Początkujący

witam, chciałbym zacząć przygodę z wowem na privie jargames i mam pare pytań

1.są gdzieś opisane skróty które używają w grze? bo ja nic nie ogarniam

2. jest gdzieś opisane zbroje talnety itp. ? bo jak grałem na pvp servie fun to każdy lał mnie jak chce

3.jakie addony przyda mi się sciągnąć?

jestem śreni w angolu więc może troche ogarne.

a jak nie ma nigdzie opisane to może mógł by mi ktoś wytłumaczyć?

http://www.wowhead.com/ - Bez tej strony daleko nie zajdziesz. Jeśli chodzi o skróty to naprawde nietrudno się dymyślić o co chodzi. Przydatnych addonów jest wiele. http://wow.curse.com/downloads/wow-addons/default.aspx - na tej stronie sobie poszukaj. Na pewno znajdziesz coś co Ci się spodoba.

EDIT: Zapomniałem o http://wow-space.info/ - Najlepsza polska strona o WoW'ie.

a co jest w tym wow head że to takie ważne ?

nadal nie wiem jakie zbroje itp.

Tu mam wiele addonów ale nie wiem które mi będą potrzebne, pomożesz ?

WoWhead to chyba najlepsza strona internetowa poświęcona owej grze. Znajdziesz tam wszystko czego Ci potrzeba.

Co do armorów to na lov lvlach nie ma większego znaczenia. Wybieraj te, które dają najwięcej potrzebnych bonusów.

Addony: najbardziej potrzebnym jest chyba

Quest Helper(to on poprowadzi Cię przez wszystkie questy w grze, Wszystko będziesz miał na mapie oraz minimapie zaznaczone linią, która doprowadzi Cię do miejsca, w którym masz wykonać Quest)

Innymi dość dobrymi są:

Titan panel(pasek na górze ekranu informujący np o: stanie naszego złota, zniszczeniach, ilości czegoś do rzucania godziny itp. możesz sobie ustawić to co Cie najbardziej interesuje),

Onebag(niektórzy go nie lubią, zamienia wszystkie bagi jakie masz w jeden),

Kalendarz(nie wiem jak się dokładnie nazywa, ale są tam zapisane różne eventy dotyczy to wyłącznie gildii, tylko GM gildii może tam coś zmieniać a reszta gildii widzi np: kiedy jest jakiś dungeon czy wojna) Addonów jest o wiele więcej, poczytaj skróty opisów na jakiś stronach, i pamiętaj, żeby nie wgrać ich za dużo bo gra może się wtedy wyłączać czy coś takiego.

Tyle ode mnie.

wiem że low lvl'ach zbroje nie grają roli, ale potem ? co i jak, dzięki wielkie że się tak ropisaliście

Najbardziej przydatne addony to:

Autioner/auctionator- ogólny kombajn który bardzo pomaga poruszać się po ah

Bartender- bardziej rozbudowane action bary,lepsze keybindowanie itp.

Pitbull- 4 używam go do unit framsów targetu/focus/petów itp.

grid-dowolna konfiguracja raid frames'ow głównie przydatne dla healera[healbot jest dla nobów:P]

Deadly boss mods-bardzo przydatny a raczej niezbędny addon do raidów/instancji.

Recount-rożne tabelki typu,najwikeszy dps,heal itp,itd.

omen- pokazuje threat na aktualnym celu członków raidu/party.

Prat- do chatu,ewentualnie chatter niby niepotrzebne ale dodają parę ciekawych funkcji.

Quartz- paski castowania,blizzardowskie są brzydkie:P

Jest wiele innych których używam do pvp czy do czego tam jeśli byś miał jakieś pytanie odnośnie jakiegoś addonu lub samej gry to pisz:).

Tu masz WoW-owskie skróty.:)

Jeśli chodzi o ogólna pomoc to zbytnio się nie nadam bo chcesz grać na privie,ja nigdy nie grałem i nie zagram na privie:) więc nie wiem jakie tam są aktualnie patche,oraz co jest aktywne.

Co do armorów to niestety, ale nie jestem w stanie pomóc, lecz mogę powiedzieć tyle, że po osiągnięciu max lvl (możesz wcześniej) robisz Questy na sety (o ile dobrze pamiętam S0). Są do zrobienia w różnych miastach. Pomimo tego, iż będziesz miał max lvl to te questy łatwe nie będą, no ale bez przesady. Następnie chodzi się na BG i zbiera punkty, które wymienia się na częsi setu(chyba S2)Dokładnie nie powiem Ci, ponieważ daaawno grałem w WoW'a i już pozapominałem, nie wiem jak to jest na najnowszych aktualizacjach. W tym pomogą Ci strony, które podał Piolczu. No i jeszcze są gemy, ale nie chce Ciebie wprowadzać w błędy, więc się nie wypowiem na ich temat. Słaby kontakt miałem z nimi.

P.s

Do graczy, którzy mają większe doświadczenie niż ja to proszę o poprawę błędów.

a jeszcze jedno w jakie klasy co dodawać? wiem że np. u rogue agility i attack power

W WoW'ie nie dodajesz statystyk. Same dochodzą wraz z kolejnymi awansami. Ekwipunek:

Rogue - agi/stama.

Warrior - str/stama.

Death Knight - str/stama (chyba, że server jest zbugowany i dolicza DK magic power - wtedy wszystko bierz pod inteligencję i spell power).

Druid - zależy od buildu. To klasa uniwersalna. Bal: int/stama; feral bear: str/stama/agi, feral cat: agi/stama; resto: int/spirit.

Paladin - zależy od buildu. Holy: int/stama; Prot: str/stama/int; Retri: str/stama.

Hunter - agi/stama

Warlock - int/stama/spirit

Mage - int/spirit

Shaman - zależy od buildu. Ele: int/stama/spirit; Enh: str-agi/stama/spirit; Resto: int/spirit

Priest - int/spirit/stama

witam, chciałbym zacząć przygodę z wowem na privie jargames i mam pare pytań

1.są gdzieś opisane skróty które używają w grze? bo ja nic nie ogarniam

2. jest gdzieś opisane zbroje talnety itp. ? bo jak grałem na pvp servie fun to każdy lał mnie jak chce

3.jakie addony przyda mi się sciągnąć?

jestem śreni w angolu więc może troche ogarne.

a jak nie ma nigdzie opisane to może mógł by mi ktoś wytłumaczyć?