Początkujący gracz

Hej. Chiciałbym zagrać sobie w WoWa na tym globalnym serwerze.Mam narazie tylko konto, żadnej gry itp.Chicałbym sobie kupić podstawkę gry ale wiem że abonamenty dzielą się na drogie średnie i tanie.Czy mógłby mi ktoś opisać koszt wszystkich możliwych opcji abonamentów?

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Raf-od 10-20 zł/2 miesiące gry (nielegalne w polsce)

Mormalny abonament-80zł/2 miesiące gry

Oki zrobiłem sobie konto i ściągnąłem grę no i pojawiłem się w jakim lesie gdzie są moby.Pytanie jak mogę trafić do cywilizacji jakiegoś miasta sklepów itd.?A tak wgl to instancje moge robić?.Jak zdobyć zwierzaka?Dodam tylko że zrobiłęm sobie darmowe konto na globalu na 30 dni triala z reklamy yt

Kupiłem Batlechesta pograłem 2 dni i usunąłem - gry nie polecam, nudna jak flaki z olejem... same questy i questy!

Kupiłem wszystkie dodatki i gorąco polecam. Gra zaczyna się dopiero na 90-tym poziomie.

@JaTaki, masz na myśli, że kupiłeś sobie wowa nie grając na privie/trialu ? To powodzenia......

Przecież napisał, że ma darmowe konto trial.

Pierwsze słyszę o "darmowym koncie na 30 dni z reklamy na yt". Uporządkuj jakoś swoje pytania, bo strasznie ciężko się połapać o do dokładnie chodzi. Zrób sobie jakąś listę co chcesz wiedzieć, o co zapytać i wtedy napisz temat.

umm... widzę, że dla JaTaki'ego t pierwsze MMO w które w ogóle grał... rób questy o dojdziesz do cywilizacji... Pet'y mogą mieć tylko łucznicy (hunterzy), każdy może kupić companion'a w auction housie, ale to jak masz już dużooo golda. Instancji na trialu nie, musisz mieć full wersję i ten trial co zrobiłeś nie kończy się nigdy... po prostu maksymalnie możesz wbić lvl 20 i to całe ograniczenie... nie możesz korzystać z auction house, nie możesz słać listów... Kup fulla, chociaż teraz nie polecam, bo rozgrywkę ułatwili okropnie.. dawniej o golda to było tak trudno, a teraz to byle jaki mob na 70 lvl Ci wylootuje 100...

RAf a co to takiego ? I dlaczego to jest nielegalne w PL ? Mogę mieć przez to kłopoty albo coś ? ^^

Kłopoty? Nie, jedynie mogą zablokować konto :)

Witam,

to może i ja się podepnę do tematu. Po niewypale z GW2 ( non target nie jest dla mnie ) postanowiłem spróbowac gry w WoW'a.

Gierek MMO już mam sporo za soba, aż wstyd pomyśleć że nigdy nie grałem w WoWa.

Tu się pojawia moje pytanie. Czy różnica między Globalem a Privem jest olbrzymia? Bo doszedłem już do tego że za dobrze spędzony czas można poświęcić trochę grosza :)

No i jakby na globalu się zaczynało od zera to można znaleźć jeszcze jakieś ekipy na low i mid levelach ? Czy większość populacji już się bawi tylko w instancje na 80+ ?

Pozdrawiam

@Xenoth, tyle że gw2 nie ma systemu non-target.

Różnica między privem a globem ? DUŻA, na privie możesz sobie sprawdzić czy gra ci się spodoba, jeżeli tak to kupuj globa bo priv jest bez sensu.Chociaż jeszcze bardziej bez sensu jest dla mnie wydawanie ok. 40 zł miesięcznie na gre.....Znajdziesz dużo ludzi na niższych lvl, głównie ich alty.

Może nie jest to non target, ale sporą część skilli można wycastować bez stargetowanego mobka :) Po prostu nie podoba mi się walka w GW

Co do wowa, jakoś ta zł/dzień nie przeraża mnie, narazie zassę triala i zobaczymy co dalej :)

To to chyba jest +, a nie -, no ale o gustach się nie dyskutuje :P.

Spoko, zrozumiesz to dopiero kiedy zczaisz, że to jest tylko nic nie warta gra i nie masz z tego nic, oprócz przyjemności, którą można zastąpić w inny sposób, bardziej ciekawy :D.Powiem z góry, że gra z kumplami jest dużo lepsza, bo jeżeli rzeczywiście to będzie twój pierwszy raz z wowem to możesz sobie nie poradzić, także polecam oglądać jakieś tutki itp.

Spokojnie, gierek MMO mam sporo obgranych, raczej wątpie żeby WoW mnie przerósł :P

Możesz tak sądzić, ale moim zdaniem WoW to najtrudniejsza gra mmo z jaką możesz się spotkać, dlatego mówię, zagraj sobie triala/priva i zobacz sam :).

Nie testuj żadnych Prywatnych Serwerów.... Pograj sobie na Trialu do 20 lvl będziesz miał ssanie aby grac nadal zakup sobie Battlechesta za 40 zł+30 dni gry,później za 20 zł Cataclysm.Na końcu(co jest oczywiste) zakupisz Pandarie.Nie polecam doładowania metodą RaF czyli 30 zł za 30 dni gry gdyż Blizzard skutecznie je usuwa z konta.Co do samej rozgrywki w WoW gdzie ona jest trudna?:).Wystarczy znac podstawy języka Angielskiego a znaczenie skili i ich mozliwości juz znasz.Rotację na PvE poznasz expiąc postać.Na PvP nie ma czegos takiego jak rotacja,jest to umiejętność grania swoją postacią.Także WoW nie jest wogóle tudną grą.

I polecam Ci z implantem zebyś zagrał na Burning Legion gdyz tam robimy gildie i mamy TS-a : > http://portal.fenixpolska.eu/ < zalukaj

Według mnie WoW nie jest trudną grą jak to uważa GrucA. Sam zaczynałem od privów, potem przeniosłem się na triala, i tak od kilku miechów płacę za grę, i nie żałuję! Naprawdę, na globalu gra się za***iście w przeciwieństwie do privów na których jest mało ludzi.