Polacy i "polaczki"

Co do tych polaków w UK to sie wypowiem.

Jak to powiedziała koleżanka: masz te strefy w londynie. Możesz mieszkać w centrum, możesz zarabiać dobrze, możesz być szcześliwy ale zawsze dla anglików będziesz pier.... imigrantem który jak tylko kraj popadnie w kryzys będzie:

1 do zwolnienia,

1 do znienawidzenia,

1 do wpier....,

1 do wywalenia z kraju

Nie każdy tak ma, to oczywiste. Część się ładnie asymiluje z anglikami. Ale nie kryjmy się z tym, że znaczna cześć polaków którzy wyemigrowali to debile bez szkoły, z kryminalną przeszłoscią, bez obycia i kultury, bez szans na coś lepszego niż zmywak. I wielu tak kończy:

przyjazd.

fabryka.

wypłata.

chlanie.

i do fabryki.

Z kim kto był w anglii bym nie gadał, każdy mówi: ide ulicą i polak drze ryja, przeklina, zero kultury, wstyd robi. Z polakami nie chce mieć do czynienia.

Niestety zagranica to nie raj. Niby zarabiasz tak, że możesz żyć wmiare. Ale dopiero twoje dzieci które ukończą tamte szkoły będą miały szanse naprawde coś tam osiągnąć.

Jesteśmy dla zagranicy tanią siłą roboczą i to się szybko nie zmieni.

Peelen patrzysz z jednej strony a medal ma dwie.Spora cześć polaków za granica to chamy itp.Ale pozostali to świetni kulturalni pracownicy na których można liczyć i firmy,pracodawcy którzy mieli już nimi stycznośc wybieraja imigrantów zamiast anglikow dlatego że anglicy w dużej mierze młodzi to lenie które chcą tylko kase za nic,najczesciej siedza w domu i czekaja az sama przyjdzie,Jest film dokumentalny na ten temat.

tak tak. wiadomo.

Dlatego nie generalizuje. Imigranci są czesto efektywniejsi i lepsi. jakaś cześć polaków tam się osiedli na stałe, awansuje, odniesie sukces.

Ale ja pisze o tych którzy nie awansują, będą stale niskiego szczebla pracownikami fizycznymi. I za tą ich lepszość i wiekszą efektywnosc będą znienawidzeni wśród zwalnianych anglików.

Anglia czy inna zagranica jest szansą, ale dla niektórych bardzo złudną.

Nie wiem, czy zdajecie sobie sprawę z faktu, że gry, w których polacy są najliczniejszą grupą, bądź jedną z tych liczących się, to tylko nieznaczny odłamek gier w światowej skali. Jednak z racji filtrów reklam i stron do naszych komputerów w głównej mierze dostają się te produkcje, gdzie jest dużo Polaków. A wiadomo, że tam gdzie dużo ludzi, różnorodność tychże także rozbudowana. W społeczności zawsze znajdą się idioci, a jako, że my w spotykamy w znacznej części Polaków, najczęściej spotykamy rodowitych głupków.

Podobna sytuacja jest w każdym kraju. Wiadomo, w niektórych gorzej, innych lepiej. Jednak wyizolowanie chociażby forów z innych narodowości nie daje Wam możliwości na obiektywną ocenę społeczności dajmy w takiej Bułgarii, czy Egipcie.

Tak się spinacie na tych Polaków, i spinacie, ale byliście w ogóle za granicą keidykolwiek? I mówię o was, a nie koledze wujka. Byłem w Anglii 3 miesiące (dokładnie w Bradford, i wcale nie jest tak miło. Najgorsze sa pakole, ja pier**le, każdy kto był w UK i miał z nimi styczność wie o czym mówie. "Nasi" cyganie mogli by się od nich wiele nauczyć. Serio, nie jest tak kolorowo, i nie każdy Anglik jest cacy.

Boże, jak mnie wkurza takie coś ze ktoś jest polakiem a się nie chce do tego przyznać. Czy my jesteśmy tacy źli i fe w MMO? Nie. Szczerze wole polaków od jakiś angliczków. Nie każdy polak w mmo to jakieś 12 letnie dziecko bez dzieciństwa. Zresztą Astra widze pisze jak tu jest źle jak nie dobrze. To miał być tekst o mmo a nie o tym jak tu strasznie.

@Fermi jeśli oczekujesz flame'u i warnów to trollujesz i tego nie dostaniesz.

A co do polaczkowatości w necie to jest tego naprawdę wiele. Właśnie taki LoL. Dopóki nie było polskiej wersji to mało polaków spotykałem. A teraz? Są praktycznie wszędzie, a spora część to jakieś trolle chyba. Ostatnio w teamie miałem dwóch polaków i oba trolle, że one chcą na jakąś tam linię, a jak nie to feedują. Sytuacja teraz się poprawiła i tak, ale pamiętam jak gra się ładowała, widziałem Polak w przeciwnym teamie to od razu myślałem, że większe szanse na wygraną. Najgorsze też jest jak koleś zaczyna bluzgać po polsku. Jungler mu pomożę bo go prawie ktoś zabiła ten zacznie flame "wypi******* z mojej linii" itp. W głowie się to nie mieści. A to jak jest za granicą i jak się o Polakach myśli to w większości stereotypy. Przecież Rumuni mają zepsutą opinię przez Cyganów bo dla wielu ludzi to ci sami.

