PoE pytania dotyczące klas

Cześć i czołem

Otóż, że powoli zbliża się premiera poe to zacząłem grać od nowa na razie mam swoją wiedźme na 15 lvl i teoretycznie wszystko idzie fajnie, bo non stop spamuje deszcz ognia, ale powoli zaczynam mieć wrażenie, że lada moment to może nie wystarczyć, aby pograć solo ( bo nie zawsze jest moja ekipa do gry dostępna) Niby mogę przywołać te szkielety, ale nie są one tak op jak np. w diablo 2 ^_^ Dlatego zastanawiam się czy nie zrobić 2 postaci i tu mam dylemat między maruderem a templarem. Obie te klasy są chyba uważane za dosyć tankowne (chyba ) z tym, że maruder to siła a templar to siła+magia i zbytnio nie wiem na kogo się zdecydować, jeżeli znajdą się osoby grające tymi postaciami to proszę o jakiś opis, porady czy chociaż info jak prowadzi się te postacie na wyższych lvlach. Czy te dwie klasy mogą również szybko czyścić mapki jak w przypadku deszczu ognia wiedźmy czy raczej gra nimi nie wygląda tak ciekawie ?

nie oceniaj poziomu trudnosci po 15 lvl

buildów jest cała masa (Pssss, Witch jest najpopularniejsza klasą), wszystkie znajdziesz na forum gry

najlatwiejszy, ale tez najbardziej hejtowany jest build na Spork (Spark + Fork) totem, stawiasz totemy i czyszcza za Ciebie mape, Discharge nadal jest niezly, choc prym wiedzie teraz Cleave i Duelista z Soul Takerem

ja gram obecnie Marauderem + Explosive Arrow (tzw. EA Marauder), 5k HP (bez Kaoma - armor daje +1000 max life) i masakra ze strzał - polecam

Klasa postaci to tylko pozycja startowa. Najwazniejszy jest build i skille których używasz.

Jesli np zdecydujesz sie na LA build to startować mozesz równie dobrze jako templar, maruder, ranger i nawet duelist. Wyjdzie na to samo (z bardzo niewielkimi różnicami).

Więc... najpeirw raczej określ sie jaki chcesz build - bazowany na hp, na ES. Na jakiej broni i z jakich skilli chcesz korzystać. Dopiero na tej podstawie sie wybiera klase, któej pozycja początkowa będzie najbardziej optymalna.

Czyli robiąc Templara/Duelista mogę nim grać jak "Witchą"?

No tak, ale ja nie chcę kierować się jakimś buildem po prostu gram i wbijam sobie punkty tam gdzie mi się spodoba np. w witch idę w ogień i tam obrażenia od ognia itp po prosty na pve aby się jako tako grało i styka. Na razie planuje coś takiego robić :

http://www.pathofexile.com/passive-skill-tree/AAAAAgMA37CCEEGWBUKuswelAuNr230Y7IosnEkbr7eHZZwtHwI2xTbY8WzsVZeFKo2IG--FBAeXlUyzLR9tGTvhu9YRUIt6pyvi99gkpwjZCyqY-oCdrhJpFxxxeQ==

Ogólnie na razie moim podstawowym atakiem to deszcz ognia czy można to jakoś ulepszać nie wiem... bo np. widziałem, że gościu ( ale dotyczy to kuli ognia) zamiast 1 atakować to na raz puszczał 5 jak takie coś można zrobić ?

"Durendal:

Jest dosć popularny build - burning discharge. Zazyna sie jako templar, a postać jest "magiczna", więc tak.

Oczywiście jak sobie wymyślisz "chce grać na ice pulse" no to raczej nie ma co ukrywac, że witch będzie najsensowniejszym rozwiązaniem. Wszystko sie sprowadza do tego które chcesz pasywy, i która klasa najszybciej moze je zdobyć.

Ogólnie na razie moim podstawowym atakiem to deszcz ognia czy można to jakoś ulepszać nie wiem... bo np. widziałem, że gościu ( ale dotyczy to kuli ognia) zamiast 1 atakować to na raz puszczał 5 jak takie coś można zrobić ?

On połączył gem kuli ognia z gemem multiple projectiles. Do deszczu ognia możesz np dołożyć gema zwiększenie obrażeń od ognia, od spalenia, zwiększony obszar itd możliwości jest wiele.

A skąd mogę wziąć te gemy do ulepszania skili ?

za questy jako nagrody lub wydropić

Zrób archera ulepsz sobie multi strzałkę z piorunem :3 Jesteś królem.

Jeden strzał a nawet 20 celów walniesz + stuny.

Cześć i czołem

Otóż, że powoli zbliża się premiera poe to zacząłem grać od nowa na razie mam swoją wiedźme na 15 lvl i teoretycznie wszystko idzie fajnie, bo non stop spamuje deszcz ognia, ale powoli zaczynam mieć wrażenie, że lada moment to może nie wystarczyć, aby pograć solo ( bo nie zawsze jest moja ekipa do gry dostępna) Niby mogę przywołać te szkielety, ale nie są one tak op jak np. w diablo 2 ^_^ Dlatego zastanawiam się czy nie zrobić 2 postaci i tu mam dylemat między maruderem a templarem. Obie te klasy są chyba uważane za dosyć tankowne (chyba ) z tym, że maruder to siła a templar to siła+magia i zbytnio nie wiem na kogo się zdecydować, jeżeli znajdą się osoby grające tymi postaciami to proszę o jakiś opis, porady czy chociaż info jak prowadzi się te postacie na wyższych lvlach. Czy te dwie klasy mogą również szybko czyścić mapki jak w przypadku deszczu ognia wiedźmy czy raczej gra nimi nie wygląda tak ciekawie ?