Podobna do Eve Online

Witam, czy jest gra podobna do Eve Online, lecz trochę mniej "hardcorowa"? Znalazłem Taikodom, ale wygląda na opustoszały. Chodzi mi głównie o grę, gdzie nie potrzeba aż tyle czasu co na Eve Online. Najlepiej jakby PvP polegało na chodzeniu na jakby battlegroundy, bez konsekwencji stracenia statku w przypadku śmierci.

Wpisałem w google : games like eve online i...

Star Conflict

Vendetta Online

Battlestar Galactica Online

Dark Orbit - w to grałem i z czystym sercem mogę polecić mimo, że jest to gra via WWW.

Zerżnąłem stąd http://www.techshout.com/alternatives/2013/23/6-games-like-eve-online/

Nie ma chyba zbyt wielu gier jak Eve. Jeżeli się mylę, to sam jestem ciekaw dalszych propozycji.

Nie chodzi mi o grę dosłownie jak Eve Online, chodzi mi o taką, w której mógłbym polatać stakiem, lecz wymagającą dużo mniej czasu. W Eve trzeba jednak trochę pograć żeby móc bawić się choćby w PvP.

star conflict

battlestar galactica

Pirate galaxy

taikodom

ace online

infinity

siege on stars

HAWKEN!!!!!

star trek online

starczy ? podoba sie?

Starczy. Podoba się. Dziękować.

Jeżeli nie przeszkadza Ci to, że przeniesiesz się trochę lat wstecz to może War Thunder. Całkowicie inne uniwersum, ale jest to czego szukasz. Wchodzisz do meczu, wybierasz samolot no i jazda. Nigdy go nie stracisz, kupujesz nowe, awansujesz. Może akurat co Ci przypadnie do gustu.

@możesz spróbować Warblade :D

Jeżeli nie przeszkadza Ci to, że przeniesiesz się trochę lat wstecz to może War Thunder. Całkowicie inne uniwersum, ale jest to czego szukasz. Wchodzisz do meczu, wybierasz samolot no i jazda. Nigdy go nie stracisz, kupujesz nowe, awansujesz. Może akurat co Ci przypadnie do gustu.

Dzięki, ale to akurat znam. :)

Wpisałem w google : games like eve online i...Star ConflictVendetta OnlineBattlestar Galactica OnlineDark Orbit - w to grałem i z czystym sercem mogę polecić mimo, że jest to gra via WWW.Zerżnąłem stąd http://www.techshout...ike-eve-online/Nie ma chyba zbyt wielu gier jak Eve. Jeżeli się mylę, to sam jestem ciekaw dalszych propozycji.

Ciekawa lista. Pewnie skorzystam z tego wcześniej czy później gdyż EVE online nie chce mi się nawet instalować.

Poza tym była kiedyś gra taka jak http://theuniversal.net/playfree.php To prawdziwy unikat o którym prawie nikt nie wie (swego czasu to naprawdę genialne/realnie innowacyjne mmo- gracz tworzy wszystko, co chce i kiedy chce od epoki brązu do XX wieku), gdzie zaczynamy jako pilot małego statku kosmicznego (czyli tryb wyboru serwera/planety), a gdy już wybierzemy gdzie chcemy lądować to budujemy tam pierwszy budynek i od tego wszystko się zaczyna- coś jak minecraft, tylko 2,5D. Swego czasu bardzo wciągające, a gracze nawet nie słyszeli o czymś podobnym. Gra nigdy nie było popularna, ale może dzisiaj tryb PILOTA statku kosmicznego się nieco rozwiną, dlatego może warto się tym zainsteresować trochę, apropo tematu.

Hmm star Trek online

Witam, czy jest gra podobna do Eve Online, lecz trochę mniej "hardcorowa"? Znalazłem Taikodom, ale wygląda na opustoszały. Chodzi mi głównie o grę, gdzie nie potrzeba aż tyle czasu co na Eve Online. Najlepiej jakby PvP polegało na chodzeniu na jakby battlegroundy, bez konsekwencji stracenia statku w przypadku śmierci.