PoE Ogólna Dyskusja :D

Ja po prostu chciał bym być przygotowany na ten dodatek do diabełka jeżeli chodzi o postać w grze itd :P

Ale z drugiej strony nie chciał bym tracić czasu jak okaże się, że ta gra to lipa będzie.

A najbardziej w obu grach boli to, że jest ograniczenie lvlowe :D jak ja tego nie znosze

Tak czytam, czytam i niewierzę.

@Mages "na lidzę hardcore bierze się tylko skille AoE i ataki dystansowe

WTF :o

co do AoE to się zgodzę ze względu na szybsze farmienie ale tylko dystansowe ? A Leap Slam build ? A FaceBreak ze splash dmg ? a Flicker Strike ? Cleave ? Sweep ? Damn serio ogarnij.

Co do samego wyboru między PoE a D3. Jestem wielkim fanem PoE w tym pojedynku. Gra robiona przez zajawkowiczów dla zajawkowiczów Nemesis i Liga Hardcore naprawdę jest dla wyjadaczy tak jak co tygodniowe "wyścigi"(przez 2 h musisz osiągnąć jak najwyższy lvl). Czuć klimat Diablo 2. D3 widzać że jest nastawiona na Casualowość przez co to nie jest już to samo.

PoE już nie pozwoli się zrzucić ze stołka posiada najlepszych streamerów H&S takich jak Kongor, Nyu czy Kripp ;) imo PoE wygrało w tej nierównej walce Goliata z Dawidem ;)

(to są moje opinie nie trzeba się do nich ustosunkowywać)

o co chcodzi z tym nemesis?

Jest to liga w trybie Hardcore(gdy postać zginie wraca do ligi Default) z tym że jest nie co trudniejsza ponieważ każdy Rare Mob posiada dodatkowo hard Affixses.

Drop zwiększony kosztem zwiększonej trudności ;p

wagonik666 - sam miałem problem POE czy D3 , wybrałem D3 i nie żałuje , Jak i w POE i D3 po skończeniu wszystkich aktów na każdym poziomie pozostaje tylko FARMIENIE :) , z Ah nie musisz korzystać i nie prawdą jest że bez niego nie da się grać da się :) , gier publicznych w D3 jest cała masa , zawsze o każdej poże ktoś się znajdzie :) , pozatym Dodatek będzie tak EPICKI że POE niestety straci graczy na tym , nie oszukujmy się jak narazie POE góruje ale po dodatki D3 o własnie ono stanie na podium 1 miejsca :D.

Zrobiłem build do duelisty, który ma mieć dobry dmg(melle), i nie najgorszą obronę.Jak myślicie,ujdzie?

http://www.pathofexile.com/passive-skill-tree/AAAAAgQAmSu9gavFR35lTYTZypCbLRcdV5dgQRHVvqfSTcAP1e3v42NwNJO2QU4qKaVY21Pfm4OE72EhGlVkozboAeefy6cwFHFBqvjr9zJyqXzZ8YonT0SBGLCsqiftGS7Uj2ebW6_dDfzFtxc4llz5Vvp0QXfXfyvd59Uc5oiDvZtqJd8b-qQZdO1672BLBS1AoJ657g4a20xgBLGVZgOHG61wckjueK7TfgBeGY7tgwgu-WMV8DpYBH6HGVivRmkF-aOKmybo1usUzere9ud0D6th4ofbpn-oGjZC7UGxs7VIKCqZVzBU1ooUdcT2xBU67RLh

Za mało resistów

@Pelgren nie koniecznie Resisty może na elementale wrzucić ze sprzętu ;)

Unwavering Stance + Iron Reflex = mega połączenie ;) Tylko pamiętaj że dodatkowy Passiv Ondar's Guile nie będzie działa, grubą puszkę musisz ubrać ze względu na iż większość ataków będzie w Ciebie w chodzić ;)

Co do buildu w Early Rushuj HP i po Iron Reflex potem odbij na Unwavering Stance, następnie wchodzisz pod Ele resisty przez Str Pointsy po Flat HP. Po "Stankowaniu" się szukaj opcji na dmg. Powinno śmigać ok, polecam Dual Strike oraz Cleave do czyszczenia.

Powodzenia !

