PokePrzygoda - WTF?

Siemanko. Czy wie ktoś co jest z projektem PokePrzygody ? Główna stronka upadła, a już za pare dni miała być beta ? Niee gadajcie że projekt upadł -_-

Z tego co wiem to przenieśli na 22 lutego? Mogę sie mylić...

No nie gadajcie ;_; https://www.facebook.com/PokePrzygoda Stronę na facebooku też zamknęli, co się mogło stać? Należą się nam chyba wyjaśnienia jakieś.

Albo był to troll, co się często zdarza (po prostocie gry można to wywnioskować), albo chcą zrobić nam niespodzianke. Ja stawiam że padło.

Przeraziła ich liczba graczy. Jak na 3 osobowy team dostali na start prawie 1200 graczy. Nie dziwię się, że wszystko pozamykali

Ja to wszystko rozumiem, zle żeby tak bez wyjaśnien jebnąć projektem to lekka przesada :<. na wiecznym kacu za to b si sma src="<fileStore.core_Emoticons>/emoticons/nowe_sleep.png" alt="-_-" srcset="<fileStore.core_Emoticons>/emoticons/sleep@2x.png 2x" width="20" height="20">

a już wierzyłem, że będzie jakaś dobra gra o pokemonach;/

Dobra? Od początku było widać że nic z tego nie będzie. Sam fakt że robili ją Polacy i to tylko we 3 osoby, świadczył o porażce.

jeżeli byłby to wystarczający dobry start znalazłoby się dużo więcej ludzi chętnych do pomocy. Ich błędem było to, że nie otworzyli rekrutacji do współpracy

Prawdopodobnie zdali sobie sprawę z licencjonowania Nintendo o czym pisałem w tym wątku:
http://mmorpg.org.pl/forum/topic/49816-zapowiedz-playpokepl-pokemon-mmorpg-2d-w-przegladarce/page-9

Aczkolwiek próbuję skontaktować się mailowo z twórcą, zobaczymy. :)

Po zalogowaniu się tam, serwer tak lagował, że będąc na mapie z 2 innymi graczami postać robiła krok w 3 min... To nic dziwnego, że zamknęli serwer...

@Sewei Nikt nie miał dostępu do gry poza zespołem, więc przestań kłamać :)

Gra została zamknięta, ponieważ doszliśmy do wniosku, że przy tym poziomie rozwoju silnika oraz grafiki, którą stworzyliśmy wspólnie, nie ma sensu bazować na uniwersum pokemon. To zbyt ograniczony target graczy. Sądzimy, że silnik gry jest zbyt dobry, aby go wykorzystać na taki projekt. Tym bardziej, ze mozliwe byloby w odległej przyszłości jej zamknięcie z powodu praw autorskich.

To jednak nie koniec. Wszystko co zrobiliśmy posłuży naszej wymarzonej grze. Celujemy w target użytkowników margonem, więc możecie domyślać się tematyki.

Wkrótce więcej danych.

@Scolari

Twój projekt Scolari będzie bazował na przerobionej grafice pokemonów, dzięki czemu masz nadzieje, że cię nie dorwą za prawa autorskie. Mylna jest to nadzieja, ponieważ przerabianie wizerunków pokemon wymaga bardzo, bardzo kosztownej licencji. I na pewno znajdzie się ktoś kto o tym doniesie, szczególnie, że wkrótce startuje polski oddział Nintendo. Mimo wszystko powodzenia, niech jakaś dobra gra pokemon się wydarzy. Środowisko na to zasługuje.

Pozdrawiamy

Macie jeszcze http://www.pokeplay.pl ale nie opyla się grać ... metapod na 2 poziomie pokonuje cyndaquila który jest typem ognistym na 4-5 strzałów więc to jest ....

@Scolari Twój projekt Scolari będzie bazował na przerobionej grafice pokemonów, dzięki czemu masz nadzieje, że cię nie dorwą za prawa autorskie. Mylna jest to nadzieja, ponieważ przerabianie wizerunków pokemon wymaga bardzo, bardzo kosztownej licencji. I na pewno znajdzie się ktoś kto o tym doniesie, szczególnie, że wkrótce startuje polski oddział Nintendo. Mimo wszystko powodzenia, niech jakaś dobra gra pokemon się wydarzy. Środowisko na to zasługuje. Pozdrawiamy

Eh. Aż nie wiem czy chce mi się pseudoflejmować w wątku. :-)

Kolejne pseudooskarżenia i próba budowania marki własnego produktu. Oto fakty:

Z dniem 1 marca br. za dystrybucję Nintendo w Polsce odpowiadać będzie czeski Conquest. Tak jak zakładałem - jednymi z ich pierwszych działań na rynku będzie dywersyfikacja źródeł zarobków czyli możemy spodziewać się między innymi obniżek cen gier, konsolek i setek innych rzeczy jak i również zamknięcia gier "fanowskich" bazujących na markach Nintendo. Tydzień temu kontaktowałem się z panią Gosią i jak okazało się żadna z gier fanowskich nie wnioskowała do nich o pozwolenie bądź przedłużenie trwającego licencjowania - możemy spodziewac się zamknięcia PokeLifeów, PokeWarsów i setek innych PokeGier.

