienia ascended backa (przedmiot na plecy) oraz do kupna biżuterii ascended. EQ na dobrą sprawę możesz zdobywać wszędzie, bo poziomy na mapach niższych lvli również się skalują i robiąc mapki 15-25 możesz dropnąć przedmiot na poziom w okolicach 80 poziomu.
Czy lepsze bronie/zbroje itp. można wydropić? Czy może tutaj ekwipunek trzeba craftować? Jak się za to zabrać?
Tutaj sprawa wygląda o tyle ciekawie, że możesz je wycrafcić, ale i równie dobrze wydropić, jednak aktualnie kupno jakiegoś przedmiotu rare lub exotic na poziomie 80 wynosi od kilkunastu srebrników do x golda. Trzeba pamiętać, że chcąc zostać na trochę dłużej możesz pokusić się o craft broni legendarnej (pochłania strasznie dużo czasu i matsów, ale jej cena i wygląd sprawiają radochę).
Co dają takie "eventy" tzn. skrzynki na mapie? Zawsze jak do nich dobiegałem było pełno ludzi a nic tam nie było
Z takiej skrzynki może np. wypaść ci przedmiot warty kilkanaście, kilkaset golda, z reguły skrzynia pojawia się po zabiciu jakiegoś world bossa.
Jak wbić 80 poziom będąc niedzielnym graczem? Z tego co patrzyłem to strasznie ciężko to wszystko idzie. Może są jakieś sposoby może?
Trochę wyżej na tym forum założyłem temat gdzie kilkanaście osób podpowiedziało co i jak żeby szybko wbić poziom 80. Ja wróciłem do swojego warriora więc dla mnie temat jest nieaktualny. Levelowanie postaci szybko ma swoje plusy i minusy, mapę lepiej posiadać całą odkrytą z uwagi na to, że w różnych lokacjach pojawiają się różne world bossy. Nadal najlepszym sposobem na zdobycie doświadczenia jest WvWvW (oczywiście przy dobrym zergu i prowadzącym, bo samemu raczej za wiele nie zdziałamy, możesz również próbować robić dungi, ale nie wiem jak z populacją na nich)
I gdzie mogę znaleźć jakieś buildy?
http://metabattle.com/wiki/MetaBattle_Wiki
Sam nie jestem super specem w tych sprawach, ale mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłem. Jeśli pojawią się tu koledzy o większym doświadczeniu to proszę o poprawienie moich wypocin ![:D]()