Poleci mi ktoś dobry procesor do gier?

Otóż nie mam zbyt mocnego kompa.A że w sierpniu ide zbierać maliny z kolegą to się trochę zarobi i chcę zmienić coś w kompie żeby lepiej gry chodziły.I teraz nie wiem czy tylko procesor czy jednak jeszcze nowy dysk i procesor

Ja bym na twoim miejscu mózg wymienił.

warn_ico.png
Spam ~ NS

Jaka płyta główna i zasilacz? Polecę coś jeśli podasz owe komponenty.

W sierpniu maliny ? Maliny zawsze są pod koniec czerwca, u mnie na działce krzaki już zarośnięte :)

warn_ico.png
Offtop ~ NS

Nikt Ci tu nic nie wywróży ze szklanej kuli. Podaj specyfikację kompa i przybliżony budżet jakim będziesz dysponować.

No tego nie wiem jaki budżet.

Znaczy nie wiem Xaorus gdzie sprawdzić jaki zasilacz i płyta główna

W sierpniu maliny ? Maliny zawsze są pod koniec czerwca, u mnie na działce krzaki już zarośnięte

zależy jaka odmiana , jedna jest z czerwca a inne owocują aż do listopada.

Co do kompa bez specyfikacji nic ci nie możemy polecić

Procek aktualny:Intel Pentium 4CPU 3.00GHz 3.00GHz

Grafika:GeForce 210

RAm 3gb

Jak coś jeszcze to pisać

Ew.co wymienić innego żeby gry płynniej działały

warn_ico.png
Chyba trzeci raz łącze Twoje posty ~ NS

Szczerze to wszystko byś musiał wymienić.

Będzie trudno dostać coś dobrego dla takiego zabytku.

No nic nie poradze narazie

oszczędzaj , kombinuj , zarabiaj.

Ale co wymienić by niektóre gry chodziły lepiej

Procesor, grafikę, płytę główną, zasilacz.
Razem z płytą główną pewnie też i RAMy, bo zapewne masz ddr2

Cały nowy komputer proponuje ,dlatego zbieraj i zbieraj by mieć taki piec który wszystkich zaskoczy :)

Wszystko. Nie ważne jaką część wymienisz, to nie będzie zauważalne w nowych grach. Chyba że mówisz o grach przed rokiem 2006, ale nowsze to nic nie da. Musiałbyś całkowicie nowy komputer kupić.

A za ile nowy komp tak by było w miare okej

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/61795-propozycja-zestawow-komputerowych-czerwiec-2014/

Otóż nie mam zbyt mocnego kompa.A że w sierpniu ide zbierać maliny z kolegą to się trochę zarobi i chcę zmienić coś w kompie żeby lepiej gry chodziły.I teraz nie wiem czy tylko procesor czy jednak jeszcze nowy dysk i procesor