Mowa jest o witch, bo ją najłatwiej jest przerobić na większość Spelli, a jak juz pisałem Spelle są dużo łatwiejsze na start dla nowych, bo nie trzeba dbać o broń.
Marauder z kolei jest, po pierwsze krótkodystansowcem, a po drugie nastawiony na ataki.
Aktualnie bardzo mocnym skillem jest wspomniany wyżej Ancestral Warchief, ale niestety trzeba lubić grać totemami.
Oprócz tego solidne opcje to Earthquake i Cyclone, ale są to skille dostępne od 28 poziomu.
Dodatkowo Maraudera można ewentualnie zbudować pod Firestorm (ale nie polecam, chyba że pod totemy)
Totemów oczywiście na start nie polecam, bo mimo, że są łatwe są jednocześnie przeraźliwie nudne =)
To nie tak, że się nie da zaczynać z SRS, po prostu to będzie bardzo wolne, ja bym sugerował właśnie zaczynać z flameblastem/firestormem + flame totemy a dopero na dried lake merc się zrespecować na właśnie miniony.
Jednak nowi gracze często się zniechęcają tym, że muszą levelować innym skillem którego będą potem używać do końca gry, a nowemu graczowi dobicie do mapek może zająć na pewno ze 2 dni. W dodatku SRS wymaga raczej tego +2 staffa z min. 4 linkiem, da się grać oczywiście bez tego, ale odsyłam do materiałów RaizQT, gdzie opisywał jak skalowane jest dmg z srs, działa to taka że od ok. 17-18 lvl gema dmg wystrzeliwuje jak rakieta w górę, do tego można dokładać empower i kombinować.
Jednak mi się wydaje że to bardzo dużo zabawy dla nowego gracza.
Ostatnio levelowałem self-found SRS, flameblast totem i flametotem (czystym flameblastem niestety nie). Zdecydowanie najszybsze było SRS. Flametotem na początku był słaby, ale przegonił flameblasta koło 17lvla gema.
A ubieranie się pod SRS jest dużo prostsze niż inne skille, bo jedyne co potrzebujesz to właśnie 5L staff (który leci jak wisdomy w Jungle Valley) wyaltowany na +2 fire gems. Osobiście nie znam skilla, który byłby równie silny przy tak niskim budżecie.
Ale szanuję twoją opinię. Dzięki za info o RaizQT.
@UP
No i na pewno masz rację, zaczynałem grać właśnie jakoś 2013, i z przerwami męczyłem Marudera aż do października tego roku.
To pewnie sugerowałeś się moim buildem =)