Podświetlana klawiatura

witam, zakupiłem ostatnio myszke a4tech bloody v8 i sprawuje się ona wyśmienicie, chciałbym teraz urozmaicić swoje stanowisko w podświetlaną klawiaturę do max 80 zł, poszperałem na allegro i znalazłem fajną :

http://allegro.pl/klawiatura-przewodowa-a4tech-kd-800l-x-slim-usb-i4476207135.html

i pytanie brzmi następująco, brać tą klawiaturkę ? bo wydaje mi się, że za tą cene sie opłaca, czy może polecicie coś od siebie ?

dodam, że nie chcę klawiatury z dodatkowymi klawiszami do programowania,chodzi mi o zwykłą podświetlaną klawe z płaskimi klawiszami :)

Gdy kupowałem bloody v7 też chciałem kupić tą klawiaturę, ale brakło mi środków to kupiłem za 15 złoty w auchanie i działa już rok. Fajna sprawa z podświetlaną klawiaturą, wygodna do używania w nocy. A wiesz klawiatura to klawiatura. Pewnie zaraz zjadą mnie znawcy, że za 300 złoty klawiaturę się co - lepiej klika? Jedynie co to może być cichsza i mieć niepotrzebne guziki, z których i tak pewnie nikt nie korzysta.

PS. Wpisałem ten model na allegro i dałem najniższą cenę i wyskoczyło to, nie ma za co, zaoszczędzone 10 złoty. :)

http://allegro.pl/podswietlana-klawiatura-a4tech-kd-800l-x-slim-usb-i4481992683.html

Lepiej klika... a i owszem. Niepotrzebne guziki których nikt nieużywa powiadasz? Może lepiej pisz za siebie?

Widać że z dobrymy klawiaturami miałeś tyle doczynenia co kot napłakał (a może wcale).

A co do podświetlwnia to ono właśnie jest zbędnym gadzetem, co jak co ale patrzysz na klawisze gdy piszesz/grasz?

P.S. Ale co ja tam moge wiedzieć T.T

Lepiej klika, ta... Daje to jakąś przewagę? Jakoś granie na mojej klawiaturze za 15 złoty nie jest czymś uciążliwym ani przeszkadzającym w rozgrywce, lol.

dzięki Ksarou :D dodałem klawiature do ulubionych, ma ktoś może jakieś inne propozycje w cenie 80 zł ?

Lepiej klika, ta... Daje to jakąś przewagę? Jakoś granie na mojej klawiaturze za 15 złoty nie jest czymś uciążliwym ani przeszkadzającym w rozgrywce, lol.

Nie daje w grach nic jak tak bardzo się upierasz ale wiesz czym, jest komfort użytkowania?

Tak samo siedzisz pewnie na drewnianym stołku a możne klęczkach?

P.S. Oczywiście że mam na myśli klawiatury mechaniczne.

Tak siedzę na krześle z kompletu do stołu. Ale to akurat dlatego, że szkoda mi kasy na fotel, a już się do krzesła przyzwyczaiłem. ^^

Wiem czym jest komfort, ale czy jest AŻ tak ważny żeby zapłacić za cały sprzęt - mikrofon, słuchawki, klawiatura i myszka tyle co za 1/3 komputera? Co innego jak ktoś ma pieniądze i nie ma na co ich przeznaczyć, choć szczerze powiedziawszy wolałbym sobie odłożyć na prawko. :) Lepiej skończmy tą dyskusje bo zaraz NS mi warna da a to już by był ban na tydzień. :D

Porządna klawiatura gamingowa (zaznaczam porządna a nie jakaś lipa ) daje całkiem sporą przewagę nad wynalazkami za 15 zł

Dam kilka przykładów :

Na zwykłej klawiaturze naciskasz 3 - 4 przyciski na raz i słyszysz tylko pipczenie i zawias bo więcej nie wydli

Na gamingowej możesz wklepać nawet do 6 i wszystko cacy rozpozna

Macro Np w Smite by powiadomić kogoś że schodzi z linii trzeba nacisnąć :

VF1 - Ze zszedł z linii

VC2 ostrzeżenie przed gangiem

VE1 - Że wrócił na linię

trzeba nacisnąć 9 przycisków .

