Podobne gry do lola

witam

nie wiem czy umieściłem ten temat w odpowiednim dziale. szukam gier podobnych do lola, nie chodzi tu o dota i dota2. gra ma polegać na tym, że musimy zniszczyc budynki wroga i przy tym współpracować razem. chciałbym aby te gry zadziałały na moim sprzęcie:

1,50 GB ram

celeron® CPU 2,40GHz

geforce 7300 GT Super 512mb

w lolu mam spore lagi, a chciałbym spokojnie zagrać. grafika nie musi być wspaniała, więc możecie podawać gry, które maja sporo lat :)

Heroes of Newerth.

Darmowa gra podobna do lola tylko z grafiką Warcraftową; )

właśnie gram w tą grę, jakoś mnie nie zachwyciła ale nie należy do najgorszych ;)

oryginalna DOTA wymagany jest oryginalny warcraft ale polecam tą grę tylko DOTa 2 może się z nią mierzyć.

Bloodline champions albo Dota,dota2

właśnie czytałem dużo dobrego o docie 2 tylko, że nie mam oryginalnego warcrafta, teraz pobieram rise of immortals moze ktoś w to grał ?

Ja polecam właśnie Heroes of Newerth, League of Legends przy tym to piaskownica, HON może spokojnie konkurować z DOTA2. Dla mnie nawet posiada ładniejszą grafikę dlatego jak mam ochotę i wolny czas to gram właśnie w HONa. Może z początku nie jest za prosto, ale warto poświęcić ten dzień/dwa na ogarnięcie wszystkiego i wczucie się w klimat, na prawdę warto, jak najbardziej polecam.

właśnie hon ma jeden minus jest to wyrzucanie z serwera początkujących graczy i to mi się nie podoba. mam pytanie odnośnie hona, czyw nim jest też tak jak w lol'u jeden głoówny lvl konta i przy każdym wchodzeniu na serwer mamy 1 lvl ?

co do bloodline champions to gra nawet ciekawo wygląda, pobiorę i zobaczę ;)

nieznam wymagań ale może LOCO? (Land Of Chaos Online) cal taki sam jak w lolu ale masz kamere nie z góry tylko z 3 osoby( zza pleców bochatera) - jest to że jest mało postaci, ale może ci sie spodoba

właśnie hon ma jeden minus jest to wyrzucanie z serwera początkujących graczy i to mi się nie podoba. mam pytanie odnośnie hona, czyw nim jest też tak jak w lol'u jeden głoówny lvl konta i przy każdym wchodzeniu na serwer mamy 1 lvl ? co do bloodline champions to gra nawet ciekawo wygląda, pobiorę i zobaczę

Tak, to jest charakterystyczne dla gier z gatunku MOBA. Jest poziom konta, a każda rozgrywka rozpoczyna się tak samo, dzięki temu w gatunku tym liczy się skilla gracza a nie zawartość konta. Oczywiście istnieją mocniejsze postacie, które można wykupować w późniejszych etapach gry, ale osoby na prawdę potrafiące grać i tak poradzą sobie z takimi "kaxami" nawet grając początkowymi bohaterami. (;

Aresten

co do LOCO to wygląda nawet ciekawie ale czy to jest gra w stylu lol ?

Tak, LOCO i Savage2 to też MOBA tyle że 3D. Chodzi o to samo, żeby zając bazę przeciwnika.

CiasteczkowyPotwor te dwie gry chyba sa za dobre jak na moj sprzet ;/

Savage2 wyglada na przyzwoitą grę ;)

Niby czemu ? Wymagania jak i waga instalki nie są wygórowane.

