Polaczki cebulaczki. Czy tak jest wszędzie?

86217492308116670053.png

Jest 10:30.... większość ludzi już wie że te 2 gry są za free a nie którzy nawet od wczoraj.. Czy takie ścierwa żyją tylko u nas?? Dodam że to nie pierwszy post który dziś widziałem.. zapraszam do debaty.

Taki mamy kraj, że każdy kombinuje jak tu zarobić... więc co tu dziwnego ?

Zastanawiam się w jakiej ilości rozejdzie się sam BF3, chociaż wolałbym by dali dodatek Drugie Starcie do BF4, ale co mi tam, ja posiadam BF3 z premium i BF4 z CN.

Takie osoby tak ten tutaj wyżej wymieniony to jakiś "idiota", czy coś w tym stylu, który liczy na to że ktoś jest debilem, lub robiący z siebie debila. Wg mnie prawdziwa opcja numer 2.

Takie osoby zawsze będą, od nich się nie ucieknie. Najbardziej denerwuje mnie wysyp takich osób na youtube i facebooku.

Tak samo było jak dawali za darmo Mafie 2 i Civilizacje V na Steam.

Tylko tu nawet nie opłaca sie oszukiwać bo w gre wchodzi maksymalnie 10zł..

Zamiast głosić info że gry są darmowe, ten typek chce na nich zarobić...

Nie nazywałbym tego od razu "polactwem" czy "polaki-cebulaki" z tego względu, że to nie chodzi o narodowość. Tak dzieje się wszędzie, zawsze znajdzie się ktoś taki - odmieniec.

Gdyby rzeczywiście to zależało od narodowości, każdy na tym forum odwalałby takie "jaja".

Wszedzie tak robia, nie tylko u nas.

Takie osoby były, są i będą, na to się nic nie poradzi, jedynie od osoby kupującej zależy czy da się na takie coś nabrać czy nie.

Nie nazywałbym tego od razu "polactwem" czy "polaki-cebulaki" z tego względu, że to nie chodzi o narodowość. Tak dzieje się wszędzie, zawsze znajdzie się ktoś taki - odmieniec.

To jest tak samo jak z wyzywaniem ludzi od żydów, nie chodzi o narodowość, tylko o pewną mentalność, która niestety u nas jest zbyt powszechna, odmieniec to u nas ktoś, kto chciałby żyć uczciwie, bo przecież kraść łatwiej, prawda?

już wyluzuj z obrażaniem rodaków, może byś najpierw resercz jakiś zrobił zanim mordę sobie Polakami zaczniesz wycierać, wystarczy obadać ebay.com i zobaczyć ile raptem aukcji powstało z BF3 za 0.99 euro (niemcy,brazylia,włochy, itd. itp.), ale napluć na swój naród to nowa elegancka rozrywka, to nie jest żadne polacz... i inne takie, to jest po prostu wiocha

Edit:

Raptem wielkie rozważania, dyskusja i granie intelektualistów, wielkie narady na wysokim szczeblu bo jakiś burak chce ludzi w konia robić i oczywiście przekonanie krąży wśród grupy intelektualistów że takie sytuacje to tylko w Polsce się dzieją i okazja dobra z zaskoczenia ukazała się, dobra jak każda inna, aby swych rodaków obrazić, swej ojczyźnie łatek kilka przyszyć i stereotypy stalą do krzyża przybić.

Pozdrawiam

Było tak, jest, i będzie, bo ludzie zawsze próbowali żerować na niewiedzy innych.

PS. Sprzedam tanio konto z BF 3 (gratis Plants vs Zombies!!) lub wymienie na Opla.

W zasadzie, to zrobił się straszny offtop i hate a odpowiedź na pytanie nie padła...

Tak jest wszędzie, tylko jest to zarówno bardziej powszechne i zauważalne w krajach biedniejszych, no i oczywiście w swoim ojczystym kraju.

A co do "wycierania sobie mordy polaczkami", jak kiedyś w końcu będę mógł powiedzieć, że jestem dumny z tego że jestem Polakiem, to przestanę sobie mordę polaczkami wycierać i pewnie nie tylko ja.

Zwróć uwagę, jaką popularnością cieszą się strony typu "Darmowe Skiny do LoL'a", "Zarób na klikaniu w reklamy" itp. (w tym przypadku jedynie serwis dogry.pl stanowi normalną alternatywę).

Każdy orze jak może i to tylko jego sprawa.

Byłeś nad morzem? Widziałeś "ręcznie robioną biżuterię" ? Sprzedawcy hurtowo skupują takie rzeczy po 5 zł, sprzedają po 20-60.

To się nazywa handel. I nie rozumiem tego b##u d##y o coś co zawsze istniało.