Na klawiaturze z dodatkowymi kneflami robisz to 3 naciśnięciami i napewno szybciej niż ręcznie .

Do tego jeszcze dochodzi mnóstwo bajerów o których nie chce mi się pisać .

Nie zrozumiałeś mnie, ja nie chce żadnych bajerów na klawiaturze, tylko zwykłą, prostą, podświetlana klawe, moja ma juz 5 lat, kosztowała 40 zł i do tej pory jestem z niej zadowolony, ale jak to bywa, czas na zmiany :)

To kup byle co i nie twórz tematu.

Bo wtedy tylko znaffcy się potrafią wypowiadać którzy gówno mieli i gówno widzieli (z wyjątkami oczywiście)

A z DivumHerold trudno się nie zgodzić

P.S. Czemu byle co? Bo wszystko w tej cenie to gówno!

Mam taką, trzyma mi już pewien czas, nie wymieniłbym na inną, polecam ;)

@Xardunek

czyli twierdzisz, że wszystko co tańsze to gówno ? ludzie, którzy są biedniejsi kupują tanie żarcie czyli co, jedzą gówniane żarcie ? sory stary, ale nie każdego stać na to aby pozwolić sobie na kompa za 4000 kafle, myszke za 500 i klawiature za 300 zl, ludzie którzy ostro harują aby utrzymać rodzine licza sie z kazdym groszem, a dzieciom staraja sie dac wszystko czego tylko zapragna, lecz ograniczaja to wszystko pieniadze, wiem bo sam zyje w takiej rodzinie gdzie ojciec wyjechal za granice i zapier**la jak wół, aby utrzymac mnie i matke i od czasu do czasu da mi jakis pieniadz i moge sobie cos kupic za to, nie jestem wymagajacym czlowiekiem, lubie miec wszystko poukladane i schludne, ale co ja gadam bo i tak co u mnie w domu podaje sie na obiad to jedynie marne "gowno"

P.S

temat do zamknięcia

Niema co porównywać sprzętu komputerowego z jedzeniem. Jeść musisz , a bez klawiatury z bajerami przeżyjesz. Ogólnie chodzi o to że kupowanie Klawiatury za 80zł to marnotrastwo pieniędzy , gdyż jej jakość nie odbiega zbytnie od poziomu Biedronka za 20zł . Jak się nie ma pieniędzy to się nie kupuje byle czego , tylko oszczędza się na porządny markowy sprzęt który pociągnie kilka lat a nie po roku do wywalenia.

Markowa klawa powinna bez bólu pociągnąć z 5 lat. tymczasem chińskie podróbki będziesz musiał z 4 kupić co łącznie wyniesie 4x 80 zł

Tak jak Divum zauważył...

Wyjechać z jedzeniem?!?! Gdy temat tyczy się sprzętu a konkretnie klawiatury?

Człowieku masz coś z głową lepiej te 80zł wydaj na lekarza.

Tak twierdze ze tani sprzęt to GÓWNO - BO TAK JEST!

Nie stać ciebie? Nie kupuj bierz pierwsze lepsze a najlepiej najtańsze.

Myślisz że ja zawsze miałem najlepsza klawiaturka, myszke itd? NIE!

Zbierałem na porządne rzeczy zamiast wydawać Xrazy na szrot i się uzbierało na porządny sprzęt.

P.S. Za prośbą autora zamykam, gdy zmieni zdanie to otworze.

witam, zakupiłem ostatnio myszke a4tech bloody v8 i sprawuje się ona wyśmienicie, chciałbym teraz urozmaicić swoje stanowisko w podświetlaną klawiaturę do max 80 zł, poszperałem na allegro i znalazłem fajną :

http://allegro.pl/klawiatura-przewodowa-a4tech-kd-800l-x-slim-usb-i4476207135.html

i pytanie brzmi następująco, brać tą klawiaturkę ? bo wydaje mi się, że za tą cene sie opłaca, czy może polecicie coś od siebie ?

dodam, że nie chcę klawiatury z dodatkowymi klawiszami do programowania,chodzi mi o zwykłą podświetlaną klawe z płaskimi klawiszami :)