Poczatkujacy Templar

Ranger, taa... Twoja wiedza chyba na jego temat jest nikła jeśli polecasz go na pierwszą postać. Graj tym czym chcesz, bo potem coś Ci się znudzi i tyle. - tak już w aionie jest :)

Amastain olej system pograj rangerem(dps)-grasz temp,albo healer: zawsze Cie beda jechac ;P,ze ujowo zatankowales,albo ujowy heal;Pco urwy na mnie lecialy zanim nauczylem sie healowac ;P haha(kiedys nie bylo do smiechu...)^^Asmo Healer na zawsze nigdy nie zapomne moj 1 th bez seta mr,ja pier...

Myslisz , ze wezma go na rangerze jak nie bedzie mial konkretnego seta i broni +10 minimum :X ?....teraz a inne czasy a na TH nikt nie chodzi.

Zamierzam rozpoczac przygode ( gralem troszke ale musialem zrobic przerwe ) postacią Templar. Chyba źle zrobiłem czytając i szperając miliardy tematów na jego temat. Postać wygląda na interesującą w PvP ( A tylko o PvP mi chodzi ). Jednak z tego co sie naczytałem to :

- Levelowanie to udreka
- Jesli nie mam end game sprzetu ( bodajze chodzi o ten za AP ) w PvP ma bardzo mały dmg
- W group pvp słuzy jako support bo rzuca jakies buffy na pt?
- Teraz podobno postacie typu glad, sin, ten robot zastepuja go na instancjach.
- Nie ma mowy o dps'owaniu instancji ludzie biora go tylko jako tanka nie jako dps'a
- Bardzo drogi, trzeba miec rozciagalna bron, zwyczajna bron i miiecz + tarcze
- Kilka setow jakis crt mres itd
- Z postaciami magicznymi ma ogromny problem? Gunner i sorc?

Otworzylem miliard zakladek i to co w nich wyczytalem wpisalem tutaj. Oczywiscie sa i dobre rzeczy ale wole bardziej poznac postac, która zamierzam grac.

Teraz kilka innych pytan :
Czytajac te tematy natrafilem na kilka nie jasnych dla mnie rzeczy :

- Latwiej sie expi majac sprzet na +15, skad ja tylko wezme bron na +15?
- Jakie mana stony wkladac do expa?

Moze byc to smieszny temat dla innych ale dla mnie to nowosc. Oczywiscie jesli nie templar to moze zasugerujecie inna postac, moze na PvP powinienem wlasnie wybrac jakiegos Sorc'a albo gunnera?
Znacie jakies pomocne gildie dla poczatkujacych?
Aha zapomnialem dodac po której stronie lepiej grac Asmo czy Elyos na Barusie?