Początkujący gracz

Cześć!

Od dłuższego czasu szukałem mmo z dużą populacją, które mnie wciągnie na dobre. Grałem w ESO, ale jednak to nie to, więc padło na AION. Już w nią grałem, ale wbiłem 10 lvl i przestałem. Aktualnie mam 12 lvl i gram łucznikiem. Proszę o was o jakieś protipy i porady dla początkującego gracza. Mam nadzieję, że ta gra nie jest nastawiona na solo tak jak ESO.

P.s. Dlaczego ludzie z wyższymi lvl grają jak najmniejszymi postaciami, skąd pomysł na coś takiego ?

Nie wiem może myślą że ich trudniej "ztargetować" :) Protipów raczej od nikogo nie uzyskasz. Najpierw wbij chociaż 60lvl a potem zacznij myśleć o pomocy innych graczy dotyczącej rozgrywki. Bo teraz to nic innego Cie nie czeka jak questowanie i nie potrzebujesz do tego żadnych protipów ani sugestii :) A jak nie złapiesz przekonania co do Aiona to zapraszam na serwer Insomnia gry Runes of Magic. Stary dobry RoMek od nowego wydawcy: https://playernetgames.com/games/runesofmagic/landing/

Dobra rada na początek: jeżeli chcesz zrobić hajsy to przyda się aethertapping i essencetapping (zbieractwo i te drugie zbieractwo eteru na polski rozum), później może Ci się nie będzie chciało biegać po początkowych mapach żeby nadrobić, a można zrobić spokojnie 20kk na dzień (mówię o aethertappingu bo nie wiem jak to jest ze zbieractwem). Napierniczaj questy, questy i jeszcze raz questy, a level sam będzie się wbijał - tutaj zasada "pójdę na spota mobków poexpić" się nie sprawdza, dopiero 65 wzwyż w Esterze jest inaczej, ale i tak się robi powtarzalne questy na tych samych mobkach. (ano i zapomniałem o popularnym powtarzalnym queście na 51 w Inggison, którym się leci do 62-63 levela spokojnie, no i jeszcze duchy w Heiron - poczytasz sobie, bo expienie jest szybsze i wydaje mi się że przyjemniejsze). Dungeony w party dla niskich leveli jedynie na serwerze dla poczatkujących - graj na nim bo się opłaca.

Ludzie grają jak najmniejszymi postaciami, bo to jest fajne - przede wszystkim jak się nagrywa filmiki na yt z Aiona, człowiek odnosi wrażenie, że jest inny refleks i postać robi wszystko szybciej niż taki gigant z maksymalną wielkością ;) sam wszystkie postacie jakie posiadam są mini, bo zaimponowało mi to co szmat czasu temu widziałem na youtubie ;>

elo pograłbym sobie z kimś czy jesteś chętny mam 19lvl Elyos Ranger ts mam muta 17+ ?

Cześć!

Od dłuższego czasu szukałem mmo z dużą populacją, które mnie wciągnie na dobre. Grałem w ESO, ale jednak to nie to, więc padło na AION. Już w nią grałem, ale wbiłem 10 lvl i przestałem. Aktualnie mam 12 lvl i gram łucznikiem. Proszę o was o jakieś protipy i porady dla początkującego gracza. Mam nadzieję, że ta gra nie jest nastawiona na solo tak jak ESO.

P.s. Dlaczego ludzie z wyższymi lvl grają jak najmniejszymi postaciami, skąd pomysł na coś takiego ?