Podzespoły za ok 4000 zł (dylemat)

Witam,

Mam taki problem, że nie wiem jakie podzespoły wybrać. Chodzi mi o GPU,MOBO,CPU do 4000 zł.

Zastanawiam się nad : i7 4790k + gtx 970 czy lepiej wybrać i5 4690k i gtx 980.

Proszę was o rady co wybrać lub wasze sugestię, a jeżeli chodzi o mobo, to żeby miała dobrą kartę dźwiękową i żeby procka dało by podkręcić minimum na 4,5 GHz.

Pozdrawiam, dziękuję za rady i pomoc.

Jak wyszedł GTX 780, a później GTX 780 TI, to ceny były prawie, że identyczne. Jak chcesz na kartę wydawać +2500 zł, to nie lepiej ci poczekać na GTX 980TI ? Zwłaszcza, że ma mieć 6GB pamięci.

Co do tematu, to większą wydajność w grach będziesz mieć na i5 + gtx 980, ale kto wie co będzie za 2 lata ? Może z dx12 gry będą wykorzystywać 8 wątków ?

Jeśli chodzi o płytę, to Gigabyte gaming 5 ma dobrą dźwiękówkę, 8 fazową cyfrową sekcję zasilania, więc spełni swoją rolę.

Jak wyszedł GTX 780, a później GTX 780 TI, to ceny były prawie, że identyczne. Jak chcesz na kartę wydawać +2500 zł, to nie lepiej ci poczekać na GTX 980TI ? Zwłaszcza, że ma mieć 6GB pamięci.Co do tematu, to większą wydajność w grach będziesz mieć na i5 + gtx 980, ale kto wie co będzie za 2 lata ? Może z dx12 gry będą wykorzystywać 8 wątków ?Jeśli chodzi o płytę, to Gigabyte gaming 5 ma dobrą dźwiękówkę, 8 fazową cyfrową sekcję zasilania, więc spełni swoją rolę.

A kiedy wychodzi gtx 980 ti ??

Witam,

Mam taki problem, że nie wiem jakie podzespoły wybrać. Chodzi mi o GPU,MOBO,CPU do 4000 zł.

Zastanawiam się nad : i7 4790k + gtx 970 czy lepiej wybrać i5 4690k i gtx 980.

Proszę was o rady co wybrać lub wasze sugestię, a jeżeli chodzi o mobo, to żeby miała dobrą kartę dźwiękową i żeby procka dało by podkręcić minimum na 4,5 GHz.

Pozdrawiam, dziękuję za rady i pomoc.