PoE Pytania

Witam w PoE gram od niedawna i mam kilka pytań.

1) Czy warto inwestować w gear Increased rarity item found podczas przechodzenia poziomów gry "Normal , Cruel"

Jakie są wasze spostrzeżenia do w/w statystki badź czy jest to gdzieś opisane od jakich wartości wypada więcej rare itemów. Mając np 20% a 50% jakoś nie zauważam różnicy. I czy 100% jest max wartością czy np można osiągnąc 100%+

2) Czy grając w grupie np w 4-6 osób czy można liczyć na lepszy drop z racji że moby są silniejsze czy jest to bez różnicy.

Jak będę miał jeszcze jakieś pytanie to upne posta. Z góry thx za odp.

1.To chyba na mapach jest tylko przydatne bo one dodaja jeszcze bonus do tego.

2.Tak można liczyć;>

1. ta, powyzej 100% widac roznice, przynajmniej ja tak mialem

2. owszem, ale tutaj pojawia sie problem ninja, ktorzy kradna wszystkie itemy, niezalezenie, czy jest na nich Twoj, czy ich nick, a o dobre Party niestety trudno

Czyli rasumując poniżej 100% nie opłaca się nosić lepiej zainwestować w itemy z lepszymi bonusami? Chyba że ktoś czytał na jakimś us forum i było to gdzieś opisane jak jest dokładnie z Increased rarity to był bym wdzięczny za link.

Na normalu na pewno nie jest to do niczego potrzebne, normalnie znaleziony gear też da radę. Poza tym na czacie za każdym razem przy takim pytaniu krzyczeli o tym, że ważniejsze od rarity na początku jest quantity, ale to lepiej dowiedzieć się właśnie w trakcie gry.

Mam kumpla z ktorym biegam co chwile na mapy/brutusa i on ma 497 Rarity i 93 Quantity... Z tego co się go dopytywalem to rónice w rarity widać w granicach 70-100%

Robi on sobie statystyki z run'ów jakie robi dziennie, i to co było takim głównym odzwierciedleniem to częstotliwość biegania do miasta, żeby sprzedać śmieci, albo schowac ten lepszy drop. W ciągu kilku godzin czyszczenia brutusa jestesmy w stanie zapelnic ok 8-12 skrzynek żółtymi przemiotami... brakuje nam wisdom'ów do identyfikowania sprzętu.

Co do Quantity to zdanie jest podzielone...

ale według definicji Quantity zwiększa ILOŚĆ wypdanych przedmiotów

a rarity

JAKOŚĆ wypadanych przedmiotów.

artykuł tutaj:

http://path-of-exile.pl/forum/viewtopic.php?f=48&t=1008

Moje kolejne pytanie dotyczy sprawy socketów i łączeń. Jak uzyskać najtańszym sposobem armor albo broń z 5 socketami połaczonymi ze sobą. Np jak wypada nam jakiś item z 5 socketami to jedziemy i bawimy się z fusionami aż się uda, czy na mapach dropią itemy z 5-6 socketami połączonymi ze sobą?

Witam w PoE gram od niedawna i mam kilka pytań.

1) Czy warto inwestować w gear Increased rarity item found podczas przechodzenia poziomów gry "Normal , Cruel"

Jakie są wasze spostrzeżenia do w/w statystki badź czy jest to gdzieś opisane od jakich wartości wypada więcej rare itemów. Mając np 20% a 50% jakoś nie zauważam różnicy. I czy 100% jest max wartością czy np można osiągnąc 100%+

2) Czy grając w grupie np w 4-6 osób czy można liczyć na lepszy drop z racji że moby są silniejsze czy jest to bez różnicy.

Jak będę miał jeszcze jakieś pytanie to upne posta. Z góry thx za odp.