Rozumiem. Czyli krótko mówiąc gladiator jest po prostu wsadzony w środek tego wszystkiego. Hmm... Na pewno sorc odpada, gdyż nie cierpię grać magami. Cały czas trzeba spoglądać na pasek many, albo martwić się potami. Rangerem kiedyś próbowałem grać, ale właśnie nie rozumiem czemu oni mi od razu łuku nie dadzą tylko lataj z tym sztylecikiem. Zmieniło się to? Albo po prostu od jakiegoś lvl dostaję dopiero broń dystansową. Co do gunslingera to grałem jak go nie było, choć patrząc na aktualną sytuację to faktycznie ludzie go polecają. A, i takie pytanko: do rangera potrzebne są strzały i czy się kończą?
Po 1 gladiator ma najlepszy dps w grze ^^ ....widac jacy znawcy sa na tym forum.
po 2 gladek moze robic za tanka na kazdej inscie
po 3 gladek jest mega klesa jesli chodzi o pvp i farme mobkow
po 4 fakt faktem ludzie wola wziac tempelara poniewaz malo gladow ma dobry sprzet i go ogarnia.
po 5 jest to chyba najwszechstroniejsza klasa w Aionie
po 6 w pvp potrafi wybic kilku graczy jezeli ogarnie aoe w dobrym timingu z innymi skilami ![:)]()
po 7 zeby grac na powaznie gladem musisz miec polearm + dual wield (do tankowania i robienia op dps)
CO do Rangera (luk) z lukiem dopiero biegasz od 10 lvla a ranger zaczyna byc op po 45 lvlu kiedy ubierasz stigme , ktora daje Ci atak speed konkretny-nie ma czegos takiego jak strzaly w Aionie ![:)]()
Gdybys nie zauwazyl do 10 lvla jestes bezklasowcem na 9 lvlu robisz questa i wybierasz czy chcesz byc rangerem czy sinem czy tempelarem czy gladem i tak dalej zaleznie od wyboru klasy przy tworzeniu
Co do samego Aiona do 65 lvla bedziesz sie nudzil i jedyna oplacalna zrecza jest bicie lvla poniewaz 95% graczy ma 65 lvl.