Podłącznie 6 głośników (5.1)

Witam,

mam problem z podłączeniem wszystkich 6 głośników pod komputer, mam karte która obłsuguje 7.1 jak i 5.1

wszystkie kable są dobrze podłączone (zielony do zielonego czarny do czarnego pomaranczowy do pomaranczowego) w ustawieniach glosników tez jest ustawione na 5.1 dawałem test to pokolei sprawdzało kazdy glosnik to tez działały. A jednak jak puszam na yt jakas muzyke to działają tylko 2 przednie jak i subufer. Ciekawostka - jak podłączam np 2 tylnie do wejscia zielonego to działają. tak samo jak pomaraczowy kabel do zielonego to tez działa.

Jakies rady?

Ja w Menadżerze Relatek HD Audio musiałem zaznaczyć w zakładce 'Konfiguracja głośnika' opcję 'Wypełnienie głośnika' oraz w zakładce 'Efekt dźwiękowy' wybrać coś (obojętnie co, według preferencji) z listy przy opcji 'Środowisko'. Wtedy zadziałały wszystkie.

Na YT zawsze będziesz miał kiepskiej jakości dźwięk, więc cudów nie oczekuj.

Wejdź w ustawienia swojej karty dźwiękowej i znajdź opcje dźwięku przestrzennego 3d. U mnie nazywa się to CMSS3D i wygląda tak.

9250401200_1440157711_thumb.jpg

Suwak domyślnie jest na środku, a jego przesunięcie na dół sprawia, że na takim YT mam dźwięk ze wszystkich sześciu piszczałek.

W programie Foobar robisz tak. (A jeśli z jakiegoś powodu używasz innego odtwarzacza, to Twój problem ;))

2765995500_1440157907_thumb.jpg

Mam nadzieję, że pomogłem.

Witam,

mam problem z podłączeniem wszystkich 6 głośników pod komputer, mam karte która obłsuguje 7.1 jak i 5.1

wszystkie kable są dobrze podłączone (zielony do zielonego czarny do czarnego pomaranczowy do pomaranczowego) w ustawieniach glosników tez jest ustawione na 5.1 dawałem test to pokolei sprawdzało kazdy glosnik to tez działały. A jednak jak puszam na yt jakas muzyke to działają tylko 2 przednie jak i subufer. Ciekawostka - jak podłączam np 2 tylnie do wejscia zielonego to działają. tak samo jak pomaraczowy kabel do zielonego to tez działa.

Jakies rady?