@Azrael mi chodziło o to, że aktualnie żadna partia nie nadaje się do rządzenia krajem bo zajmuje się pierdołami aby nie straszyć ludzi przez co kłamie i stara się zrobić coś niemożliwego dopóki nie naprawi się innych problemów na tle gospodarczym bo tu można jedynie się śmiać i płakać jednocześnie.Może weźmy na przykład OPS? Pijakom, menelom, patologii dadzą wszystko od ręki bo oni tacy poszkodowani... natomiast naprawdę potrzebujący, którzy chcieliby wrócić do pracy i móc wystartować niczego nie ma.Aby Polska powstała na nowo trzeba wprowadzić wiele zmian, o których nie chce mi się pisać (bo nie wiem czy mam rację oraz nie znam się dobrze na tym) Chociaż śmiało powiem, że trzeba zacząć od prawa.@Jakub (bo tak widzę, że wolisz edytować posty to spytam o coś) chodziło ci o to, że kryzys w latach 30 nie trwał długo bo potem była druga wojna światowa czy coś pokręciłem?
Tak, potem wiele osób zostało zatrudnionych przede wszystkim widać to w Niemczech w przemyśle zbrojeniowym, co dało spadek bezrobocia, pracę ludziom. Ale to temat historyków, nie chcę sie zagłębiać, bo jeszcze coś pomyle.
A co do patologii, to kilka kilometrów ode mnie cyganie mają swoją"wioskę". Każdy z nich dostaje kasę, mało tego, żebrają i chodzą po domach(jeszcze im za mało, a ciuchy mają niektóre markowe, więc biedne nie są). Osobiście nie mam nic do cyganów, bo sam znam kilku uczciwych, co pracują.
Zbigniew Ziobro i pozostała elita wykształconych polityków, wyciągająca brudy (jak to miało miejsce kilka lat temu) i wytykająca błędy, nadużycia i nieudolność rządów PO i śmiesznej koalicji. A tym czasem pozostaje czekać na nowego Brunona który zrealizuje swoje cele.
Chyba Jarek za bardzo bał się Zbigniewa Ziobry, że mógł przekonać kilku i przejąć władzę w PiS
@Dwarfar, ale za to od UE dużo kasy dostajemy, a niewiele wpłacamy. Na 2014-2020 dostaniemy około 65 mld EURO. Co jest sporą sumą. Wiele rzeczy finansowanych jest z UE(chociaż niektóre nie są w odpowiedni sposób wykorzystane)