PokeGra.pl - Polska przeglądarkowa gra Pokemon Online

W niektórych grach pojawiają się eventy z okazji wschodu słońca czy globalnego ocieplenia. W PokeGrze świętujemy międzynarodowy dzień przytulania, wejdź do gry i wyraź trochę czułości!

Jak jest z populacją owej gry?

5 000 graczy aktywnych w ostatnich 7 dniach.

Czołem!

W przyszłym tygodniu do gry wchodzi pierwsza generacja Shiny. ;)

Jak co sobotę, w grze rozpoczęło się Safari.

Giera działa na androida? :¿

Polecam obadać IS zanim zaczniecie rozgrywkę "na poważnie" :)
Mimo że ceny nie są wygórowane to możliwości jakie daje IS są przegięte...
Do pogrania od czasu do czasu, ok.

Giera działa na androida? :¿

Działać, działa w wersji przeglądarkowej. Niestety, nie mam pozwolenia na napisanie aplikacji. ;)

Polecam obadać IS zanim zaczniecie rozgrywkę "na poważnie" Mimo że ceny nie są wygórowane to możliwości jakie daje IS są przegięte... Do pogrania od czasu do czasu, ok.

Każdy z przedmiotów dostępnych w grze da się również zdobyć "dropiąc" go ze stworzeń, bądź skrzynek przedmiotów. W TOP gry jest masa ludzi, którzy nie przeznaczyli na rozgrywkę ani złotówki.

mod_ico.png
Przypominam, że zgodnie z regulaminem, tematy można odświeżać co 72h. Nie piszę warna w każdym poście, przydzieliłem odpowiednią ilością punktów. - Might

W ramach aktualizacji:

• Pojawiły się dwie generacje shiny;
  • pojawiły się zadania codzienne;
  • loteria;
  • parę map;

prócz tego sporo zmian w interfejsie i działaniu gry (znaczne przyspieszenie, oznaczenie miejsc przechodzenia, zmiana budowania niektórych questów).

W grze pojawił się event na Halloween. 🎃

Dziś kończy się event Halloween. Niebawem trzecia generacja Shiny.

Dzisiejszym stworzeniem dnia jest Shuckle. Niebawem nowe mapy i już trzecia generacja Shiny.

W grze pojawiły się trzy pierwsze mapy z regionu Unova. Mała zajawka. ;)

Ponadto, pojawił się system liderów regionów (funkcja pełniona przez graczy) mający uatrakcyjnić pojedynki PVP.

Mapy przyznam macie ładne :)

da rade zagrac w to na androidzie lub telefonie?>

Niestety, nie mamy zgody na wykonanie aplikacji na Androida. Z tego co mi jednak wiadomo, gra działa dość znośnie na tabletach. Na telefonie, niestety, będzie Ci dość trudno posługiwać się interfejsem - nie skaluje się.

Czołem,

aktywowane zostały cukierki eventowe. Niebawem w grze pojawi się kolejna generacja, ponadto od jutra można wymieniać skamieliny... na skamieniałe stworzenia. ;)

Czołem, na mapkach pojawił się pierwszy śnieg. Ponadto kilka małych zmian:

• Poprawiony został system walk PVE (zwiększona wydajność).
  • Pojawiła się możliwość zakupu Utraballi, przejazdów rowerkiem i wymiany przedmiotów na jeden ze starterów z Kalos.
  • Pozycja w rankingu wyświetlana jest w profilu.
  • W Pokedeksie pojawiły się strefy na których przebywają stworzenia.
  • Można już stworzyć kolekcje: unikatową i legend.
  • Ilość balli w ekwipunku wyświetlana jest podczas chwytania.
  • Profesor Elm w Ptasiej Kniei przywraca do życia skamieniałe stworzenia.

cvcKv70.jpg

imponujace zmiany, ale dalej nie zmienia to faktu ze system walki jest mizerny i pve nie zacheca. Reszta aspektów pierwsza klasa.

Mnie osobiście zniechęciły te kolejne generacje, zdecydowanie jestem zwolennikiem 'starych' pokemonów :/

Pve i system walki, to już swoją drogą.

Only 151 . reszta pokemonow to nieporozumienie

Niestety, nie mogę używać nazw ataków głównie ze względu na kwestie licencyjne. :(

Z tego też względu, oprócz początkowej lokacji, reszta nie jest ani trochę wzorowana na oryginalnych.

Hm, jak rozwiązalibyście kwestie generacji w grze online? Inne serwery? Rozrzuciłoby to graczy, jednocześnie blokując zdobywanie poziomów na tej oryginalnej setce - rozgrywka musiałaby polegać na resetach co jakiś czas. Kilka generacji na serwerze pozwala "rozciągać" grę właściwie w nieskończoność.

Skoro sa lokacje Kanto i np Hoen czy jakos tak, to wcale nie musimy ich opuszczac. waczymy o mistrza regionu i tyle. w koncu zasze w pokemonach sporo do roboty bylo. zbieranie przedmiotow, pokemonow, kamieni, skamielin, granie w kasynach, potyczki pvp i wiele innych rzeczy. Wystarczy pomslec jak to ubrac w tekstury xD