Co do ratio orbów który załączyłeś Maqes to zbytnio nie można się nim kierować, bo wartości obrów ustanawiają gracze. Zależy też to od serwera na jakim się gra, bo taki domination to np. 1 chaos to 2 alchy a w tym przeliczniku 3 alchy to 1 chaos, a za jednego exa na dominationie chcą 22 chaosy a nie 20, ale jak wspomniałem, to zależy od upodobań gracza.
PoE Ogólna Dyskusja :D
No tak, ale są to ceny bardzo zbliżone do tych prawdziwych, żeby nie było że ktoś sprzeda exa za chaosa itp.
te psy co zieją lodem w 3 akcie doki
to serio lod ? mam 76% resow na cold a padam jak stonka od tego
Na moobki w The Docks resy na ogień i lód
co mi z tych resow skoro przy 75 na wszystko skladaja mnie jak chca ( mowie to o gromadzie ) jak wbijam w nie cyclonem
Nie znam twojego buildu, itemków, skilli, poziomu trudności, ale powiem tylko tyle, że a) albo masz mało hp b)albo mało armora c)albo zepsute drzewko pasywów. To chyba 3 główne powody dlaczego padasz.
resy 75% na wszystko prócz chaos resow
12k armoru
dps z cyclone 1500
dps z heavy strike 5000
75% blok
44% spell blok
7% life leach
2k hp
padam przez zj***na optymalizacje gry kiedy zgraja tych psów mnie atakuje mam 1 fps ^^
czym moge zastąpic skill "cyclone" bo doszedlem do wniosku ze jest to nieefektywne w tej grze.. zbyt czesto się zacina podczas walki ..
Paski jaka broń?
jakis toporek 1h. 90-180 phys dmg 25-45 fire dmg AS:1.88
@Paski optymalizacja gry jest bardzo dobra, na moim starym lapku sprzed 4lat gra śmiga bez zarzutów(ok.30 fps) na średnich ustawieniach, więc albo masz komputer z epoki kamienia łupanego, albo tak zawalonego jakimś syfem, że gra działa jak g*wno. Twoim problemem z tymi pieskami może być "blood magic" o ile posiadasz takowy. Ja moim Scionem z 2k hp, 2k defa, resy po 50-75 + spectral throw(400dpsa) i double strike (1500dpsa) i daję rade bez problemu na 50lvlu.
masz długodystansowy zasieg tym ST a ja nie ^^
czym najlepiej zastąpić cyclone skill ? clave ?
jeżeli nie masz meele splash to cleave, jeżeli masz to double strike...sam go używam razem dodatkowo z multi strike. Sam bym grał z cyclone ale się ścina podczas walki, postać skacze jak na lagach...a dps lepszy niż na innych skillach.
Tylko cleave przy dużej prędkości zaczyna nie wyrabiać z animacją...i dmg zamiast rosnąć, maleje. Sam używałem cleave do momentu zdobycia multistrike, wtedy przerzuciłem się na double strike+multi+splash+coś extra np. added fire dmg.
2k hp to zdecydowanie za mało....nic dziwnego, że nie czujesz jakbyś miał resy 75%
jeżeli nie masz meele splash to cleave, jeżeli masz to double strike...sam go używam razem dodatkowo z multi strike. Sam bym grał z cyclone ale się ścina podczas walki, postać skacze jak na lagach...a dps lepszy niż na innych skillach.Tylko cleave przy dużej prędkości zaczyna nie wyrabiać z animacją...i dmg zamiast rosnąć, maleje. Sam używałem cleave do momentu zdobycia multistrike, wtedy przerzuciłem się na double strike+multi+splash+coś extra np. added fire dmg.
przerzuciłem sie na double strike i jest miodzio!! cyclone zbugowany jakis...
2k hp to zdecydowanie za mało....nic dziwnego, że nie czujesz jakbyś miał resy 75%
przy takim % ll 2k styka uwierz
btw. dziś do mojej zbroi 6l niechcacy wciepalem fusing orba zamaist chroma ^^ lipa hah
A ja straciłem z 30 fusów, żeby zrobić 6l i du*a :c\
@EDIT; Gram summonerem od jakiegoś czasu i dręczy mnie pytanie. Mam rękawice które dają mi ok.50% do "global critical strike chance", czy działa to na przywołane prze zemnie miniony?
Co do summonów, to chyba działa jako skille ale nie jestem pewien. Grasz summonerem na nemesis? Jaką postacią grasz? Próbowałem grać witch pod summony, ale nie daje rady, w dodatku z Hillocka wypadł mi unique naszyjnik z +15% do dmg, hp i +10% do szybkości, i jeszcze 30% cold resist. Nawet nie dałem rady sam zabić Brutusa, nie wiem jak można grać summonerem, jest strasznie trudny.
Gram na Dominationie. A summoner jest prosty. Do 45 lvla opierasz się na połączeniu spell totem + szkielety + minion damage, zombie + minion life + kamyk na resy dla minionów i totemów i ogarniasz sobie aure która generuje shielda dla cb i minionów, oraz aurę na resy. Jestem średnio zaawansowanym summonerem więc staram się korzystać z poradników dodając coś od siebie metodą prób i błędów. Oczywiście musisz zaopatrzyć się w miksturki które będą leczyły miniony
Witam,tu można dawać porady i dyskutować o grze