Witam, mam problem ze stronami takimi jak google,facebook,youtube. Ostatnio była u mnie dość ostra burza i siadł mi router, tak więc zostałem zmuszony do podłączenia starego modemu. Neta mam OrangeFreedom 2,4mb/s.Aktualizowałem Mozille, nic to nie dało. Problem mam na wszystkich przeglądarkach. Proszę o pomoc
Połączenie zostało zresetowane
Połączenie zostało zresetowane
Połączenie z serwerem zostało zresetowane podczas wczytywania strony.
Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. Spróbuj ponownie za kilka minut.
Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe.
Jeśli ten komputer jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem.
mam takie coś
Skonfiguruj poprawnie router.
Jaki status połączenia masz na pasku?
Możesz połączyć się ze stronką routera?
Sprawdź dane logowania do sieci adsl czy co tam masz.
Podałeś tyle informacji co kod napłakał.
siadł mi router, tak więc zostałem zmuszony do podłączenia starego modemu.
Czasem wystarczy zresetować router, odłącz go od gniazdka na 15 sekund i wsadź ponownie.
Jezu ludzie, napisałem wyraźnie, "siadł mi router" więc jak go mam zresetować, jeśli on wgl podłączony nie jest? -.-
Wybacz, myślałem, że podłączyłeś inny router a nie modem. Mój błąd.
Znalazł ktoś może rozwiązanie? Internet działa jak działać powinien. Tylko te 3 ( najważniejsze ) strony mi nie wchodzą
Ja bym sprawdził te rzeczy:
- czy pinguje te strony
- czy jest wpiasany poprawny DNS na komputerze/routerze (zależy od konfiguracji routera)
- czy nie ma blokad na firewallu/peerblock etc do tych stron
Rhino wsio jest ok. Ostatnio czytałem pare forów i na każdym po pewnym czasie ktoś napisał, żeby ludzie się zgłaszali do dostawcy internetu, że to u nich jest problem a nie u tych co maja problem.
Z tego co zrozumiałem to zmieniłeś router z nowego na stary i od tego czasu Ci nie działa. Czy sprawdzałeś na jakimś innym routerze czy też są takie problemy?
Jesczze sprawdź czy na porcie 80 masz połączenie do tych stron (ping tego nie sprawdzi) - opis jak to można zrobić np http://serverfault.com/questions/309357/ping-a-specific-port
Modem może ci nie obsługiwać odpowiednio danej prędkości internetu. Ja tak miałem, z tym że mi po prostu nie łączyło praktycznie wszystkich stron. Z tym że ja zmieniłem z 1 mb na neta do 10 mb
Za starego routetra TP-LINK W8901G, podłączyłem zwykły modem z Orange ZXDSL 852, i od tamtego czasu mam te problemy, dodam iż kiedy nie mieliśmy routera i miałem podłączony ten modem, wsio było ok. Zastanawiam się, czy by do Orange nie zadzwonić i przedstawić całą sytuacje.
Witam, mam problem ze stronami takimi jak google,facebook,youtube. Ostatnio była u mnie dość ostra burza i siadł mi router, tak więc zostałem zmuszony do podłączenia starego modemu. Neta mam OrangeFreedom 2,4mb/s.Aktualizowałem Mozille, nic to nie dało. Problem mam na wszystkich przeglądarkach. Proszę o pomoc