W zasadzie, to zrobił się straszny offtop i hate a odpowiedź na pytanie nie padła...Tak jest wszędzie, tylko jest to zarówno bardziej powszechne i zauważalne w krajach biedniejszych, no i oczywiście w swoim ojczystym kraju.A co do "wycierania sobie mordy polaczkami", jak kiedyś w końcu będę mógł powiedzieć, że jestem dumny z tego że jestem Polakiem, to przestanę sobie mordę polaczkami wycierać i pewnie nie tylko ja.

Ehhh, internetowy chłopaku, z chęcią odpowiem na twoje zaczepki, otóż, odpowiedz padła, oczywiście jeśli chodziło o to pytanie: "Czy takie ścierwa żyją tylko u nas??", odpowiedziałem na nie i już mówię gdzie, bo widzę inteligencją nie grzeszysz, napisałem że na eBAY jest sporo ofert z innych krajów z czego wynika że NIE tylko w Rzeczpospolitej takie głupie sytuacje występują. Więc offtopu który ty gdzieś tam na skraju swego umysłu widzisz, brak. A to że anonimowo w necie lubisz sobie twarz wycierać Polakami to nie moja broszka, powodzenia człowieku który nie widzi drzew w lesie.

Jeszcze co do darmowych skinów i innych dupereli, ot wielka mi rzecz, to jest mała płotka w morzu rekinów. Wyłudzanie pieniędzy i innych dóbr materialnych istnieje od x lat i nie wiem czy Polak to wymyślił, a takie rzeczy jak SPAM, malware, trojany i inne badziewie raczej nie powstało w PL, ale dalej uważajcie rodaków za najgorsze zło w sieci, a nad resztą narodów cmokajcie z zachwytu. Określacie swój własny naród przez pryzmat młodego comunnity w grach sieciowych, a na wielkie afery z Bitcointami, wyłudzaniem danych, spamem i innym syfem internetowym nie zwracajcie dalej uwagi. Najlepiej w swojej wielkiej łepetynie ograniczcie się do plucia na Polaków bo "w gierce on mi zabrał coś bo za głupi byłem żeby zorientować się że mnie oszukuje".

Pozdro

ogólnie nie przeszkadzają mi tego typu rzeczy ale mysle ze facebook to nie miejsce na to. Tylko głupek takie ogłoszenia zamieszcza na fejsbuku gdzie kazdy moze dowolnie skomentować.

Jak już to tablica/allegro, tam jest miejsce tego typu ogłoszeń, jak ktoś sie nabierze to on frajer, a co typek zarobi to jego.

Jak widać ogłoszenie do ból d*pki, ale jakby to byl jakis wasz znajomy albo wy i udało sie zarobić w ten sposób to byscie sie cieszyli :)

@FlashGordon

Miałem się już nie wypowiadać, ale połknę przynętę, nigdzie nie powiedziałem, że tylko u nas tak jest, a zaraz pięć minut za granicą, to raj na ziemi, zero zmartwień. Poza tym, fakt tego, że w dzisiejszym świecie jest tak w zasadzie wszędzie, wcale nie znaczy że nie należy tego piętnować i o tym rozmawiać, może rzeczywiście określenie "polaczki" nie jest najbardziej fortunne, bo wskazuje na narodowość, ale jak powiedziałem już wcześniej nie o narodowość tu chodzi. A na koniec, jako przykład podam sytuację, 2 lata temu pojechałem do Anglii w celach zarobkowych, mieszkałem u kuzyna i na początek przywiozłem trochę fajek żeby mieć za co żyć, bo to nośny towar. Kuzyn spieniężał fajki swoimi źródłami i dawał mi kasę, jak po trzech tygodniach przeliczyłem ile mi dawał, to okazało się że mnie ostro kantował obiecując, że całość idzie dla mnie. I o taką mentalność tu chodzi, nawet rodakowi i rodzinie w tym świecie ufać już nie można. Jedyne co cieszy, to fakt, że ludzie powoli uczą się jak nie dać się oszukać, może w końcu jak idiotów zabraknie, to i kanciarzy nie będzie, bo nie będą mieli na kim zarabiać.

Z tym się nic nie zrobi tu chodzi o mentalność danej osoby

W Internecie wszystko jest na sprzedaż, widziałem gdzie ludzie sprzedawali cracki do gry. Ktoś sprzedaje darmową grę - to jego problem. Za chwilę tutaj na forum będzie za tydzień pełno ogłoszeń z bf3. (Wymienię, sprzedam). Jest popyt - jest podaż, ludzie są różni i tyle. Nie tylko Polacy kombinują, każdy chce zarobić nie ważne na czym.

86217492308116670053.png

Jest 10:30.... większość ludzi już wie że te 2 gry są za free a nie którzy nawet od wczoraj.. Czy takie ścierwa żyją tylko u nas?? Dodam że to nie pierwszy post który dziś widziałem.. zapraszam do debaty.