Mylić Roma z Rumunem....tylko w Polsce taka ignorancja.
Może i tylko w Polsce, ale nie zaprzeczysz że tak jest. Znasz kawał o łabędziach w Rumunii? A prawda jest taka, że z rozmów które prowadziłem wynika że finansowo się jakoś wybitnie od nas nie różnią. Mimo tego...
Rzadu?Była od wyborow jakas sensowna ustawa?Afery,afery, Rzad swiadczy o kraju...jak widac 33% polakow popiera lecenie w kulki
Problem leży w tym, że 33% Polaków (narodowości piszemy z dużej litery, drogi panie kolego...) zwyczajnie nie chce zwycięstwa drugiej największej partii. Przynajmniej większość z osób które na tą partię głosowały, a które znam osobiście (w tym ja). Problem też w tym, że w tym kraju nie ma żadnej partii, na którą byłoby warto zagłosować...
Rząd to pozostałości bloku wschodniego. To potomstwo komunistów, zbrodniarzy i bandytów. Jak wymrą, będzie w końcu można na kogoś zagłosować.Co z tego, że nie każdy nastolatek to kretyn. Patrząc na to co się dzieje i na jaką skale, to większość to rozpieszczone zacofane emocjonalnie bachory. Nie ma jak dokonać selekcji, więc trzeba ograniczyć wszystkich. Tak jest łatwiej i bezpieczniej. Przeżyją, mają jeszcze MTV.
Rząd nie wymrze. Każde nowe pokolenie, które wyrośnie z obecnego będzie podobnie skorumpowane. Jeśli mielibyśmy coś zmienić, trzeba by to zrobić teraz. Jak to ktoś z jednego ze starszych pokoleń z rodziny mówił? "Jak byliśmy młodzi, jak dochodziło do zmian, wierzyliśmy że te nasze pokolenie będzie w stanie coś zmienić w kraju na lepsze..."
Co do "selekcji"... Nawet tego nie skomentuję, to byłoby kopanie leżącego. Ja tam uważam że nie powinna znaleźć tutaj żadna osoba poniżej 130IQ (ja tam się kwalifikuję, więc nie mam problemu) i 20 lat. A co!
Poza tym... mówiliście że hejtu nie będzie, a go zrobiliście. Gratulacje, jesteście mistrzami.
@Fermi: pytanie numer jeden: skoro tak ci źle w Polsce i z Polakami, to co robisz na polskim forum? Z ponad 300 postami?
EDIT: @2down: Żeby nie było, bycie patriotą mieszkając poza granicami Polski nie jest niczym złym albo dziwnym. Tu bardziej chodzi o cwaniaczków, którzy nawet pół roku nie przesiedzieli w Niemczech, a już plują na wszystko co polskie.