@Bucket

Ogólnie myślałem nad zrobieniem go w infernal blow, w przypadku mojego tanka świetnie się to spisywało na gromady potworów(Melle splash, Faster atacks, multistrike, Blood magic, Elemental damage and have fun :DD)choć nie jestem pewien, czy by to wypaliło.Tak po za tym dzięki za rade z resistami i pasywka, rzeczywiście wypadało to zmienić.

Jak moge zdobyć te spelle? Bo mam juz 7 lv i ani razu mi nie wypadł z moba.

Gemy z questów, gemy które dropią.

wagonik666 - sam miałem problem POE czy D3 , wybrałem D3 i nie żałuje , Jak i w POE i D3 po skończeniu wszystkich aktów na każdym poziomie pozostaje tylko FARMIENIE , z Ah nie musisz korzystać i nie prawdą jest że bez niego nie da się grać da się , gier publicznych w D3 jest cała masa , zawsze o każdej poże ktoś się znajdzie , pozatym Dodatek będzie tak EPICKI że POE niestety straci graczy na tym , nie oszukujmy się jak narazie POE góruje ale po dodatki D3 o własnie ono stanie na podium 1 miejsca .

Nie spinaj sie tak bo ci zwieracz pęknie. D3 to kolejna gra zamieci która chciała jechać na legendzie plus fakcie że zamieć gier słabych nie robi. Wyszło jak wyszło, panowie z zamieci od lat kopiują lub jadą na marce, dodatki do WoW( kto zna troche świat mmo ten wie ile w nich "oryginalnosci"), smutny i kserujący heartstone( tu przepraszam ludzi którzy ccg są nie obeznani, dla nich to moze być to coś) po sc2 który jest świetnym rts-em ale do kultowości starego brata to mu sporo brakuje. Panowie z GGG wbili klina zamieći tak strasznego, że pewnie d*pa ich do dzis boli. Zreztą jeśli TL2 ma zblizony online z D# to o czym mowic?

A gdzie mogę podpatrzeć, gdzie mam questa, co mam zrobic itp ? i gidzie mam oddac? bo zbytnio nie ogarniam chwilowo :D

Proszę tu jest wszystko opisane :)http://pathofexile.gamepedia.com/Quest

Nie spinaj sie tak bo ci zwieracz pęknie. D3 to kolejna gra zamieci która chciała jechać na legendzie plus fakcie że zamieć gier słabych nie robi. Wyszło jak wyszło, panowie z zamieci od lat kopiują lub jadą na marce, dodatki do WoW( kto zna troche świat mmo ten wie ile w nich "oryginalnosci"), smutny i kserujący heartstone( tu przepraszam ludzi którzy ccg są nie obeznani, dla nich to moze być to coś) po sc2 który jest świetnym rts-em ale do kultowości starego brata to mu sporo brakuje. Panowie z GGG wbili klina zamieći tak strasznego, że pewnie d*pa ich do dzis boli. Zreztą jeśli TL2 ma zblizony online z D# to o czym mowic?

No ale chyba nie wierzysz, że Blizz pozwoli na to by PoE było lepsiejsze co ? :D bo mnie to ciągle męczy xD.

Jestem zdania, że pogrom będzie i to raz dwa .

Chociaż drzewka skili tak czy siak nie pobiją, ale moim zdaniam, aż tak super to ono nie jest

Tak czytam, czytam i niewierzę.@Mages "na lidzę hardcore bierze się tylko skille AoE i ataki dystansoweWTF co do AoE to się zgodzę ze względu na szybsze farmienie ale tylko dystansowe ? A Leap Slam build ? A FaceBreak ze splash dmg ? a Flicker Strike ? Cleave ? Sweep ? Damn serio ogarnij.

Jakby na to nie patrzeć to większość ludzi z topki gra buildami pod ST i EK, może źle się wyraziłem ale miałem na myśli że ataki dystansowe to najlepsze rozwązanie, ale inne też mogą być dobre, zależy od builda.Mowa tu o lidze nemesis i hardcore oczywiście.

I nauczcie się wreszcie że mój nick piszę się przez Q, a nie G. Maqes Mages- jest różnica.

Powiedzcie mi jedną rzecz, co ten dodatek do d3 wprowadzi takiego, co miałoby sprawić, że przebije poe?

