Podzespoły do kompa 2000 zł max

Siema.

Dzisiaj spaliła mi się płyta i karta graf, więc czas na nowe bebechy.

Z uwagi na to, że już dawno nie śledziłem rozwoju branży nie wiem co wybrać. kompa używam do grania.

Mogę na to przeznaczyć + - 2 tyś zł.

Szukam:

płyty głównej,

karty graficznej,

ramu,

procesor

Zasilacz jaki posiadam ma 650W.

Będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi

@edit zapomniałem o procesorze :)

Nie podałeś, że potrzebujesz procka, więc rozumiem, że jakiegoś już masz, wypadało by podać jaki, przyda się przy doborze płyty

EDIT:

Tak na szybko :

Gainward GTX 950 OC ~ 700

MSI B85-G43 ~ 300

2x 4GB Crucial 1600 MHz CL9 ~ 200

Intel Core i5-4460 BOX ~ 800

Jak nie zamierzasz nic dokładać i kupować używek, to tak by to wyglądało.

Można by w sumie się by pokusić o gorszą płytę + dołożyć parę dyszek i wziąc to MSI Radeon R9 380 OC, 2GB GDDR5 (256 Bit) ~ 849

Nie podałeś, że potrzebujesz procka, więc rozumiem, że jakiegoś już masz, wypadało by podać jaki, przyda się przy doborze płytyTak na szybko póki nie odpiszesz :Gigabyte R9 390 WindForce 2X ~ 1400 //////// Gigabyte GTX 970 WindForce 3X ~ 1500MSI B85-G43 ~ 3002x 4GB Crucial 1600 MHz CL9 ~ 200

zapomniałem o procku. W koncu niedziela rano - to się zdarza

Czym się sugerowałeś wybierając te podzespoły? jakieś benchmarki czy cos w tym stylu, czy po prostu ceną

Starałem się wybrać najlepsze części, żeby się w budżecie zmieścić, ale poczekaj jeszcze na opinie innych

W sumie mógłbyś się pokusić o gorszą płytę, bo procek i tak zablokowany i brać tego R9 zdecydowanie lepsza od kastrata jakim jest gtx 950

Gigabyte GA-H81M-HD3 - 230

Intel Core i5-4460 BOX - 799

MSI R9 380 Armor - 849

2x 4GB Crucial 1600 MHz CL9 - 195

moze zacznij od tego dlaczego twoj komp sie spalil ...

A nie przypadkiem bylo too ze twoj zasilacz jest lipny ??

Bo czesc od komputera nie pala sie tak same siebie...

Zasilacz kręci tak jak powinien ( mam go od niecałego roku - kupiony nówka )

Procek mi się od zawsze grzał i chyba to od niego się zaczęło.

Muszę jeszcze sprawdzić kartę graficzną czy czasem też jej nie strzeliło

Ma ktoś jakieś inne propozycje ?

Sprawdź zasilacz, bo szkoda by było, żeby nowe części ci z dymem poszły :)

Co do zaproponowanych przeze mnie części z graniem nie będzie problemu, co najwyżej zejdziesz na wysokie ustawienia w nowo wychodzących grach.

Nalegałbym jednak, abyś dołożył do tej płyty MSI B85-G43 ma 4 wejścia na pamięć i radiatory na sekcji zasilania

Sprawdź zasilacz, bo szkoda by było, żeby nowe części ci z dymem poszły Co do zaproponowanych przeze mnie części z graniem nie będzie problemu, co najwyżej zejdziesz na wysokie ustawienia w nowo wychodzących grach.Nalegałbym jednak, abyś dołożył do tej płyty MSI B85-G43 ma 4 wejścia na pamięć i radiatory na sekcji zasilania

Jutro dam kumplowi z roboty zasilacz , ram i grafikę do sprawdzenia. Będę wiedział na czym stoję

napisz co too za cudo 650 watowe

Siema.

Dzisiaj spaliła mi się płyta i karta graf, więc czas na nowe bebechy.

Z uwagi na to, że już dawno nie śledziłem rozwoju branży nie wiem co wybrać. kompa używam do grania.

Mogę na to przeznaczyć + - 2 tyś zł.

Szukam:

płyty głównej,

karty graficznej,

ramu,

procesor

Zasilacz jaki posiadam ma 650W.

Będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi

@edit zapomniałem o procesorze :)