LOCO

Minimum:CPU Intel Core2 DuoRAM 1GB RamHDD 2 GBOperating System Windows 2K/XPGraphic Card GeForce 6600DirectX 9.0 cNetwork ISDN or fasterRecommended:CPU Intel Core2 Duo or higherRAM 2GB RamHDD 3 GBOperating System Windows Vista/7Graphic Card GeForce 7600 or fasterDirectX 9.0 cNetwork ISDN or faster

S2

Minimum:Processor - 2.2GHz Pentium 4 / AMD 2000+ or fasterRAM - 1GB of RAMVideo Card - 128MB fully DirectX 9.0 compliant Geforce or RadeonWindows XP, Win2k or Windows VistaNetwork Connection RequiredRecommended:Processor - 2.0GHz Core 2 Duo / AMD 3500+ or fasterRAM - 1.5GB or higherVideo Card - 256MB Geforce 7800+ or Radeon X1900+Network Connection Required (Broadband)

Myślę że oba poszłyby Ci na full detalu, albo przynajmniej na te 70%, są doskonale zoptymalizowane. Grałew oba te tytuły i żeby nie być totalnym noobem trzeba wydać te 30zł na konto. W LOCO na chara +2 $kille, a R2 na premkę [9,99$ żeby móc zamieniać się w bossa].

Realm of the Titans jest w miarę fajny i podobny do lola, ale narazie jest przerwa po poprzedniej fazie testowej. Jescze nie wiadomo kiedy ruszy następna.

pobrałem Bloodline Champions i zagrałem troche ale mam takie lagi, że nie ma sensu grać.

woytas zobaczyłem tą grę, która mi poleciłeś i wygląda nawe fajnie musze tylko pbrać i zobaczyć czy będe miał lagi :P

Bardzo ciekawie zapowiada się DOTA Blizzarda, trzymajcie linka do trailera

http://www.grasz24.pl/newsy/blizzard-dota-premiera-juz-niedlugo-pierwszy-zwiastun,1,1,7816

Jeśli chodzi o HoN'a to jest to aktualnie NAJWIERNIEJSZA moba, zbliżona do DOTY. Jeśli przechodzisz z HoN'a -> LoL - kosisz. LoL -> HoN - totalnie nie wiesz co robić (ewentualnie podstawy). ;) Poza tym dzień czy dwa nie wystarczą na ogarnięcie wszystkiego. Nie chce nikomu odradzać gry w HoN'a jednak do najprostszych to ona nie należy. Co do wywalania nowych - nie graj od razu mm czy psr pub. Ogarnij i pograj na non stats (czerwona gwiazdka na publicach).

@Up - Wymagany jest oryginalny SC2 do tej DOTY.

Nikt nie wymienił : Demigod a to też MOBA ^^. Niestety nie grałem więc nic ciekawego Ci nie powiem o tej grze. Sam polecam HoN'a.

No i nikt nie wymienił Avalon Heroes - niestety ale wydawca : Alaplaya - całkowicie zniszczył tą piękną (dla mnie) grę : jest potwornie zlagowana i IS po prostu niszczy. Alaplaya jest też wydawcą LOCO - tam też bez IS'u ciężko się utrzymać.

Btw . W Savage 2 to jeszcze grają ? ^^

Myślałem że wszyscy tamtejsi gracze przeszli na HoN'a ^^'.

Jeśli chodzi o HoN'a to jest to aktualnie NAJWIERNIEJSZA moba, zbliżona do DOTY. Jeśli przechodzisz z HoN'a -> LoL - kosisz. LoL -> HoN - totalnie nie wiesz co robić (ewentualnie podstawy). Poza tym dzień czy dwa nie wystarczą na ogarnięcie wszystkiego. Nie chce nikomu odradzać gry w HoN'a jednak do najprostszych to ona nie należy. Co do wywalania nowych - nie graj od razu mm czy psr pub. Ogarnij i pograj na non stats (czerwona gwiazdka na publicach).@Up - Wymagany jest oryginalny SC2 do tej DOTY.

Ja przeniosłem się z Lola na Hona i jakoś ogarniam może ty miałeś jakieś problemy ale nie inni. z lola uczymy się podstaw moby a w honie dopiero zaczynamy prawdziwą grę .