Podłączenie PS4 i PC pod monitor jednocześnie

Witam, mam pytanie, i może ktoś będzie w stanie rozwiać moje wątpliwości.

Zamierzam kupić PlayStation 4 i sprawa wygląda w ten sposób że chce go podłączyć pod monitor od komputera BenQ GW2255 jest to LED 21 calowy.

Monitor posiada wejścia z tyłu DVI i D-Sub a z tego co wiem konsola obsługuje HDMI.

Teraz pytanie, czy można zrobić tak, aby podłączyć konsolę i pc do monitora jednocześnie, żeby potem się tylko przełączać między obrazami, czy za każdym razem bym musiał odpinać jeden kabel i wpinać drugi gdybym chciał skorzystać z PC/PS4 w danym momencie?

I jak w ogóle podłączyć konsole do monitora bez wejścia HDMI? proszę o konkretne linki do sklepu gdzie kupić jakiejś złączki.

Pozdrawiam

Konsole podłączasz kablem hdmi, monitor kablem DVI i spokojnie możesz się przełączać między obrazami.

ale czym to podłączam jakas złączka czy coś? mozesz mi podać link do allegro ? mam wejście w monitorze na DVI i D-Sub to jakis rozgaleznik na wejscie jednoczesnie DVI i HDMI ?

PC podłączasz przez D-Sub, a konsolę kablem HDMI do przejściówki hdmi-dvi lub od razu kablem hdmi-dvi. Potem na monitorze możesz sobie przełączać wejścia.

A jak będzie PC chodził na D-subie to nie będzie problemów? Bo kiedyś podłączałem do pc kabel HDMI który dostałem do zestawu i np w grach były paski musiałem odpalić DVI.

Czyli normalnie mam kupić kabel D-sub do monitora PC i przejsciowke hdmi-dvi lub kabel hdmi-dvi i podlaczyc tak?

Witam, mam pytanie, i może ktoś będzie w stanie rozwiać moje wątpliwości.

Zamierzam kupić PlayStation 4 i sprawa wygląda w ten sposób że chce go podłączyć pod monitor od komputera BenQ GW2255 jest to LED 21 calowy.

Monitor posiada wejścia z tyłu DVI i D-Sub a z tego co wiem konsola obsługuje HDMI.

Teraz pytanie, czy można zrobić tak, aby podłączyć konsolę i pc do monitora jednocześnie, żeby potem się tylko przełączać między obrazami, czy za każdym razem bym musiał odpinać jeden kabel i wpinać drugi gdybym chciał skorzystać z PC/PS4 w danym momencie?

I jak w ogóle podłączyć konsole do monitora bez wejścia HDMI? proszę o konkretne linki do sklepu gdzie kupić jakiejś złączki.

Pozdrawiam