Mylić Roma z Rumunem....tylko w Polsce taka ignorancja.

No tak, znasz cały świat, że wiesz iż tylko w Polsce taka ignorancja.

Przeczytałem temat i niektórzy prezentują ciekawe poglądy. Nie szanujesz ojczyzny - to wypad. Proste. Nie potrzeba tutaj właśnie takich "polaczków", co nie potrafią szanować własnego kraju.

@Fermi, chcesz hejtu? Nie zasługujesz na niego, jesteś zwykły zdrajca i hipokryta. Jednej pijawki mniej. Bóg Cię osądzi - nie my. W Polsce nie jest dobrze, ale jak historia pokazuje - jako naród przezwyciężymy wszystko i wyjdziemy z największego doła. A stereotypy o Polakach bazujące na <1% społeczeństwa mam gdzieś.

Co innego szanować ojczyzne a grupe ludzi która hejtuje,trolluje,spamuje,klnie jak sie da itp.. itd..

Ice wrzuc na luz człowieku...z kim cie Fermi zdradzi?ł z Rosja?Bòg go osadzi?Jestes pewien?

1% spoleczenstwa?Zmien dilera albo agencje do badan.

Nie podawaj historii za przyklad bo nie ma sie ona kompletnie do rzeczywistosci.

1% spoleczenstwa?Zmien dilera albo agencje do badan.

Ależ proszę, śmiało, chwal się swoimi źródłami, na których podstawie rozsiewasz mity o Polakach. Chętnie poczytam. Bo opieranie się na opowieściach polaczków z Brytanii można między bajki włożyć.

EDIT: I kiście się na zachodzie z Arabami i Murzynami. Ja wole być tutaj, z rodakami, między swoimi. W Niemczech 2/5 obywateli na ten rok to ludy napływowe. Szacuje się, że w ciągu 25 lat Niemcy zostaną wynarodowieni. W Brytanii nie lepiej - markety TESCO w niektórych dzielnicach mają zakaz sprzedaży alkoholu, bo uraża to muzułmanów.

EDIT2: Co do tematu to wystarczy zabronić używania internetu dzieciom poniżej 16 roku życia oraz ludziom poniżej 100 IQ.

A wiesz jakie stereotypy wymieniane za granica? Polacy to złodzieje

Powiedz mi czego ty bronisz ojczyzny?calego spoleczenstwa ?wlasnej d*py?

Rzadu?Była od wyborow jakas sensowna ustawa?

Afery,afery, Rzad swiadczy o kraju...jak widac 33% polakow popiera lecenie w kulki

Pojechales stereotypem nie każdy 16 latek to kretyn i nie każdy 25 wzor do nasladowania....ograniczyc wolnosc?Komunizm sie klania...

Złodzieje są wszędzie. Firmy turystyczne upadają wszędzie, nawet w tej Waszej Brytanii. Ludzie piją w każdym kraju - nawet w Rzymie i to nie czyni z nich pijaków. Wszystkie procenty wyssałeś z palca. Patologie u dzieci to wina systemu edukacji, który zaimplementował gimnazjum - nietrafioną i brzemienną w skutkach instytucję, która nie radzi sobie z rolą wychowawczą.

Rząd to pozostałości bloku wschodniego. To potomstwo komunistów, zbrodniarzy i bandytów. Jak wymrą, będzie w końcu można na kogoś zagłosować.

Co z tego, że nie każdy nastolatek to kretyn. Patrząc na to co się dzieje i na jaką skale, to większość to rozpieszczone zacofane emocjonalnie bachory. Nie ma jak dokonać selekcji, więc trzeba ograniczyć wszystkich. Tak jest łatwiej i bezpieczniej. Przeżyją, mają jeszcze MTV.

EDIT: Amber Gold? Proszę Cię! Przy niemieckich bankach czy rezerwie federalnej US to to jest małe piwo. Dla Polaków machinacje rządu to szczyt złodziejstwa, ale to nic w porównaniu z tym co się dzieje na zachodzie.

Ale z Ciebie hipokryta az zal dupe sciska.Procenty sprawdz sobie w sondazach Ile w dlug ciebie mezczyzn pije alkohol?

Mowisz o 1% a nizej ze wiekszosc mlodziezy to glupole

wypowiadam...idz spac prosze cie...

A co rzad nie ma potomkow? Jak wymra...starszy zlodziej bierze tyle samo a nowy jak sie dorwie do koryta to chce wiecej

A mowisz o historii i mlodych pokoleniach...co mlodzi dzialacze partii mlodych robili podczas ostatnich uroczystosci powstania?wioche i hanbe

Mlodzi nie zmienia nic na lepsze

W Polsce nie jest dobrze, ale jak historia pokazuje -jako naród przezwyciężymy wszystko i wyjdziemy z największego doła.
Co z tego, że nie każdy nastolatek to kretyn. Patrząc na to co się dzieje i na jaką skale, to większość to rozpieszczone zacofane emocjonalnie bachory. Nie ma jak dokonać selekcji, więc trzeba ograniczyć wszystkich. Tak jest łatwiej i bezpieczniej. Przeżyją, mają jeszcze MTV.

