Polityka

@Azrael mi chodziło o to, że aktualnie żadna partia nie nadaje się do rządzenia krajem bo zajmuje się pierdołami aby nie straszyć ludzi przez co kłamie i stara się zrobić coś niemożliwego dopóki nie naprawi się innych problemów na tle gospodarczym bo tu można jedynie się śmiać i płakać jednocześnie.

Może weźmy na przykład OPS? Pijakom, menelom, patologii dadzą wszystko od ręki bo oni tacy poszkodowani... natomiast naprawdę potrzebujący, którzy chcieliby wrócić do pracy i móc wystartować niczego nie ma.

Aby Polska powstała na nowo trzeba wprowadzić wiele zmian, o których nie chce mi się pisać (bo nie wiem czy mam rację oraz nie znam się dobrze na tym) Chociaż śmiało powiem, że trzeba zacząć od prawa.

@Jakub (bo tak widzę, że wolisz edytować posty to spytam o coś) chodziło ci o to, że kryzys w latach 30 nie trwał długo bo potem była druga wojna światowa czy coś pokręciłem?

Kto powinien rządzić? Jakie propozycje zmian nasuwają się wam na myśl?

Zbigniew Ziobro i pozostała elita wykształconych polityków, wyciągająca brudy (jak to miało miejsce kilka lat temu) i wytykająca błędy, nadużycia i nieudolność rządów PO i śmiesznej koalicji. A tym czasem pozostaje czekać na nowego Brunona który zrealizuje swoje cele.

@Azrael mi chodziło o to, że aktualnie żadna partia nie nadaje się do rządzenia krajem bo zajmuje się pierdołami aby nie straszyć ludzi przez co kłamie i stara się zrobić coś niemożliwego dopóki nie naprawi się innych problemów na tle gospodarczym bo tu można jedynie się śmiać i płakać jednocześnie.Może weźmy na przykład OPS? Pijakom, menelom, patologii dadzą wszystko od ręki bo oni tacy poszkodowani... natomiast naprawdę potrzebujący, którzy chcieliby wrócić do pracy i móc wystartować niczego nie ma.Aby Polska powstała na nowo trzeba wprowadzić wiele zmian, o których nie chce mi się pisać (bo nie wiem czy mam rację oraz nie znam się dobrze na tym) Chociaż śmiało powiem, że trzeba zacząć od prawa.@Jakub (bo tak widzę, że wolisz edytować posty to spytam o coś) chodziło ci o to, że kryzys w latach 30 nie trwał długo bo potem była druga wojna światowa czy coś pokręciłem?

Tak, potem wiele osób zostało zatrudnionych przede wszystkim widać to w Niemczech w przemyśle zbrojeniowym, co dało spadek bezrobocia, pracę ludziom. Ale to temat historyków, nie chcę sie zagłębiać, bo jeszcze coś pomyle.

A co do patologii, to kilka kilometrów ode mnie cyganie mają swoją"wioskę". Każdy z nich dostaje kasę, mało tego, żebrają i chodzą po domach(jeszcze im za mało, a ciuchy mają niektóre markowe, więc biedne nie są). Osobiście nie mam nic do cyganów, bo sam znam kilku uczciwych, co pracują.

Zbigniew Ziobro i pozostała elita wykształconych polityków, wyciągająca brudy (jak to miało miejsce kilka lat temu) i wytykająca błędy, nadużycia i nieudolność rządów PO i śmiesznej koalicji. A tym czasem pozostaje czekać na nowego Brunona który zrealizuje swoje cele.

Chyba Jarek za bardzo bał się Zbigniewa Ziobry, że mógł przekonać kilku i przejąć władzę w PiS

@Dwarfar, ale za to od UE dużo kasy dostajemy, a niewiele wpłacamy. Na 2014-2020 dostaniemy około 65 mld EURO. Co jest sporą sumą. Wiele rzeczy finansowanych jest z UE(chociaż niektóre nie są w odpowiedni sposób wykorzystane)

Teraz to się niektórzy i tak boją wyjść na przeciw bo ciągle są przecieki, że ten tu, tam ten są mordowani bo mieli coś wspólnego czy to z smoleńskiem lub polityką. Ludzie się boją tego, że jak się wtrącą to zostaną sprzątnięci, a te marne akcje np. ta z tym zamachem na sejm to według mnie wszystko obgadane z władzami i gościu jeszcze dostanie odszkodowanie i nowe życie w innym kraju bo dzięki niemu bydło(czyli my niestety) myślimy, że skoro mu się nie udało to my też nie mamy szans.

O tym trzeba, a raczej musi się rozmawiać, aby uświadomić młodym ludziom, to że mają wpływ na władzę. Tak to w naszych rękach jest przyszłość Polski. Jeśli chodzi o naszą kulturę polityczną to dominuje u nas kultura zaściankowa. Ludzie nie biorą czynnego udziału w życiu politycznym, np w takim USA wyróżniamy kulturę uczestniczącą. Każdy obywatel stara się, aby jego własne państwo stało się lepsze. Niestety, u nas jest inaczej wszyscy olewają, a potem gadają jak to źle. Bierzcie udział w wyborach, bo jak my młodzi nie pójdziemy(a młodych jest coraz mniej), to większość oddających głos to będą ludzie starzy i na kogo zagłosują, a na tego, którego ksiądz na ambonie w czasie kazania kazał im zagłosować (czyli PiS). Musimy się zabrać za tę politykę. Zastanowić się co będzie najlepszym wyborem dla Polski. Wielu z was pewnie będzie bało się wyrazić swoje opinie z uwagi na brak odwagi, przykre, ale prawdziwe. Tutaj wam nikt nic nie zrobi, nie pobije. Chodźcie ze mną tworzyć wspaniałą, silną Polskę. Jeśli my się za to nie weźmiemy to kto? Może babcie z Radia Maryja. Pomyślcie o waszych dzieciach, przyszłych pokoleniach, a także i waszej przyszłości, chyba nie chce się obudzić nagle w czymś co przypomina III Rzeszę? Wydaje się wam, że macie niewielki wpływ, ale na wyborach nie wpływacie tylko na swój głos. Dzięki swojej aktywnej postawie możecie przekonać innych do właściwego wyboru lub namówić tych co nie głosują.

Liczę na was!

Kto powinien rządzić? Jakie propozycje zmian nasuwają się wam na myśl?