Pójdzie ? A Może będą lagi?

SiemaneRko all !! Chciałbym się spytać o dragonice czy mi pójdzie . Pare miesięcy temu miałem 256 RAM i mi strasznie lagowało . Ale teraz mam 1.5 GB Ramu I nie wiem czy mi dalej będzie lagować . Sprzęt : Komputer AMD Athlon XP 2600+ 2.08 GHz. Karta graficzna Nvidia GeForce 5200FX.

Ps. Prosiłbym abyście nie pisali : Możesz spróbować itp... bo to mi w niczym nie pomoże.

Powinno chodzić, w końcu to dość stare MMO

Stare, to prawda. Ale wiesz, patchuja gre kiedys dragonica miala 700 MB a teraz 2,3 GB. Prosiłbym o więcej komentarzy aby się przekonać !

Aha a czy gry przez internet np. Dragonica to zeby nie lagowało to zależy od neta czy Ramu ? Albo czegoś innego ?

Stare, to prawda. Ale wiesz, patchuja gre kiedys dragonica miala 700 MB a teraz 2,3 GB. Prosiłbym o więcej komentarzy aby się przekonać !Aha a czy gry przez internet np. Dragonica to zeby nie lagowało to zależy od neta czy Ramu ? Albo czegoś innego ?

Załóżmy że masz słaby internet i w grze napiszesz coś albo klikniesz żeby postać gdzieś poszła i ta akcja zrobi się za 5 sekund to już są lagi od internetu.

Do normalnego grania powinno wystarczyć 2mb netu ; )

A druga sprawa to np. jak w mieście wszystko nie chodzi płynnie, jakieś przycięcia itp. To podejrzewam że to ram, karta graficzna i procesor ale ręki nie dam uciąć co do ostatniego.

Załóżmy że masz słaby internet i w grze napiszesz coś albo klikniesz żeby postać gdzieś poszła i ta akcja zrobi się za 5 sekund to już są lagi od internetu.Do normalnego grania powinno wystarczyć 2mb netu ; )A druga sprawa to np. jak w mieście wszystko nie chodzi płynnie, jakieś przycięcia itp. To podejrzewam że to ram, karta graficzna i procesor ale ręki nie dam uciąć co do ostatniego.

Nie. Pingi a przepustowość to inna bajka. Poza tym 2mb to zazwyczaj tylko download, w Polsce łącze symetryczne to rzadkość.

SiemaneRko all !! Chciałbym się spytać o dragonice czy mi pójdzie . Pare miesięcy temu miałem 256 RAM i mi strasznie lagowało . Ale teraz mam 1.5 GB Ramu I nie wiem czy mi dalej będzie lagować . Sprzęt : Komputer AMD Athlon XP 2600+ 2.08 GHz. Karta graficzna Nvidia GeForce 5200FX.

Ps. Prosiłbym abyście nie pisali : Możesz spróbować itp... bo to mi w niczym nie pomoże.