Początki z nagrywaniem/streamowaniem

Jak w temacie zaczynam bawić się w streamowanie oraz nagrywanie na yt został już umieszczony testowy film chciałbym poznać wasze opinie o nim a także porady i wskazówki odnośnie tego co robię.

Film zrobiony na szybko bez konkretnego planu aby sprawdzić wydźwięk mojego głosu w akcji.

Najważniejszą rzeczą jaką chciałbym wiedzieć jest wasza opinia o moim głosie jakoś nie brzmi mi on za dobrze jeżeli chodzi o filmy.

http://youtu.be/0RRmSQ1ihKM

Głos masz normalny, narazie jest git, ale staraj sie przedstawiac bardziej dynamiczne gry, najlepiej multiplayer

Kup lepszy mikrofon :)

tak jak @up.

Przede wszystkim mikrofon, albo zmień ustawienia, bo głos jest trochę przekształcony.

Jeżeli chodzi o komentowanie gry i technikę nagrywania to się nie wypowiem, bo to jest osobisty styl każdego ze streamerów. :)

Powodzenia na scenie!

@IronOwner

Mogę jedynie polecić Ci do nagrywania MSI Afterburner - po odpowiednik ustawieniu fps spada o 2-4 a nie jak w wypadku frapsa o 10-30fps.

Aktualnie nie mam jak sprawdzic tego programy, ale czy fpsy o "2-4" spadają tylko w przypadku kart od MSI ? ;> Jaką jakość oferuje ten program oraz jaki jest stosunek rozmiaru (pliku) do jakości i długości filmiku ?

Aktualnie używam Actiona a jeżeli chodzi o mikrofon troszkę się nim pobawiłem i w miarę dobra jakość już jest (I tak zamierzam go wymienić)

A tutaj jeden z kolejnych próbnych materiałów w którym widać znaczną poprawę moim zdaniem.

Podoba mi się!!! props!!!

@bertyne

Program działa tak samo z każdą kartą. Jakość jest dobra (nie gorsza niż w konkurencyjnych programach).

@IronOwner

Coś jest nie tak z dźwiękiem. Są trzaski i szumy (nawet w intro). Ponadto filmik kończy mi się na 56 sekundach, więc nie wiem co jest grane.

@Kubas246

Film jest wrzucony jak najbardziej OK jeżeli chodzi o dźwięk z Intra niestety taki już był i nie mogłem go inaczej poprawić a jakiejś muzyczki nie miałem zamiaru wstawiać w fragment oryginalnego trailera.

Sprawdź czy wina niedziałającego filmu może leżeć po twojej stronie bo inni z którymi nagrywałem nie widzieli zastrzeżeń co do dźwięku czy stabilności filmu za wyjątkiem tego intra.

Został dodany nowy film po kilku dniach przerwy wraz z rozpoczęciem wakacji kanał będzie sprawnie aktualizowany a także polepszy się jakość audio ze względu na kupno nowego mikrofonu w niedługim czasie.

Został dodany kolejny film z gry DOTA 2

Zachęcam do oglądania i do komentowania.

Jako że nie chciałem spamować każdym filmem nagranym z gry DOTA 2 zapraszam do oceny nagrania z gry battlefield 3.

Niestety przez znane nam wszystkim Polskie realia porządny mikrofon zostanie zakupiony dopiero po 10 czerwca.

Najbardziej zależy mi na ocenie video oraz komentarza.

Jak w temacie zaczynam bawić się w streamowanie oraz nagrywanie na yt został już umieszczony testowy film chciałbym poznać wasze opinie o nim a także porady i wskazówki odnośnie tego co robię.

Film zrobiony na szybko bez konkretnego planu aby sprawdzić wydźwięk mojego głosu w akcji.

Najważniejszą rzeczą jaką chciałbym wiedzieć jest wasza opinia o moim głosie jakoś nie brzmi mi on za dobrze jeżeli chodzi o filmy.

http://youtu.be/0RRmSQ1ihKM