PokeXgames Nowy Serwer Gray!

Ekipa z Discorda Szuka chętnych graczy do wspólnej gry w Pokemony na najświeższym serwerze od PokeXgames który wystartował, 2 Lipca bieżącego roku!!

Co to właściwie jest jest PokeXgames?

Jest to MMORPeG osadzony w realiach POKEMON na silniku Tibii, aczkolwiek nie jest to prywatny serwer Tibii, sama mechanika gry jak i sprity są w wielu przypadkach mocno pozmieniane.

Dlaczego Warto zagrać?

Liczna ilość pokemonów (Każdy z potworków posiada własne, indywidualne skille, chociaż są wyjątki :) ) spory content, różnorodne pokeballe dzięki którym mamy większą szanse na złapanie poka, częste aktualizacje i bardzo duża społeczność graczy, oraz wiele, wiele innych.

Turnieje między serwerowe, dungeony, danger roomy, walki pvp, questy, profesje, daily taski, różne klasy”szkoły” pokemon oraz możliwość łapania shiny pokemonów i jeżeli kogoś interesuję to dorobienia się paru groszy przy odrobinie szczęścia.

Na czym polega Gra?

W większości czasu na walce przeciwko dzikim pokemon, zbieraniu dropa oraz zdobywaniu poziomu który zapewnia więcej HP dla nas jak i dla naszych stworków, co za tym idzie również zdobywanie coraz to silniejszych kompanów. W międzyczasie bawiąc się w profesję lub wyskakując na „rybki” z wędką które akurat tutaj mogą być wyzwaniem po osiągnięciu pewnego lvl fishingu ;)

Walka odbywa się poprzez sterowanie pokemonem i używaniu jego umiejętności, odpowiednie dobieranie pokemonów ze względu na element (np. Elektryczny silny na wodę).

(Jedne pokemony używają AoE i CC, a inne potrafią zapewnić konkretnego Bursta)

Model platności?

Część contentu otrzymujemy po zapłaceniu.

(ujeżdzanie pokemona, pływanie, latanie, teleport).

Spoiler

Premium na allegro od naszych rodaków można otrzymać już od 7zł.

(Kupione raz działa w obrębie całego konta)

Dużym plusem również jest start świeżego serwera na który to zapraszam.

Wielu z nas dzięki temu dorobiło się premium w dzień lub 2 i zostało jeszcze na zaś :P

Gra jest w paru językach, w tym angielski.

-------------------------

Oferujemy pomoc, oraz tłumaczenie wielu aspektów gry + tipy gdzie expić na danym lvl i jak się dorobić na małym lvl ;)

Czego nie oferujemy?

Dla jasności nie rozdajemy free itemów na wejściu ;)

(Na tą porę serwer na którym gramy jest podzielony na Grey1 i Grey2, z racji tego że były

duże kolejki przy logowaniu i za dużo osób przypadało na startowe lokalizacje, w niedługim czasie nastąpi połączenie ww.)

Gramy na serwerze:

Grey2

Miasto startowe:

Możesz wybrać jakiekolwiek chcesz, mimo tego polecamy Cerulean, Saffron, Vermilion.

(Często operujemy czatem textowym+ wysyłanie obrazków, oraz o ile ktoś jest chętny do rozmowy do czego zachęcamy to czatem głosowym, na którym często gadamy głupoty w luźniej atmosferze)

***** KONTAKT Z NAMI *****

Namiary na discorda:

https://discord.gg/Gp24Tqb

Strona Gry:

(Gra waży około 550mb)

https://www.pokexgames.com/

Oraz mały poradniczek dla tych którzy nie mieli jeszcze styczności z PxG :)

http://pxg.cba.pl/poradnik_dla_poczatkujacego

Zapraszam do wspolnej gry!

P.S. Ta laska na tym filmiku wygląda jak poturbowany golduck

Mam mały problem. Nie widzę serwerów Grey. Zamiast tego jest Orange 1,2. Przy próbie stworzenia postaci na Orange wyskakuje mi błąd Invalid world. Zrobiłem coś nie tak? :)

Stwórz postać na grey2 przez stronę, nie launchera ;)

Na to nie wpadłem... :) Dzięki, udało się.

chetnie pogram

od razu mówię że jakimś tam pro nie jestem i dopiero zaczynam przygodę z pokami wiec rady jakies mile widziane

Zapraszamy na discorda, śmiało pytaj o co chcesz ;)

na co ? xd

Verkoz dołączył do naszej ekipy!

Dołącz do nas, abyśmy wspólnie mogli sledzic niecne przygody Pokemon Verkoza!

No i elegancko się rozrasta, dochodzą osoby które nigdy nie grały jeszcze w poki, a dają radę :D

Też chętnie dołączę :D

Czy brak mikro był by dla was jakimś problemem?

Bo chętni bym pograł lecz niestety narazie bez mikro (niedługo postaram sie kupić ;p) w grę kiedys grałem chwile ale na tyle krótko by nic sie nie nauczyć wiec można powiedzieć że jestem nowym graczem :D

Nie jest problemem, ale chętniej się odpowiada ;) możesz pisać a my odpowiemy na nurtujące pytania na nasłuchu ew. tekstowo.

Content gry i jej rozbudowanie jest na tyle obszerne, ze mimo miesiecznych stazy wciaz na biezaco odkrywa sie wszystko.

Przez to też wszyscy zaczynamy się przekrzykiwać, bo każdy zadaje pytania i dzieli się wiedzą :P

Gorąco polecam!

Jedni łowią, drudzy zwiedzają content, ogólnie do przodu i coraz nas więcej!!
Zapraszamy.

Też gramy więc możemy z kumplami do Was dołączyć do gildii

Też pobiorę i zobaczę jak to jest. Moje doświadczenie kłania się do poziomu robienia kasy w kasynie za pomocą bugu i ulepszania poków na maksa :D

Wskakujcie więc na discorda ;), Przeszło 35 osób już jest z czego przynajmniej połowa aktywna w dużym stopniu ;)

Chciałbym się pochwalić moimi doznaniami z gry, zrobię to w punktach.

1.Odpal grę, dostań jakieś ratate na początku, bez możliwości wybrania czegoś innego.

2.Od razu idź za miasto i zgiń 2 razy przez ten sam rodzaj pokemona.

3.Odkryj, że można healać pokemony u siostry, chodź za miasto i co chwila chodź do siostry.

4.Zauważ, że są ścieki w mieście, idź tam i zacznij zabijać szczury.

5.Zauważ, że można sprzedawać złapane pokemony.

6.Złap jak najwięcej szczurów, by je sprzedać

7.O kutwa, u normalnego NPC nie można sprzedawać pokemonów

8.Pół godziny pytaj się ludzi gdzie sprzedać szczury.

9.Jakiś random mówi, że w sąsiednim mieście - ok zapieprzamy do niego

10.Spędź kolejne pół godziny na szukaniu NPC (w ostateczności nie znajdujesz)

11.Jakiś dobry forumowicz (tak, od nas) w ostatniej chwili zaprowadza cię do skupu

12.Uradowany zauważ, że NPCt nie skupuje szczurów

13.Dostań drgawek ze złości

14.Wyłącz gre.