Początkujący

Witajcie, od jutra mam zamiar zabrać się za FF.

teraz pytanie do ludzi którzy grają już dłuższą chwilę:

jaką klasę na początek warto rozwijać dla newbie?

czy muszę musowo grać z innymi? (Gildia itp.)

Mam nadzieję, że podzielicie się ze mną wiedzą.

pozdrawiam serdecznie :)

Którąkolwiek klasę, dlaczego jakakolwiek miałaby być gorsza/lepsza dla newbie? Każdą klasą nauczysz się grać grając nią.

Nie musisz, ale co to za granie w gre online bez innych, multum FC będzie chciało Cię przyjąć w swoje szeregi więc po prostu dołącz i miej z kim porozmawiać/popytać/powymieniać się zdaniem, nie musisz wszystkiego z nimi robić.

Przede wszystkim FF14 to gra MMO. Granie bez ludzi w MMO jest... hmmm... słabe i mija się z celem.

Klasa - pamiętaj, że w tej grze możesz mieć wszystkie, zmieniać je dowolnie przed dungiem/raidem i ogranicza Cię tylko własny czas na ich wylevelowanie.

Rozumiem, co do klasy, nie chodziło mi o lepsza/gorsza a łatwiejsza w opanowaniu :)

I jeszcze jedno pytanko.

Czy pvp jest zbalansowane?

Czy bardziej odzwierciedlenie pvp wowa gdzie pvp nie ma najmniejszego sensu.

jeszcze jedno, dużo czasu muszę poświęcać na finala żeby coś znaczyć?

Nie wiem co dla Ciebie będzie łatwiejsze w opanowaniu, najlepiej wszystkie klasy do 30 przetrenować i sprawdzić, która Ci podejdzie.

PvP po ostatnich zmianach jest bardzo zbalansowane, naprawdę przyjemnie mi się w to teraz gra. Chociaż nie wiem czy "Ma jakiś sens", to po prostu dodatkowy tryb do spędzania czasu w grze i przy okazji farmienia różnych walut.

Zależy co masz na myśli przez "coś znaczyć", w grze nie ma otwartego PvP więc jak zaczniesz grę to już "coś znaczysz". Jeśli chodzi o end-game'owy content to nie koniecznie. Jak już zdobędziesz gear i znajdziesz static (Takie swoje stałe party do end-game'u) to kilka godzin tygodniowo sprawi, że będziesz mógł się czuć "silny" ^^

Dziękuje za wszystkie tipsy :)

będę miał wszystko na uwadze :)

Witajcie, od jutra mam zamiar zabrać się za FF.

teraz pytanie do ludzi którzy grają już dłuższą chwilę:

jaką klasę na początek warto rozwijać dla newbie?

czy muszę musowo grać z innymi? (Gildia itp.)

Mam nadzieję, że podzielicie się ze mną wiedzą.

pozdrawiam serdecznie :)