@EDIT:"*Lvl cap (maksymalny poziom doświadczenia postaci) podniesiono do 70

*Nowa klasa: Crusader (krzyżowiec?) - wzorowany na Paladynie z drugiej części gry (widać nawet jak używa magicznych młotków), z wyglądu przypomina też wojownika z jedynki

*Loot 2.0 - przedmioty od zawsze były jednym z najważniejszych elementów Diablo. W Diablo 3 system losowania przedmiotów pozostawiał wiele do życzenia i spotykał się z licznymi protestami ze strony graczy. "Loot 2.0" ma sprawić, że gra będzie "dobierała" przedmioty do naszej postaci. Oprócz tego twórcy gry zdecydowali się na stworzenie znacznie potężniejszych przedmiotów legendarnych.

*Nowa lokacja Westmarch. Gotycka, "jeszcze bardziej mroczna od poprzednich aktów", średniowieczna stylistyka. Umagicznianie przedmiotów i nowy rzemieślnik Mystic - pozwala na zmianę atrybutów w przedmiotach rzadkich i legendarnych.

*Nowy końcowy boss do zabicia: Malthael, upadły anioł śmierci

*Nowy tryb "nieskończonych lochów" dla wszystkich, którym farmienie przedmiotów sprawia ogromną radość"

Więc tak; *lvl cap w poe (o ile się nie mylę) wynosi 100

* w poe wprowadzony został scion i skill spectral throw który przypomina "magiczne młotki" palladyna

*Loot w poe jest miodzio

*W poe prawie wszystkie lokacje mają klimat mroczny i lekko przytłaczający, a umagicznianie przedmiotów jest bardziej zróżnicowane niż będzie oferował dodatek.

*Podejrzewam, że boss ten nie będzie zbytnio wymagający. Wnioskuje tak, bo żadem boss, w porównaniu do bossów z poe, nie jest wymagający.

*Coś al'a mapy w poe

I teraz pozostaje wybrać czy grać w równie dobrą, jak nie lepszą, grę f2p, czy kupić kolejny produkt od blizzarda za (ok) 200zł, który nic imponującego i nowatorskiego nie wnosi.

//Dodam, że mam Diablo 3 i aktualnie gram w POE.

@EDIT2

Jedynym plusem diablo, a minusem poe, jest ilość aktów. W tym wypadku punkt dla blizzarda za kolejny akt.

Jak by się komuś pisać nie chciało to masz tu oficjalną stronke gdzie pisze chyba wszystko

http://eu.battle.net/d3/pl/reaper-of-souls/#question-what-is-adventure-mode

wagonik666 myślisz, że takimi "dodatkami" w ogóle można jakiegoś konkurenta zmiażdżyć? Spodziewałem się więcej od Bllizarda, to po prostu próba utrzymania, trochę podciągnięcia liczby graczy no i oczywiście zarobek. PoE mamy za darmo i w dobrym wykonaniu, podkreślam za darmo i dobre wykonanie.

To dyskusja na inny temat.

Wiem, że wymieniona została tylko garstka :) ostatnie 2 dni poświęciłem na zapoznanie się z tym dodatkiem i ze zmianami w Diablo i jestem pewny, że miazga będzie.

A właśnie dla tego, że Diablo jest płatne będzie masakrować z dodatku na dodatek darmowego PoE.

Rivid Waclawek

Nie chcący nadziałem się na kolesia na YT i dowiedziałem się z filmików, że był on na

[Gamescom 2013]

I to ten chyba filmik nawet

Koleś może i czarujący nie jest, ale dał czadu moim zdaniem samym faktem, ze tam był ;D

A w tym jak i w innich filmikach po troszku przedstawia co ten dodatek do diablo ze sobą wniesie.

I obiecuje wam, że przez te 2 dni dowiedziałem się z magicznego internetu tylu nowinek, że nawet jak połowa z nich to blef to i tak uważam, że Blizzard wzioł się za siebie.

Mają wielkie wyzwanie w przekonaniu graczy z PoE do siebie i myślę, że to powoli ale im wyjdzie.

Tak czy siak na dzień dzisiejszy w rozgrywce i tak PoE jest górą