Podstawka chłodząca albo dobra myszka

Witam

Moja dziewczyna wymyśliła, że na święta kupi mi podstawkę chłodzącą pod laptopa albo jakąś myszkę ( bez kabla) do grania. Z ciekawości zapytam czy warto inwestować ponad 80 zł na jakieś podkładki chłodzące do laptopa ? Mój model to 15 calowy y50-70 wersja z i5. Jeżeli tak to możecie podzielić się jakimiś linkami oraz swoimi doświadczeniami z tym ? Raz na jakiś czas zmieniam pastę termoprzewodzącą i lapek aż tak się nie grzeje. Nie mniej może znajdą się fajne podkładki dzięki których będzie można laptopa wziąć bezproblemowo na kolana i spokojnie obejrzeć serial,film nie martwiąc się, że się dławi bądź wypadnie z podkładki.

Druga opcja to myszka do grania - czy znajdzie się coś "polecanego" ( bez kabla) w cenie +- 80 zł nie jestem pro graczem czasem pogram w csa...czasem w wieśka, dlatego na jakiegoś razera nawet nie jestem godzien. Ale może coś w tym przedziale cenowym się znajdzie? Ogólnie przedział cenowy to ~100 zł

Odpowiedz jest prosta NIE

Podstawka nie schlodzi procesora lub karte a tylko pastyk obudowy I tyle...

Podkładka chłodzą - NIE. Nie chłodzi niczego poza powietrzem w promieniu 2cm od wiatraków :) Jeśli miałbyś na prezent wybrać coś do 80zł z akcesoriów do kompa to albo słuchawki albo mysz w tym budżecie i dla osoby niewymagającej na pewno coś znajdziesz. Ja nie polecę niczego ponieważ nie jestem szpecem w tym temacie ale sam mam myszkę w tym przedziale cenowym : http://www.ceneo.pl/17682237 która mi w zupełności od chyba 3lat wystarcza do pogrania.

Z podkładką chyba się pogodzę, może kupię jakąś za 20 zł aby móc laptopa wziąć na kolana. A co z myszką ?? ? ? Gdybym chciał słuchawki to bym Was poinformował - takowe już mam :)

Do tego Lenovo to jasne że się przyda podkładka, i to bardzo SilentiumPC robi świetne Glacier NC400

Czy ktoś z Was posiada jedną z tych myszek ? tj Natec V55 albo gv44 ?

http://www.mediaexpert.pl/myszy-i-trackballe/mysz-natec-genesis-gv44,id-391357

http://www.mediaexpert.pl/myszy-i-trackballe/mysz-natec-genesis-v55,id-45955

Bo jest nocna promocja a wydaje mi się że te myszki są dość ciekawe. Pomożecie mi wybrać jedną z tych ?

... ok może to wyglądać na " brutalną " prawdę lecz te myszki są delikatnie pisząc " marne ". Mysz to jak przedłużenie ręki i może nie musi kosztować majątku lecz zważywszy iż wymienia się ją rzadko to warto wyznaczyć kompromis między ceną a jakością. Ponieważ obracam się w tej branży już od duuuugiego ( 14 lat ) czasu mogę ci coś zaproponować i może zamiast 2 rzeczy , kupić 1 nie za drogą lecz która będzie ci cały czas przypominać że to prezent i to miły i praktyczny. Proponuję ci zakup myszy z klasy Mid premium. To model MSI Intercaptor DS200 - link do strony --->> https://www.morele.net/mysz-msi-interceptor-ds200-s12-0401170-eb5-797923/ </emoticons/default_smile.png" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20"> . Ze swej strony życzę miłego użytkowania ( cokolwiek wybierzesz , nawet nie mój pomysł ) oraz wesołych świąt.

Pozdrawiam.

podkładka się bardzo przydaje. po pierwsze lapek nie leży na samym biurku/łóżku (jeśli go używasz leżąc w łóżku) więc nie nagrzewa nic wokół ;) . chłodzi tylko obudowę ;) no chyba że masz zdejmowany kawałek obudowy za którym są metalowe części. (metal jaki kolwiek działa jak radiator zwiększa powierzchnie oddawania ciepła więc chłodzi się go dość mocno. ;)

... ok może to wyglądać na " brutalną " prawdę lecz te myszki są delikatnie pisząc " marne ". Mysz to jak przedłużenie ręki i może nie musi kosztować majątku lecz zważywszy iż wymienia się ją rzadko to warto wyznaczyć kompromis między ceną a jakością. Ponieważ obracam się w tej branży już od duuuugiego ( 14 lat ) czasu mogę ci coś zaproponować i może zamiast 2 rzeczy , kupić 1 nie za drogą lecz która będzie ci cały czas przypominać że to prezent i to miły i praktyczny. Proponuję ci zakup myszy z klasy Mid premium. To model MSI Intercaptor DS200 - link do strony ---&gt;&gt; https://www.morele.net/mysz-msi-interceptor-ds200-s12-0401170-eb5-797923/  &lt;/emoticons/default_smile.png" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20"&gt; . Ze swej strony życzę miłego użytkowania ( cokolwiek wybierzesz , nawet nie mój pomysł ) oraz wesołych świąt.

Pozdrawiam.

Ehh szkoda, że napisałeś po ponad 20 godzinach. Dzisiaj rano byłem w saturnie i kupiłem V55 jak na razie jestem zadowolony. Dzięki za pomoc

Witam

Moja dziewczyna wymyśliła, że na święta kupi mi podstawkę chłodzącą pod laptopa albo jakąś myszkę ( bez kabla) do grania. Z ciekawości zapytam czy warto inwestować ponad 80 zł na jakieś podkładki chłodzące do laptopa ? Mój model to 15 calowy y50-70 wersja z i5. Jeżeli tak to możecie podzielić się jakimiś linkami oraz swoimi doświadczeniami z tym ? Raz na jakiś czas zmieniam pastę termoprzewodzącą i lapek aż tak się nie grzeje. Nie mniej może znajdą się fajne podkładki dzięki których będzie można laptopa wziąć bezproblemowo na kolana i spokojnie obejrzeć serial,film nie martwiąc się, że się dławi bądź wypadnie z podkładki.

Druga opcja to myszka do grania - czy znajdzie się coś "polecanego" ( bez kabla) w cenie +- 80 zł nie jestem pro graczem czasem pogram w csa...czasem w wieśka, dlatego na jakiegoś razera nawet nie jestem godzien. Ale może coś w tym przedziale cenowym się znajdzie? Ogólnie przedział cenowy to ~100 zł