Siemanko, jakiś czas temu założyłem ten temat. Jak wiadomo wszystkim, czekaliśmy długo na ten tytuł. Przyznam szczerze, iż spodziewałem się czegoś dużo, dużo lepszego (jak zwykle trailery muszą być podkoloryzowane). Tak czy siak ściągnąłem grę i pogrywam w nią. Jeżeli są tu jakieś osoby, które również utkwili w pokemonach na dłużej, niech się wypowiadają w tym temacie. Podawajcie różne informacje jakich się dowiedzieliście, co można robić itp. Jeżeli chodzi o mnie gram krótko, ale już na początku mogę powiedzieć, iż warto łapać WSZYSTKIE POKEMONY jakie tylko spotkamy. Nie oszczędzajcie balli! Gdy złapiecie przykładowo 10 pidgey'i zostawcie sobie jednego, a resztę przesyłajcie klikając na poka przyciskiem "transfer" do profesora oaka. Prześle Wam za to cukierki. Pewna ich ilość jest potrzebna do ewoluowania pokemonów. Przykładowo ja już pidgeya ewoluowałem na pidgeotta.
Moje pokemony:
-Gastly
-Weedle
-Charmander
-Pidgeotto
-Rattata
-Bellsprout
Oczywiście mam ich więcej, ale tych używam. Od 5 poziomu możecie walczyć między innymi graczami w Gymie oraz trenować swoje pokemony. Resztę gry jeszcze nie odkryłem, jak czegoś się dowiem to napiszę A wy jakie już pokemony złapaliście?