Różnicą jest akceptować kogoś, a tolerować. Jeśli ktoś kazał by mi akceptować "facetów" w rurkach to przepraszam, lecz jest faszystą. Mogę go tolerować, co jest dzisiaj rozumiane jako wyrzucenie za okno wszystkich swoich wartości i ignorancja dla zepsucia (naszym zdaniem).
Polska a brak akceptacji i tolerancji
pierwsze foto normalne ubranie ale drugie to jest dla dziewczyn więc sami niech się zastanowią dlaczego są tak wyzywani..
Może źle to ująłem, niektórzy myślą, że spodnie typu slim fit itp. to są rurki, bo są zwężane. I jak ktoś widzi, że ktoś ma zwężane spodnie to jest "hehe, pedał, gej, rurki nosi", ale niektórzy mają taką budowę ciała iż nie noszą spodni regularnych ze względu na wielkość uda (czyt. ma umięśnione nogi) bo wygląda to tak jakby sobie wory założył. Sam jestem przeciwko homo, ale czy to znaczy, ze każdy kto ma zwężane spodnie nim jest? No sorry, ale paru takich to już się przejechało na takiej teorii... I zgadzam się z tobą w pełni to co jest przedstawione na drugim zdjęciu to jest znaczna przesada, bo to iż facet ubiera się w takie ciasne spodnie nie czyni go bardziej eleganckim, tylko może osiągnąć w pełni przeciwny efekt.
Radziłbym wszystkim pilnować własnych pośladów a nie zajmować się byle czym
O ku*wa największy problem Polski XXI wieku - czy facet może nosić rurki czy nie. Niech każdy nosi sobie co chce, dopóki nikt nie każe mi zakładać ciasnych spodni czy worków na ziemniaki jakimi są dresy to mi to lotto i szczerze podziwiam ludzi, którzy z takiego powodu potrafią się do kogoś dopieprzyć.BTWCzy to nie jest trochę gejowskie gdy internetowi samcy alfa oceniają ubiór drugiego faceta? A może po cichu, gdy nikt nie patrzy lubicie sobie popatrzeć jak leżą jakieś spodnie na męskim tyłku, jak to jest ?
Największy problem nie, ale ten jest aktualnie omawiany. Widzisz coś złego w dyskusji i kompromisach, czy lepsza jest jedna jedyna opcja, którą głosisz ty? Ludzką rzeczą jest wchodzić w spory i to właśnie robimy. Podziwiam cię. Rzucasz jedno hasło i uważasz temat za zakończony, zuch!
ps. nie gejowskie. To całkowicie normalne, gdy przedstawiciel gatunku z ludzkiej empatii martwi się o innego przedstawiciela. Tak z natury biologicznej. Poza tym, nie wiem jak tobie, ale mi rodzice zawsze powtarzali bym pomagał innym ale nie zapominał o sobie.
Radziłbym wszystkim pilnować własnych pośladów a nie zajmować się byle czym
Słowem można skrzywdzić czasami bardziej niż czynem, a osoby obrażające innych bez powodu mają w moim mniemaniu kompleksy i próbują rozładować złość z tego powodu na innych. Jednak, że nadużywanie słowa tolerancja staje się powoli bardzo denerwujące, że tak delikatnie powiem. Nie każde zachowanie należy akceptować. Przykładem może być ostatnia "gwiazda" internetu i telewizji - rafalala(?!). Jest to przejaw totalnego zidiocenia i według mnie powinno być to potępiane.
A nie możemy po prostu wszyscy ubierać się jak chcemy i mieć w d*pie, kto co nosi? Proste rozwiązanie i skuteczne. Poza tym ciągle słyszę na temat skrajności. Albo ktoś koniecznie nosi rury, albo dresy, albo glany. Większość ludzi i tak ubiera się normalnie. A jad bierze się stąd, że większość ludzi nie potrafi widzieć świata poza swoim. "Bo ja jestem hetero. I w ogóle jak można być gejem, tfu, pedalstwo, dewiacja, tylko spalić takich". Nie mówię, że wszystkie -filie trzeba akceptować, ale jeśli człowiek sobie żyje. Ale po prostu jest trochę 'dziwny' w mniemaniu społeczeństwa to niech sobie kurde żyje. Nikomu krzywdy nie robi, tym bardziej ubierając się inaczej. Jego ciuchy przecież nie wchodzą Wam do gardła.
Jakbyśmy nie mieli innych problemów, jak tylko tolerancja/homoseksualizm. Bo o tym się najwięcej mówi. No i jeszcze o religii.
Witam , praktycznie na każdym kroku widuję naprawdę chamskie zachowania ze strony innych osób , którzy hejtują ludzi z byle jakich powodów : bo ktoś ma swój charakter , bo się inaczej "niż jak się przyjęło" ubiera , zachowuje lub nawet można dostać bardzo nie miłe uwagi za specyficzną urodę jak na przykładzie Mateusza Magi . Założono nawet fp pod nazwą "Mateusz Maga wypier .. " , chamstwo niektórych osób chyba nie ma granic. Nie powiem już co na tym fanpage'u zamieszczano i jak obraźliwe komentarze pisano . Nie jestem tu jakimś obrońcą Magi ale naprawdę czasem powinno się przystopować i pomyśleć jak bardzo można kogoś urazić swoimi dogryzkami. Nie wiem z czego to wynika , czy to jakaś zazdrość czy w tym kraju już naprawdę utarł się jakiś schemat typu że ktoś kto ma przysłowione "rurki" jest pedałem . Niedługo trzeba będzie chodzić z głową ogoloną na łyso bo włosy większe niż 1 cm będą uważane za oznakę braku męskości ...
Co wy o tym myślicie i jak widzicie obecnie sytuacje w naszym kraju w stosunku do ludzi ze swoimi normami ?
Chciałem spróbować czegoś innego niż social media i pomyślałem o randkach online. Wyszukałem portal flirt i trafiłem na poflirtujemy.pl. Strona oferuje bonusy powitalne, prezenty i szybki dostęp do profili z całej Polski. W naszym kraju ludzie coraz chętniej korzystają z takich miejsc. Ja dzięki temu znalazłem osoby, które naprawdę chcą pogadać.