Dobry.
Niby PoE daje możliwość zrobienia wszystkiego z każdego, pewnie, jednak niektóre klasy zaczynają w takim miejscu drzewka skilli, że po prostu łatwiej jest zrobić coś, co inną klasą będziemy robić dłużej, ale odpowiadając - to (chyba) nie ma jednak znaczenia.
Zdaje mi się, że każda postać ma w miarę grywalny "newbie build". Od siebie polecam (bo sam go zrobiłem bez poradników, a jedynie z wiedzy ze streamów) marauder'a budowanego na skill Ground Slam. 0 filozofii, ciągła jatka, czyli to co w hns najlepsze ![:D :D]()
Kiedyś czytałem, ze dla początkujących sprawdza się Fireball Witch.
Co do buildów z internetu. Często dla noobka (takiego jak my!
) są one napisane jakby szyfrem. Itemków nie ogarniamy(tych legendarnych, nie wiemy na co patrzeć), skilli na początku też...Dobrze jest zrobić postać, dzięki której poznamy jakieś mechaniki, wbić nią nawet 40 poziom, poznać sposób działania umiejętności, zobaczyć jak działają support gemy. Najczęściej postać ta jest popsuta do szpiku kości(nie no, bez przesady, każdy umie czytać), ale to właśnie ona nauczy Cię grać, pokaże Ci na to masz zwracać uwagę na drzewku umiejętności i co jest najbardziej przydatne, jaką klasą zacząć..i tak dalej, i tak dalej...
Jest jeszcze jeden build! Jeżeli zaczynasz to Shadow na początku gry dostaje skill "frost blades". Budowanie postaci pod ten skill jest jak dla mnie bardzo przyjemne i fajne w rozgrywce. Co prawda mechanizm gry podobny jak przy marauderze, ale daje rade.
UWAGA: To są moje spostrzeżenia, po przegraniu 60h w PoE. Są to zdania napisane przez początkującego, wiync proszę bez złości ![:) :)]()