PokeLife - Pokemony ^^

Chciałbym Wam dzisiaj przedstawić ciekawą grę via www. Jest ona w klimacie, jaki wiele osób z Was ubóstwiało będąc dzieckiem.

Nazywa się PokeLife. Zaczynając grę wcielamy się w Trenera Pokemonów.

Gra pod wieloma względami jest rozbudowania, co sami zobaczycie rozpoczynając tu grę. Do tego każdy może złożyć Swoje propozycji poprawy gry.

Jeśli propozycja będzie z sensem, na pewno zostanie rozpatrzona.

Rejestrować do gry możemy się tutaj: >> KLIK <<

Jakby ktoś jednak miał chęć wejść przez REFa to proszę przez ten link: >> REJESTRACJA <<

Tak, będę miał korzyść po dłuższym czasie Waszej gry, ale z tego względu Wy NIC na tym nie tracicie.

Do tego w zamian mogę Wam pomóc w każdej kwestii dotyczącej gry! Ten temat będę odwiedzał codziennie + można do mnie na PW wtedy napisać!

Co znajdziesz w grze ?

○ Możliwość wyruszania na wyprawy i łapania pokemonów! Zbierz je wszystkie!

○ Trenowanie i dbanie o Swoich podopiecznych! Niech będą najlepsi!

○ Walki z innymi graczami, by przekonać się kto jest lepszym trenerem!

○ Wspólna zabawa wraz z innymi graczami należącymi do tego samego stowarzyszenia!

○ Wiele, wiele innych...

Jeden z wielu filmików na YT pokazujący wstęp do gry:

http://youtu.be/eM_UIJy10yc

Rady dla Nowicjusza:

Po 1sze.. powinieneś się skupić na JEDNYM pokemonie do ~40-50 poziomu. Rozwijanie całej drużyny od razu jest bezsensowne, ponieważ w późniejszym etapie gry możemy kupić lub złapać wysoki poziom. To Nam oszczędza masę czasu!

~

Po 2gie.. gdy wbijemy 5 poziom otrzymujemy dostęp do Targu. Dla nowych jest bonus dla ułatwienia. Normalnie najwyższy poziom, jaki możemy kupić to ten, który My najwyższy jakiemuś Pokemonowi wbili.

Tu od 5 do 9 możemy kupić na 10. Powinniśmy od razu go kupić, bo tak postępując oszczędzamy wiele czasu na rozwijaniu się.

~

Po 3cie.. wchodząc do Gry powinniśmy OD RAZU poszukać Stowarzyszenia. Codziennie Nasz Pokemon może być nakarmiony 50 razy z różnego IP - w Stowarzyszeniach zazwyczaj mamy to zapewnione dzień w dzień !

Pod tematem napiszę Adnotację o tym i podam Wam link do Stowarzyszeń, które przyjmą KAŻDEGO NOWEGO ! Wystarczy kliknąć "Dołącz".

~

Po 4te.. jako Nowicjusz powinieneś wszystkich ważnych informacji szukać w Pokedexie !

Znajdziesz tu prawie wszystko, co Ci potrzebne na początek. W razie czego ja pomogę. Do tego przymusowo przeczytajcie Poradnik poniżej i korzystajcie z informacji zawartych również poniżej:

[a] Poradnik Początkującego Trenera

[b] Podstawowe informacje o grze

~

Po 5te.. na początek używamy TYLKO NestBalli. To najlepsze PokeBalle na łapanie pokemonów od 1 do ~15/20 poziomu. Potem do ~35/40 Great/NightBalle.

Co do reszty, już do tego momentu zapewne sami się dowiecie które do czego służą i kiedy powinny być użyte w grze.

~

Po 6te.. jeśli zdecydujecie się na zakup Punktów Zasług, zastanówcie się za ile ! Jak zapewne zauważyliście, mamy POJEDYNCZY Bonus za ich zakup, jedynie przy pierwszej takowej transakcji !

Punkty Zasług pozwalają na kupno wielu ułatwień w grze, jest również walutą, za którą można zakupić Pokemony/Przedmioty oraz wymienić na Pieniądze.

Jeśli się zdecydujecie, mogę Wam pomóc Nimi dysponować, byście mądrze je wydali/użyli w celu rozwoju Swojego/Swoich Pokemonów.

Dodatkowe Informacje przydatne podczas Gry:

* Zabroniony w Grze jest tzw. PUSH, czyli czerpanie korzyści na jednym koncie poprzez niekorzyść drugiego - Więcej > Punkt 1.7. < ( PRZECZYTAJ TO CO JEST W ODNOŚNIKU ! )

* Musimy przestrzegać zasad narzuconych przez Administrację. Nie są zbyt rygorystyczne, ale trzeba się z Nimi zapoznać - > Regulamin Gry <

*; NIE UŻYWAJ Napojów mając nie zużyte PA - Napój Energetyczny dodaje 45%, natomiast Wiśniowy 100% Punktów Akcji;

* Każde nowe konto otrzymuje 25 Niebieskich Jagód ( 8 PA do zużycia ) - Polecam je nie zużywać w ogóle na początku i zostawić ( na wyższym poziomie będą lepiej zużyte ) lub sprzedać zyskując BARDZO dużo Kasy;

* Opcję Sprzedawania na Targu otrzymujemy wraz z nabyciem osiągnięcia Trener I - przy okazji możemy wtedy zawitać w Jaskini Hazardu. Trener II pozwala Nam założyć własne Stowarzyszenie;

Przydatne Linki:

Sale liderów Pokemon

Lista Pokemonów

Karty Trenera

Księga Jagód

Przywiązanie

Przedmioty

Statystyki

Ewolucja

Targ

○ Dzicz Kanto | Johto

Na koniec dodaję Link do Stowarzyszenia. Od razu po stworzeniu konta wejdź tu i Dołącz do Stowarzyszenia !