Twój projekt Scolari będzie bazował na przerobionej grafice pokemonów, dzięki czemu masz nadzieje, że cię nie dorwą za prawa autorskie.

Co za wierutna bzdura pokazująca jak nie masz pojęcia o sytuacji prawnej w kontekście swojej "gry".

Grafika jest autorska, nie należy do Nintendo jak i wszystkie grafiki zamieszczane w PokeCheck czy innych serwisach. Tworzenie wizerunków na potrzeby fanowskie (choćby udostępniając je na forum) jest w pełni legalne, nazywa się to fan-art.

Grafika autorka w przypadku szkiców pozwala nam jednak na podpisywanie się pod całą grą a co za tym idzie przejście pełnego procesu licencyjnego - zarówno Nintendo EU i jak i teraz prawdopodobnie polskiego działu.

@MrRosiu, to jest dość sprzeczna kwestia. Ale w przypadku gier MMO nie ma sensu nastawiać się (zarówno gracz i twórca) na pełne odwzorowanie gry singe-player. Tworząc podstawy walk nie da się założyć miliona różnych wariantów dla każdego gracza z różną liczbą punktów, zdobytych umiejętności czy odznak by to w pełni działało jako mechanizm. ;)

@Jasne, i pewnie dlatego robisz item shop w formie konta premium i myslisz, ze ominie to sprzedaz pozbawioną licencji.

Co do tematu: proszę:

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/56158-pokeprzygodapl-gra-przegladarkowa-na-mapie-2d/?p=420259

Eh, niektórym nigdy nie nudzi się wymyślanie bajeczek. :))

no coz glupi tworcy stwierdzili ze ta gra jest dla nas za dobra i jej nam nie udostepnia :P i chca stworzyc jakiegos margonem czy kto wie jak to sie zwie . Kazdy woli pokemony niz jakies gowno

Twórca stwierdził, że mają za dobry silnik by wykorzystać go na coś tak słabego jak pokemony. Teraz będą celować w graczy Margonem... KIJ CI W PLECY twÓRCO

@Sewei Nikt nie miał dostępu do gry poza zespołem, więc przestań kłamać Gra została zamknięta, ponieważ doszliśmy do wniosku, że przy tym poziomie rozwoju silnika oraz grafiki, którą stworzyliśmy wspólnie, nie ma sensu bazować na uniwersum pokemon. To zbyt ograniczony target graczy. Sądzimy, że silnik gry jest zbyt dobry, aby go wykorzystać na taki projekt. Tym bardziej, ze mozliwe byloby w odległej przyszłości jej zamknięcie z powodu praw autorskich. To jednak nie koniec. Wszystko co zrobiliśmy posłuży naszej wymarzonej grze. Celujemy w target użytkowników margonem, więc możecie domyślać się tematyki. Wkrótce więcej danych. @Scolari Twój projekt Scolari będzie bazował na przerobionej grafice pokemonów, dzięki czemu masz nadzieje, że cię nie dorwą za prawa autorskie. Mylna jest to nadzieja, ponieważ przerabianie wizerunków pokemon wymaga bardzo, bardzo kosztownej licencji. I na pewno znajdzie się ktoś kto o tym doniesie, szczególnie, że wkrótce startuje polski oddział Nintendo. Mimo wszystko powodzenia, niech jakaś dobra gra pokemon się wydarzy. Środowisko na to zasługuje. Pozdrawiamy

Wybacz, ale nie kłamie grałam w tą gre niecaałe 15 min... jesli uwazasz ze tacy dobrzy z was admini widocznie ktos cos spartolił bo zarejestriowalam sie do gry i w niej chodzilam, co prawda weszlam jedynie do 1 domku i wyszlam z gry, ale i tak cos... wiec przestan wciskac mi kit ze w cos nie graam, jesli w cos gralam... widocznie WY jako admini cos spartoliliscie... :P p.s ja nie klamie, ale skoro ty tak to juz twoj problem...

Ci admini poprostu gowno potrafili i gowno mieli w glowach :D na margona nikt im nie pojdzie bo to syf wszyscy czekali na pokemony ale juz drugiej szansy nie dostana by isc na gre od tych cwaniakow co nic nie potrafia