Podobne Do Elfen Lied!

Tak jak w temacie poszukuję coś tak dobrego i mniej więcej podobnego do Elfen Lied <3

Na oku mam:

High school of the Dead

Dead Wonderland

Czy są one warte uwagi ?

Także jeśli jednak nie ma czegoś tak dobrego jak EL to poproszę jakieś dobre horrorki +18 krwiiiiiste, z nutką dramatu, ecchi nie pogardze :D i romans przeważnie się pojawia w takich ale cieszyłbym się jakby tego uniknęło :D

Do Elfen Lied to mało podobnych ale hmm HOTD warte uwagi Another coś jak oszukać przeznaczenie XD. Teraz w wolnej chwili znalazłem "Shiki" coś o wampirach wydaje się ciekawe.

EL jest jedno swoim rodzaju a co do horrowatych to polecam sobie obejrzec :

• Chaos; HEAd
  • Gilgamesh
  • Ergo Proxy
  • Jigoku Shoujo
  • Le Chevalier D`Eon
  • Kousetsu Hyaku Monogatari
  • Umineko no Naku Koro ni
  • Higurashi no Naku Koro ni
  • Mirai Nikki
  • Persona 4 The Animation
  • Speed Grapher

Co prawda nie jestem pewien czy to będzie ci pasować ale zobacz Higurashi no naku koro ni.

Deadman jest bardzo dobry, polecam HOTD jest fajne do oglądania te cycki XD

Higurashi to ogladalem ale dla mnie lipa.

Shiki jest bardzo ciekawe.

Podbijam Umineko od Crimson'a, do tego dodam:

- Ghost Hound;

- Gantz;

- NHK ni Youkoso/Welcome to the NHK;

- Shikabane Hime(Aka to chyba pierwsza seria);

- xxxHOLiC(która zmusi do obejrzenia Tsubasa Chronicle i resztę "syfu"* od CLAMP'a).

* nie dosłownie.

Higurashi i Umineko świetne serie z dobrym klimatem.

HOTD- tego horrorem nie można nazwać.

Ergo Proxy- tym bardziej.

Dlatego też proponuje obejrzeć wszystkie serie Higurashi oraz Umineko. Dodam że mangi są również świetne. A jak oglądałeś anime EL to koniecznie zapoznaj się z mangą. Nie zawiedziesz się.

Jak ktoś wyżej napisał , Higurashi no Naku Koro ni (Anime, które posiada TYLEEE brutalnych ,krwawych i walących po głowie scen:D Osobiście sam widziałem Elfen Lied i to anime bardzo mi przypadło do gustu , dramat również jest) , Umineko no Naku Koro ni(SPORO dramatu oraz brutalnych i krwistych scen;) ) , Deadman Wonderland (Super anime , polecam !), Shiki (Widziałem , jest o wampirach,warte obejrzenia, ponieważ nie pokazują ich w takim normalnym świetle ,w którym zazwyczaj pokazują inne produkcje w ,których te istoty występują, jest też trochę czarnego humoru, po prostu SUPER)Another też warto zobaczyć , poza tym Hellsing Ultimate też nawet niezły horrorek, Ale jeśli chcesz czegoś np. takiego mocno pokręconego i z wampirami oraz jakimiś dziwnymi experymentami itd. TO POLECAM JAK NAJBARDZIEJ anime KUROZUKA ,jest to horror z elementami mystery. 11eyes chyba posiada to wszystko , co napisałem ,żeby miało anime, które mamy Ci polecić.

Tak jak w temacie poszukuję coś tak dobrego i mniej więcej podobnego do Elfen Lied <3

Na oku mam:

High school of the Dead

Dead Wonderland

Czy są one warte uwagi ?

Także jeśli jednak nie ma czegoś tak dobrego jak EL to poproszę jakieś dobre horrorki +18 krwiiiiiste, z nutką dramatu, ecchi nie pogardze :D i romans przeważnie się pojawia w takich ale cieszyłbym się jakby tego uniknęło :D