Na początek to BARDZO DOBRE rozwiązanie ze względu na darmowe 50 PD, które pozwolą bardzo szybko awansować.

DOŁĄCZ - Ogólnodostępne Stowarzyszenie Pokemon - DOŁĄCZ

Może spróbuje ale jednak ty chyba nie czytasz regulaminu , ref link powinien być widocznie oznaczony a nie

Rejestrować możemy się tutaj: KLIKBy się zarejestrować proszę jednak wejść w link: >> REJESTRACJA <<

Poprawiłem - nie wiem czy teraz dobrze :D

Jakbyś zaczął grać, tak samo inni - możecie podawać Swoje NICKi, to bym zrobił taką listę osób grających tutaj.

Z miłą chęćią odpowiem na każde pytanie :D

No , no :] Gra ciekawa :P Nick : Grimmjow

@Pingwin

Już do Ciebie pisałem :)

Jakbyś potrzebował w czymś pomocy, daj znać. Z chęcią Ci wytłumaczę :D

Masyer daj nick, lub napisz do Szoter

Jak masz jakieś pytania, to zadaj je tutaj :)

No, nie powiem :D Ciekawa :) Nick: Toshikate

Jak Ci się podoba ? :D

Fajna gra nawet, jak nie ma co robić to na 5/10 min można usiąść :P

Chyba, że o czymś nie wiem... PU wykorzystasz i pozostaje praca/trening.

No właśnie przez te 20 min jest co robić, mozna pójść do dziczy, poprzeglądać targ i zrobić to ,,klikanie``. No a potem zostaje praca czy tam trening :D Ogólnie mi się podoba, bo za długo przed kompem nie siedze :P Gra wprost dla mnie :)

@Szoter

Pisałeś na PW, to odpowiem.

Stowarzyszenie z wieloma członkami daje 50 PD dziennie na każdego pokemona, którego masz w drużynie.

W zakładce Dla Członków masz opcję Nakarm Pokemony i karmi ta opcja właśnie wszystkie poki w drużynie Swojej i wszystkich członków.

Jak szybko expić ? Nick by mi się przydał, w Kanto Las/Miasto/Jaskinie, w Johto Puszcza bądź Wulkan dla zarobku ^^ ( z KILOFEM OBOWIĄZKOWO ).

@Chrum

Wystarczy wejść z rana, popołudniu i przed spaniem - wtedy PA się nie zmarnuje i git :D bo 10h = full PA :)

Regeneracja jest po 10% ( 12,5 po wykupieniu najlepszej karty trenera ).

BTW. Dzisiaj walentynki i jest parę rzeczy na PokeLife :D np. to, że jak ktoś wyśle smsa i wpisze Nick jakiejś osoby, ta osoba dostanie 100% wartości wysłanego SMSa w Zasługach, czyli tak jakby 200% się dostawało - bo i kupujący i wpisany mają po 100%.

Jak chcecie, zgadać się tu możecie i powysyłać Sobie i mieć profity, bo 2x mniej zapłacicie :D nie obrażę się również, jakby ktoś przypadkiem wpisał nick Hipotermia xDDD

Będę edytował temat.

Chcę w Nim zawrzeć więcej informacji.

Tylko problem.. co wg Was powinno się przede wszystkim w Nim znaleźć ?

Jakich informacji szukaliście na początku ?

Bardzo miło mi będzie, gdy uzyskam od Was pomoc, być może wtedy nowym będzie łatwiej ^^

Mógłbyś dodać czym się kierować przy kupnie swojego pierwszego 10 lvl pokemona z targu ?

Wersja po deszyfracji xD:

Moglbys dodac czym sie kierowac przy kupnie swojego pierwszego 10 lvl pokemona z targu ?

No w sumie.. napisze pare slow o tym :D

Co jeszcze wg Was by sie przydalo dla nowicjuszy ? xD

Zostalem przyjety do tamtego stowarzyszenia ale nie wiem jak sie karmi, albo jak byc karmionym ;p

Karmiony jestes automatycznie :) wszystkie pokemony w Druznie ( nie w rezerwie i nizej ).

A jak karmic > Zakladka dla Czlonkow > Nakarm Pokemony.

Brał ktoś z Was udział w Gengar Konkursie lub Loterii ?

No i jeśli tak, to coś wygraliście ? :D

Brałem udział w loterii i wygrałem.................................................. nic -,-

Brałem udział w loterii i wygrałem.................................................. nic -,-

Jak ~90% osób biorących udział xD

Napisałem też pracę o Gengarze.. ale chyba wysyłając na samym końcu wybrałem los "nie przeczytają, bo za dużo" xd stwierdzam to, widząc jakie prace dostały wyróżnienia w porównaniu do mojej i znajomego, który miał pracę na poziomie tej zwycięskiej xd