Pogadajmy: dlaczego Polacy używają w nickach dopisku "PL"?

Odnośnie porannego z newsa z wynikami ankiety, użytkownik Leberwurst poruszył bardzo ciekawy temat, który pewnie zainteresuje nie tylko mnie. Taka ciekawostka: widzieliście kiedyś graczy z DE, GB, RU itp. w nickach? Ja nie widziałem, natomiast całe rzesze tłu...

Wyświetl pełny artykuł

Każdy z nas – przynajmniej raz – użył w jakiejś grze nicku z dopiskiem PL.

No chyba nie, ja nigdy nie miałem żadnej końcówki PL. Dlaczego? Szanuję się i nie chcę być zaczepiany przez "polaczków". Dla mnie komunikat "PL" oznacza, że osoba jest kompletnym idiotą i nie potrafi poradzić sobie z rozmową w innym języku. Idąc tym tokiem myślenia, napotykamy się na tłum dzieciarni, tępaków, nieuków i reszty marginesowego społeczeństwa, dla których gra jest ważniejsza od ich prawdziwego życia. Jeśli ktoś nie wierz lub ma inne zdanie, trudno. Nie trzeba głęboko szukać, aby zaobserwować takie sytuacje.

Odnośnie porannego z newsa z wynikami ankiety, użytkownik Leberwurst poruszył bardzo ciekawy temat, który pewnie zainteresuje nie tylko mnie. Taka ciekawostka: widzieliście kiedyś graczy z DE, GB, RU itp. w nickach? Ja nie widziałem, natomiast całe rzesze tłu...

Wyświetl pełny artykuł