Poleci ktoś coś?

Gatunek: MMoRpg
Sprzęt: Bez ograniczeń
Cechy: Zależy mi na dobrym pvp, i ciekawym systemem robienia gearu. Fajnie by było gdyby gra była wymagająca, aczkolwiek nie chcę poświęcać 3 lat na zrobienie eq żeby grac pvp.

Przypadły mi do gustu:
-World of Warcraft (szczególnie)
-Cabal online (na to brak czasu)
-Aion (5 lata temu, nie wiem jak wygląda to teraz)
-Tera (Nudne gearowanie)
-Mu online <3

Nie przypadły mi do gustu:
-Neverwinter
-Metin 2
-Lineage 2 (Gra strasznie mnie interesuje, ale odpada przez sterowanie)
-Guild Wars (Bardzo fajne pvp i gear, aczkolwiek lokacje są tak brzydkie i nudne że męczy mnie granie)
-Revelation (ffffffffffspacjafffffffff)
-Blade And Soul
Z Góry dzięki za pomoc :)

Jeśli wow przypadł Ci do gusto to nie masz się co zastanawiać, najlepsza gra z tych które podałeś, tuż obok Aiona. Choć Aion zaczął sie trochę psuć, ostatnio były jakieś problemy, nie do końca jestem w temacie, mimo to, to wciąż na prawdę dobra gra. A Wow? No co tu dużo mówić, majstersztyk w swojej dziedzinie.
A co jeszcze do Aiona... no tej grze musisz poświęć sporo czasu.

Ja polecam właśnie Aion'a mogę się wypowiedzieć ponieważ sam aktualnie gram. Gra jest ogólnie dosyć ciężka jeżeli chodzi o Instancję/Dungeony (mówię o tych "nowych" End Game'owych") jest dużo mechanik czasówek/wyłączania czegoś/omijania/ wychodzenia z okręgów/pułapek na ziemi itp. Na myśl przywodzi mi to mechaniki z Final Fantasy XIV. Co do PvP to Aion był zawsze "Skill'ową" grą. Musisz poznać swoją postać jej skill'e itd. Ilu spotkałem graczy wygearowanych lecz nie potrafiących po prostu grać swoimi postaciami. Więc w Aion'ie Skill>Gear. A co do samych setów PvE/PvE to bardzo łatwo je zdobyć kwestia 1 mjesiąca i jesteś ubrany w End Game'owe Sety. Wszystkie praktycznie Sety PvE/PvP są Trade'owalne teraz. Na koniec dodam, że skoro grałeś 5 lat temu istatni raz to teraz jest to całkowicie inna gra, dosłownie.

Jak ci Gw nie podobało się za wygląd to spróbuj GW2 lokacje wyglądają ciekawie i ładnie co chwila eventy system questów tez nie jest typowy jak w innych mmo ;) no i są różne tryby pvp gdzie zawsze multum ludzi

ciekawy system buildow ale sprawdź najlepiej sam

Gatunek: MMoRpg
Sprzęt: Bez ograniczeń
Cechy: Zależy mi na dobrym pvp, i ciekawym systemem robienia gearu. Fajnie by było gdyby gra była wymagająca, aczkolwiek nie chcę poświęcać 3 lat na zrobienie eq żeby grac pvp.

Przypadły mi do gustu:
-World of Warcraft (szczególnie)
-Cabal online (na to brak czasu)
-Aion (5 lata temu, nie wiem jak wygląda to teraz)
-Tera (Nudne gearowanie)
-Mu online <3

Nie przypadły mi do gustu:
-Neverwinter
-Metin 2
-Lineage 2 (Gra strasznie mnie interesuje, ale odpada przez sterowanie)
-Guild Wars (Bardzo fajne pvp i gear, aczkolwiek lokacje są tak brzydkie i nudne że męczy mnie granie)
-Revelation (ffffffffffspacjafffffffff)
-Blade And Soul
Z Góry dzięki za pomoc :)