Tekst pogrubiony: Chyba o to w tym temacie chodzilo.

Tekst pisany kursywa: Skoro wiekszosc to rozpieszczone, zacofane emocjonalnie bachory to jakie istnieje w nich oparcie? Jaki oni tworza narod?

Tak się spinacie na tych Polaków, i spinacie, ale byliście w ogóle za granicą keidykolwiek? I mówię o was, a nie koledze wujka. Byłem w Anglii 3 miesiące (dokładnie w Bradford, i wcale nie jest tak miło. Najgorsze sa pakole, ja pier**le, każdy kto był w UK i miał z nimi styczność wie o czym mówie. "Nasi" cyganie mogli by się od nich wiele nauczyć. Serio, nie jest tak kolorowo, i nie każdy Anglik jest cacy.

Tak, byłem w Anglii kilka razy w wakacje, moja przyjaciółka wraz z rodzicami przeprowadziła się tam kilka lat temu i ich sytuacja finansowa poprawiła się kilkukrotnie. W Polsce zarabiał jakieś 2700zł (Jest wykształconym człowiekiem), tam zarabia około 1800 funtów. Funt jest obecnie warty ponad 5.1zł, więc proszę kalkulacje przeprowadzić na własną rękę.

Ale faktycznie twierdzą, że lepiej żyło im się w Polsce.

Może i tylko w Polsce, ale nie zaprzeczysz że tak jest. Znasz kawał o łabędziach w Rumunii? A prawda jest taka, że z rozmów które prowadziłem wynika że finansowo się jakoś wybitnie od nas nie różnią. Mimo tego...

Rzadu?Była od wyborow jakas sensowna ustawa?Afery,afery, Rzad swiadczy o kraju...jak widac 33% polakow popiera lecenie w kulki

Problem leży w tym, że 33% Polaków (narodowości piszemy z dużej litery, drogi panie kolego...) zwyczajnie nie chce zwycięstwa drugiej największej partii. Przynajmniej większość z osób które na tą partię głosowały, a które znam osobiście (w tym ja). Problem też w tym, że w tym kraju nie ma żadnej partii, na którą byłoby warto zagłosować...

Rząd to pozostałości bloku wschodniego. To potomstwo komunistów, zbrodniarzy i bandytów. Jak wymrą, będzie w końcu można na kogoś zagłosować.Co z tego, że nie każdy nastolatek to kretyn. Patrząc na to co się dzieje i na jaką skale, to większość to rozpieszczone zacofane emocjonalnie bachory. Nie ma jak dokonać selekcji, więc trzeba ograniczyć wszystkich. Tak jest łatwiej i bezpieczniej. Przeżyją, mają jeszcze MTV.

Rząd nie wymrze. Każde nowe pokolenie, które wyrośnie z obecnego będzie podobnie skorumpowane. Jeśli mielibyśmy coś zmienić, trzeba by to zrobić teraz. Jak to ktoś z jednego ze starszych pokoleń z rodziny mówił? "Jak byliśmy młodzi, jak dochodziło do zmian, wierzyliśmy że te nasze pokolenie będzie w stanie coś zmienić w kraju na lepsze..."

Co do "selekcji"... Nawet tego nie skomentuję, to byłoby kopanie leżącego. Ja tam uważam że nie powinna znaleźć tutaj żadna osoba poniżej 130IQ (ja tam się kwalifikuję, więc nie mam problemu) i 20 lat. A co!

Poza tym... mówiliście że hejtu nie będzie, a go zrobiliście. Gratulacje, jesteście mistrzami.

@Fermi: pytanie numer jeden: skoro tak ci źle w Polsce i z Polakami, to co robisz na polskim forum? Z ponad 300 postami?

EDIT: @2down: Żeby nie było, bycie patriotą mieszkając poza granicami Polski nie jest niczym złym albo dziwnym. Tu bardziej chodzi o cwaniaczków, którzy nawet pół roku nie przesiedzieli w Niemczech, a już plują na wszystko co polskie.

Są trzy rzeczy o których dyskutowanie jest bez sensu - seks, religia i polityka.

Niech Ci patriotyzm teraz rodzinę wykarmi :) Podczas II Wojny Światowej nasz prezydent spierdzielił do Angli i stał się dumą narodu wychwalanym utytułowanym "Prezydentem na uchodźstwie". Więc pozwól że ja będę sobie patriotą na uchodźstwie.

Każdy robi jak uważa. Ja uważam, że imigranci nastawieni na zasiłek to najwiekszy problem europy, nie ważne jaki mają kolor i pochodzenie.

A o polskim patriotyzmie nie gadajcie bo wszyscy sobie nim teraz dupsko podcierają jak im jest potrzebny.