PoE Ogólna Dyskusja :D

wagonik666 irytujesz strasznie, boli Cie ze obie gry maja max lvl - tak jakby wszystkie gry Cie ograniczaly max lvlem o_O. W ilu mmo wbiłeś maxa ? To jest naprawde takie ograniczenie ?

Chciał bym po prostu Tego typu gre bez ograniczenia poziomu :), jak by to działało to już nie moja głowa, ale nie chciał bym zaczynać nowego poziomu trudności z max lvlem tylko z możliwością bicia kolejnego.

Wiem, że to nie ma miejsca w tych tytułach, ale kiedyś może tego typu gra powstanie.

W kilku wbiłem tego maxa ale co to ma do tego? Mam nadzieje, że te ograniczenia poziomowe w PoE i Diablo 3 będą cały czas zwiękrzane bo będzie wtedy kozacko

wagonik666 co do Twojego postu odnośnie d3 - sorry ale Blizz jest głęboko w d...e i nie sądze aby ogarneli d3 i pobili PoE. Może jakąś nową gre zrobią ale d3 już raczej nie wyciągną - takie moje zdanie. Nie trać chłopie czasu na szukanie nowinek tylko bierz się za gre ;)

Łupie od wczoraj Diablo na Hardcorze :P licząc, że jednak będzie się opłacało. Ja znów sądze, że to nie jest mały pikuś i nie pozwoli sobie na spartaczenie takiej gry.

Ale pożyjemy zobaczymy, a teraz do gry i spamu nie robimy :P

Ogarnij Wagonik ;) wszyscy więdzą że Blizz zj***ł d3 a PoE robione przez devów D2, zjada D3 na śniadanie ;)

Ogarnij Wagonik wszyscy więdzą że Blizz zj***ł d3 a PoE robione przez devów D2, zjada D3 na śniadanie

GGG nie ma nic wspólnego z byłymi zamieciowcami, czesc z nich bawila sie w hellgate a czesc w torchlight

GGG nie ma nic wspólnego z byłymi zamieciowcami, czesc z nich bawila sie w hellgate a czesc w torchlight

Pomylił PoE z torchlightem :P

Od którego na PVP można chodzić?

Potrzebuję postaci która nawala z broni i nawala czarami. Aktualnie gram maruderem

Kogo Shadowa czy Templara?

iFuuq69 w poe można powiedzieć, że istnieje bezklasowość pomimo podziału na klasy. Każda klasa zaczyna w drzewku skilli od innego miejsca, co za tym idzie, musisz wybrać postać w ten sposób, by jak najszybciej osiągnąć build który wcześniej sobie wymyśliłeś.

Mam pytanie... Zrobiłem shadow pod bow build z explo arrow.

i mam Quill rain , short bow (ten na 5lvl ze 100% attack speed)

i co mogę zrobić by mi się tak mana szybko nie kończyła ? bo 3 sek i nie mam many... (koło 290% attack speed)

Mam pytanie... Zrobiłem shadow pod bow build z explo arrow.i mam Quill rain , short bow (ten na 5lvl ze 100% attack speed)i co mogę zrobić by mi się tak mana szybko nie kończyła ? bo 3 sek i nie mam many... (koło 290% attack speed)

Itemy na mana regen albo aura [Clarity chyba byla na regeneracje many] lub skille pasywne.

No to ja zadam pytanie, mogę? :)

Jest jakaś klasa, która już od początku ma fajne AoE skille? Jakieś aury zadające obrażenia...em, nie wiem nawet jak to opisać.

Na pewno kojarzycie monka z Diablo 3. Był, jest i będzie najlepszy pomysł na klase postaci w grze jaki kiedykolwiek powstał. Niby łysol jest już oklepanym pomysłem, ale jego wykonanie w D3, jak dla mnie zwalało na podłogę. Jeżeli coś podobnego mogę osiągnąć jakąkolwiek klasą w PoE to piszcie :) !

@edit : nie lubię łuków

Shadow pod łuk na 3lvl ma już split arrow.

@kamikadze112 skille w poe zależne są od kamieni jakie włożysz w ekwipunek, co pozwala robić własne, wyjątkowe buildy oparte na umiejętnościach pasywnych i aktywnych. Tzn. że np takiego fireballa może założyć każda klasa o ile posiada odpowiednią broń, ilość inteligencji(lub innego atrybutu) itp.

@PanKremator co do twojego braku many, to tak jak ktoś wspomniał, warto zainwestować w itemki z mana reg. lub jak najszybciej wbij skill pasywny "blood magic" który sprawi, że zamiast many, umiejętności będą zabierały ci życie. Oczywiście jeśli chcesz, to możesz kupić support gem o tej samej nazwie i tym samym działaniu, ale cena jego nie jest niska.

Blood Magic jako passywka na samym początku na Hardcore mode nie za dobrym wyborem jest ;)

No, ja nie stwierdziłem czy dobra, czy zła, ale napisałem mu tylko możliwości pozbycia się problemu z brakiem many :)

Skąd mam wziąć odpowiedni kamulec? Jak na razie dostałem kilka z questów i wydropiłem 3 (2x firestorm i shock nove).

No właśnie tak! Dropić, odbierać z questów. Móżesz również handlować z innymi graczami (handluj się ostro! niektórzy chcą Cię oskubać jak ja dzisiejszego pstrąga, mniam).

Skąd mam wziąć odpowiedni kamulec? Jak na razie dostałem kilka z questów i wydropiłem 3 (2x firestorm i shock nove).

Z questów, dropic lub handlować.

Taki protip dla handlarzy:

Większość gemów warta jest 1-2alch, nawet mniej. Najwięcej warte są te z quality(ulepszone gemy) które tylko wypadają z mobów. Takie warte są już więcej, najwięcej quality to 20%, takie z quality 20 warte są nawet kilka chaos orbów jak nie exalted orb, zależy od gemu też. Tu macie ratio orbów, który jest warty więcej a który mniej http://www.poepro.net/