Podpięcie konsoli do dekodera

Witam,

Przymierzam się do zakupu leciwej konsoli Playstation 2 i mam pytanko do osób posiadających/zaznajomionych. Nie mam normalnego telewizora, mam dekoder podłączony do monitora komputerowego (Kablem HDMI), dekoder posiada wejście euro i stąd pytanie, czy podłączając PS2 z pomocą przejściówki 3xCHINCH->Eurozłącze do dekodera, konsola będzie działała i wyświetlała się bez problemów na monitorze? Miał ktoś może podobny set up? Konsola nie jest aż tak droga, jednak jeśli miałoby to nie działać to wolałbym wydać pieniądze w inny sposób. Z góry dzięki za pomoc.

Niestety tak nie zadziała :C dekoder tylko wysyła obraz. Pozostaje Ci kombinowanie z przejściówkami, tylko poczytaj coś na ten temat. Ja natomiast poleciłbym emulator PS2 na PC, jednak nie rozwijam tematu bo nie pamiętam jak to forum odnosi się do emulatorów i ściągania gier.

przejściówka hdmi -> kompozytyt na euro rozwiąże problem....ja miałem odwrotnie znaczy z hdmi na kompozyt na euro przy ps3 takie przejścióweczki były w ,,zestawie''.. ale kabla hdmi -> hdmi nie było +.+

btw wpisałem w youtuba i paczaj co wyskoczyło

http://allegro.pl/adapter-konwerter-przejsciowka-ps2-do-hdmi-i7075944651.html?reco_id=adc8f328-deee-11e7-ba68-246e967802d0&ars_rule_id=201

Może znajdziesz tańsze

Dziękuję za rady, poszedłem w sumie za tą Maako i faktycznie nie ma chyba sensu kupować już PS2 kiedy jest w 100% działająca konsola, po prostu podłączyłem PC do telewizora (Monitora telewizyjnego) i gram na emulatorze XD

Za to zmieniło się moje pytanie. Teraz planuję kupić PS3, czy ktoś tutaj ma może przerobione PS3? Bo słyszałem, że Playstation banuje z PSN za przerobione konsole a wtedy nie można grać w gry, jak to jest? Ktoś się orientuje/miał styczność?

To jest tak samo chyba jak było z xboxem i ta przeróbka xtreme czy jakoś tak. Mogłeś grać na necie ale jak cie dorwali to banowali.

Co do ps2, ja ostatnio kupiłem sobie, super zabawka, polecam, bo doznania jakby inne niż przez emu, a te płytki, ahh one pachną gameplayem. The gateway właśnie ogrywane w między czasie.

Witam,

Przymierzam się do zakupu leciwej konsoli Playstation 2 i mam pytanko do osób posiadających/zaznajomionych. Nie mam normalnego telewizora, mam dekoder podłączony do monitora komputerowego (Kablem HDMI), dekoder posiada wejście euro i stąd pytanie, czy podłączając PS2 z pomocą przejściówki 3xCHINCH->Eurozłącze do dekodera, konsola będzie działała i wyświetlała się bez problemów na monitorze? Miał ktoś może podobny set up? Konsola nie jest aż tak droga, jednak jeśli miałoby to nie działać to wolałbym wydać pieniądze w inny sposób. Z góry dzięki za pomoc.