Pokenation - in development

Nie is nie ale coś ala membership napewno ;]

Czyli? Jakiś bonus do expa i golda? Czy uber master balle?

W czym piszecie grę ? (C++, JAVA ? )

to będzie client czy viawww ?

Obejrzałem filmik i wiem że to klient robiony w JAVIE bardzo fajnie bo od niedawna uczę się JAVY i zmotywowaliście mnie do dalszej nauki :) pozdrawiam

Jestem pod ogromnym wrażeniem. Mam nadzieje, że projekt nie upadnie.

Jestem pod ogromnym wrażeniem. Mam nadzieje, że projekt nie upadnie.

Dziękuję :)

taki mini mini piko updejt vizualny :S (postuje, żeby nie było że upada ;p )

nZAjg.gif

Zapraszam na forum ;)

Wnioskując rozumiem, że będzie można sterować zarówno strzałkami jak i myszką tak?

Gra wygląda, jak na razie, świetnie. Zwłaszcza te animacje pokemonów. Na pewno zagram, jak wyjdzie.

Wnioskując rozumiem, że będzie można sterować zarówno strzałkami jak i myszką tak?

Tak :)

jest jakaś przewidziana data?

Wow, świetnie to wygląda :)

Nie jaram się pokemonami, ale trzymam za was kciuki i może zagram jak wystartuje :)

jest jakaś przewidziana data?

Na święta Bożego narodzenia ;)

Najnowsze screeny:

I40Bj.gif

Zagram napewno. Wygląda już o niebo lepiej od tej lipnej kopii ROMU jaką jest PokeMMO. Super to wygląda... Nie spieszcie się z ukończeniem... Lepiej dopracować wszystko i później wypuścić klienta jako CBT/OBT

Mam jeszcze małe pytanie... Kiedy możemy spodziewać się CBT i w jaki sposób będzie można zdobyć dostęp do niej?

Mam pytanko :P Mówiłeś że będzie membership . Co on będzie dawał, jakie plany macie ? I ile generacji będzie dostępnych ? I mam nadzieje że będzie rozwinięty breeding :) Powodzenia ! Gra wygląda mega ;)

Piękne :) Już nie mogę się doczekać.

Widzi mi się że gra robiona na eclipse bo bardzo podobne np dx8 użyty ;)

ale bardzo fajnie to wygląda licze że projekt wypali :)

Zagram na pewno. Wygląda już o niebo lepiej od tej lipnej kopii ROMU jaką jest PokeMMO. Super to wygląda... Nie spieszcie się z ukończeniem... Lepiej dopracować wszystko i później wypuścić klienta jako CBT/OBTMam jeszcze małe pytanie... Kiedy możemy spodziewać się CBT i w jaki sposób będzie można zdobyć dostęp do niej?

Co do CBT / OBT na razie nie wiadomo jak to będzie, chyba zrobimy betę dla wszystkich.

Mam pytanko Mówiłeś że będzie membership . Co on będzie dawał, jakie plany macie ? I ile generacji będzie dostępnych ? I mam nadzieje że będzie rozwinięty breeding Powodzenia ! Gra wygląda mega

^^ Oczywiście ale chciałbym podkreślić, iż beta będzie jedynie posiadała główne funkcje tj system walki , kilka regionów , łapanie plaków itd. Takie pierdołki zostaną oczywiście dodane ale w późniejszych wersjach.

Co do membershipa napisałem to tak 'na odczepne' bo praktycznie jak każdy będziemy potrzebowali funduszy na rozwinięcie projektu, ale jeszcze togo nie zaplanowaliśmy :)

Jeszcze co do funduszy to pierwsze miesiące postaramy się pociągnąć na reklamach google , później zastanowimy się nad memberem.

Piękne Już nie mogę się doczekać.

Dzięki :)

Widzi mi się że gra robiona na eclipse bo bardzo podobne np dx8 użytyale bardzo fajnie to wygląda licze że projekt wypali

Taaaak ja kodze w Eclipse :P : http://www.eclipse.org/downloads/

Kolega w netbeans ale to prawie to samo :P : http://netbeans.org/

A jak już przechodzimy do tego tematu to chciałbym zauważyć, iż gra jest tworzona od podstaw bez żadnych kreatorów gier itd.

Ulecz Pokemony!

Czekam, jak chyba wszyscy :)

Swietna sprawa, napewno zagram.

^^ Tapeta na pulpit:

http://puu.sh/1nUH3

Pwiem krotko: Gra zapowiada sie fantastycznie i mimo mojego wieku :P zagram napewno, z racji dawnej mlodzienczej milosci do kieszonkowych potworkow ;)