POE grind/quest?

Siemka! Chciałbym zacząć grać w poe i mam kilka pytań.

1. Przeglądając poradniki na YT napotkałem na masę "najlepszych miejsc do expienia". Stąd moje pytanie, misje czy czysty grind?
2. Jak resetować daną mapę?
3. Jak wygląda teraz sytuacja z tymi podklasami? Na jakimś lvl automatycznie wyskakuje komunikat z wyborem?
4. Witch pod summonera/totemy sprawdza się do expa czy raczej nudny?
5. Co dają poszczególne ligi?

Dam Ci na start taki ogólny opis, żebyś nie musiał się zastanawiać, bo nie grałem w tą grę aż tak długo, żeby móc z pewnością dawać porady nowym graczom, ale:

1. No gra jest H'n'S czyli nawet gdybyś na każym poziomie trudności robił wszystkie questy, to one dość szybko się kończą, to nie jest zwykłe MMORPG typu WoW. Tak więc w 100% grind (Bardzo przyjemny z resztą).

2. Nie pamiętam dokładnego skrótu, ale chyba CTRL + kliknięcie na mapę, na którą chcesz się teleportować, wtedy masz wybór czy chcesz grać na kontynuacji ostatniego podejścia na danej mapie, czy na jej zrestartowanej wersji. (Mapy resetują się też automatycznie po 15 minutach od wyjścia z nich, czyli jak pójdziesz afk'ować do miasta, to licz się z tym, że mapkę Ci zresetuje xD).

3. Tego nie wiem, nie grałem już dośc długo

4. Totemy to właściwie najprostszy sposób expienia, najtańszy i najbardziej noob-friendly build. Bardzo polecany na start. W tej grze raczej żaden build nie jest nudny, szczególnie jak grasz pierwszy raz.

5. Na ligach możesz zdobywać przedmioty dostępne tylko w tej lidze, które nie powtarzają się w innych. Jak liga się kończy, to postać przenoszona jest na Standard i wszystkie przedmioty na niej zostają, czyli Liga - unikalne przedmioty, Standard - skupisko wszystkich przedmiotów.

Siemka! Chciałbym zacząć grać w poe i mam kilka pytań. 1. Przeglądając poradniki na YT napotkałem na masę "najlepszych miejsc do expienia". Stąd moje pytanie, misje czy czysty grind?2. Jak resetować daną mapę?3. Jak wygląda teraz sytuacja z tymi podklasami? Na jakimś lvl automatycznie wyskakuje komunikat z wyborem?4. Witch pod summonera/totemy sprawdza się do expa czy raczej nudny?5. Co dają poszczególne ligi?

1. Lecisz questy główne żeby przejść dalej i poboczne które dają skill pointa, nie czyść nawet map, bij tylko duże grupki mobów, niebieskie, zółte, bossy i unikatowe. Na wyższych poziomach trudności jeśli będziesz chciał lvl/eq dozbierać to grindujesz w A1: Ledge A2: Fellshrine ruins A3: docki A4: pierwsza mapa

Ogólnie jak masz lore gdzieś to rushujesz do act 3 ostatni poziom trudności gdzie od 66 lvla? czy 68 i tu się zaczyna ostry grind.

Rób też questy od masterów i daily od nich, najlepiej w party.

2. Ctrl + LPM na portalu/przejsciu do mapy.

3. Masz na myśli te podklasy co guru niedawno opisywał w newsie? To chyba gdzieś w 2016 1Q wychodzi dopiero.

4. Nie polecam tych buildów jeśli nie chcesz się znudzić grą.

5. Specjalne przedmioty które można uzyskać z tych lig i inne duperele. Ladder jest od nowa i można jakieś nagrody też zgarnąć za pozycje. Sama liga ma w sobie unikatowy event "Talizmany" ale nie mam pojęcia co to, nie grałem jeszcze.

A jak zmieniać poziom trudności?

Jak zabijesz ostatniego bossa w akcie 4, otwiera ci się portal do następnego poziomu trudności.

Ok ostatnie pytanie. Na jednym z filmików widziałem jak koleś miał ustawione, żeby automatycznie podświetlało mu tylko orby oraz itemy złote i wyżej. Jak to ustawić?

Ok ostatnie pytanie. Na jednym z filmików widziałem jak koleś miał ustawione, żeby automatycznie podświetlało mu tylko orby oraz itemy złote i wyżej. Jak to ustawić?

Item Filter.

Chcesz własny zrobić > http://pathofexile.gamepedia.com/Item_filter poczytaj to

Tu masz gotowe http://pathofexile.gamepedia.com/Item_filter#List_of_item_filters

Ok powiedz mi jeszcze o co chodzi z corrupted itemami i gemami.

Tych itemów i gemów nie można modyfikować orbami. Różnymi orbami możesz zmieniać statystyki itemów albo im je dawać. Możesz ten item wydropić, albo używając na broni vaal orb da się go zepsuć, czyli nadać mu status corrupted.

Ok dziękuję :)

Siemka! Chciałbym zacząć grać w poe i mam kilka pytań.

1. Przeglądając poradniki na YT napotkałem na masę "najlepszych miejsc do expienia". Stąd moje pytanie, misje czy czysty grind?
2. Jak resetować daną mapę?
3. Jak wygląda teraz sytuacja z tymi podklasami? Na jakimś lvl automatycznie wyskakuje komunikat z wyborem?
4. Witch pod summonera/totemy sprawdza się do expa czy raczej nudny?
5. Co dają poszczególne ligi?