Pójdzie mi Aion na tym PC

Witam. Pytanie jak w temacie. Jak nie to co zmienić

Jak wygląda sciągniecie i instlacja gry. Bo obiło mi się o uszy że klient waży około 20gb

Sciągam przez Gameforge Live a coś ktoś pisał kiedyś żeby lepiej sciągnąć przez Ncsoft

Mój PC:

1 Płyta Gigabyte GA-945P-S3-SN0711646405

2 Proc.Int.Core 2 Duo E4300BX80557E4300SL9TB (dwu-rdzeniowy 2x 1.80)

3 Karta Graf. Gig GF 210

4 Pamięć Kingston DDR2 1GB (2*512)PC667.

Za mało ramu :(. Może ale na najgorszych detalach 1280x800...

Co do downloadu, używaj Ncsoft'u. Przynajmniej ja tego używałem gdy grałem na prywatach. Wszędzie było napisane by używać clienta ncsoftu.

A jak bym dokupił ramu tak do 3-4gb Reszta może zostać?

Mi na podobnych chodził na lowach, ale zrezygnowałem z grania na low.

Tak, dokup 2GB ramu i będziesz mógł raczej bez lagów na low grać ;).

na 2gb ramcu jest lipa a co dopiero na 1gb a na tej karcie to będziesz miał z 10fps http://www.benchmark.pl/uploads/image/3dm06.jpg

na wykresie najszybsza karta ma mniej więcej wydajność jak moja i ci powiem że na tym gorszym engine tylko da sie grać i to na medium

Dokup oznacza że będzie miał 3gb. Więc da radę. Benchmark nie jest tak "accurate" jak Ci się wydaje ;). Dasz radę z tym sprzętem i dokupionym ramem uciągnąć Aiona. Ja na gorszym sprzęcie jechałem na low, 1280x800 bez cieni i innych dupereli. Gra na szczęście tak źle nie wygląda bez wszystkich dupereli.

To zależy czy ma xpeka, czy jedzie na nowszym microsofcie. Jak masz xpeka, to powinno pójść jak nie to tym bardziej dokup ram.

System Operacyjny Windows Xp Professional SP3

Miałem 8600gt spaliła mi się kupiłem drugą taką samą używaną na allegro pochodziła miesiąć i też się coś zepsuło z nią wieć kupiłem nową 210. Była kupiona z założenia żeby tylko komputer chodził bo i tak wieksząść mojego sprzętu już się nadaje do wymiany. Ale narazie jak chodzi to chodzi nowego nie będe kupował

co wy pierdo*** ta karta graficzna to sie do filmow w 1080p nie nadaje, pograsz na lowest possible ale tylko questy, jak zaczna Ciebie bic(po 20/30lvlu nieuniknione) gangi 3vs1 i takie sprawy to bedziesz mial takie sciny ze sie nawet nie ruszysz a o funie w grze (mass pvp itd. to zapomnij)

karta graficzna do wymiany tak jak powiedział kolega wyżej

Jeśli stać cię teraz na nowy, to się nie zastanawiaj. Nie pograsz z takim złomem (bez obrazy).

System Operacyjny Windows Xp Professional SP3Miałem 8600gt spaliła mi się kupiłem drugą taką samą używaną na allegro pochodziła miesiąć i też się coś zepsuło z nią wieć kupiłem nową 210. Była kupiona z założenia żeby tylko komputer chodził bo i tak wieksząść mojego sprzętu już się nadaje do wymiany. Ale narazie jak chodzi to chodzi nowego nie będe kupował

Bo nie kupuje się używanych części jak już zamienniki, ale nigdy używanych.

Czyli widze że jak narazie zostaje mi Allods czy może metin za którym nie przepadam ale mam tam woja na 43 lvlu-czasy młodości

Jak czytam te głupoty co tu niektórzy wypisują to aż głowa boli. Tak dokup ramu da Ci to dużo! kinya11 świetna rada jeśli ma wywalić kasę w błoto! Zastanów się co piszesz bo przez Ciebie wydałby pieniądze na marne. Karta jest słaba i do gry się nie nadaje.

@UP

Pieniążki pieniążki! Ram zawsze się przyda i pomoże. Ram jest potrzebny mądry kolego :). Zawsze może dokupić ten ram i sprawdzić. Aion jest darmowy, 2gb ramu super dużo nie kosztuje. pier**leni fachowcy <3!

@kinya11

Ram jest potrzebny, ale ram nie zwiększy wydajności karty graficznej a to ona jest tu problemem. Różne części mają różne zastosowanie i wpływają na różne rzeczy. Skoro do BF3 wystarcza 2 GB ram (powyżej 2GB nie robi różnicy nawet na najwyższych ustawieniach i FullHD) to ile może wymagać Aion? Daj mu pieniądze na ram który nie da mu nic! Co z tego, że te 2gb to 80zł skoro nie da mu to nic. Karta jest słaba i nawet 16gb ramu by tu nic nie zmieniło. W cenie tych 80zł miałby kartę typu 8600gt a to już by coś dało. Tak pier**leni fachowcy bo nie pozwalają debilom doradzać. Zrozum, że ktoś te pieniądze wydaje! No ale lepiej nie mieć pojęcia o niczym, radzić zakup ramu (lekarstwo na wszystko jak widać) i nie przejmować się tym, że ktoś wydaje pieniądze. To jest koniec mojej dyskusji z Tobą.

Prawda jest taka że miałem 8600GT. Spaliła się kupiłem drugą taką samą na allegro za 70 zł. Miesiąc pochodziła i też coś się z nią zepsuło. Wiec ta 210 to już była ostateczność żeby tylkp pc chodziło. Ją już nie ryzykowałem i kupiłem nową

Witam. Pytanie jak w temacie. Jak nie to co zmienić

Jak wygląda sciągniecie i instlacja gry. Bo obiło mi się o uszy że klient waży około 20gb

Sciągam przez Gameforge Live a coś ktoś pisał kiedyś żeby lepiej sciągnąć przez Ncsoft

Mój PC:

1 Płyta Gigabyte GA-945P-S3-SN0711646405

2 Proc.Int.Core 2 Duo E4300BX80557E4300SL9TB (dwu-rdzeniowy 2x 1.80)

3 Karta Graf. Gig GF 210

4 Pamięć Kingston DDR2 1GB (2*512)PC667.