Witam, zakładam ten temat ponieważ nie wiem dlaczego nie wydają polskiej wersji językowej do gier na konsole tak jak na komputer np. Skyrim.
Polska wersja na w grach na konsole
Może temu, że mają nas w d*pie?
popraw temat chyba powinno być Polska wersja w grach na konsole
Ja myślę że im się nie opłaca ale kto wie żadko które tytuły są tłumaczone na PL
A czemu mają robić?
A czemu mają robić na komputery a na konsole nie?
Może im się to po prostu nie opłaca. W porównaniu do pecetowców konsolowych polskich graczy (ponieważ tutaj w Austrii to każdy kogo znam gra głównie na xboxie nie na pc) jest dużo mniej. Takie jest moje zdanie.
Ale skoro jest na pc to czemu nie na konsoli przecież to nie ma sensu mam ps3 ale nie mogę pograć sobie w gry po polsku, nie moja wina że nie stać mnie na lepszy komputer.
@up Ja Cię rozumiem ale wiesz, dużo więcej ludzi kupuje gry na pc niż na konsole i wydaje mi się, że to jest przyczyną. Nie opłaca im się robić spolszczenia do konsolówek bo jakąś tam kasę musieli by wyłożyć a mogłoby im się to nawet nie zwrócić a co dopiero myśleć o zarobku. No i chyba nie mamy polskiego wydawcy do gier konsolowych.(jeżeli mówię źle to proszę mnie poprawić, nie jestem w dziedzinie konsol na bieżąco, są to tylko moje domysły)
Ale skoro już jest zrobiona to tylko podmiana kilku plików.
Możliwe ale też może być tak, że nie mamy polskiego wydawcy do konsolówek. Nie mam pewności ale nie słyszałem jeszcze o takowym.
Ja troszke nie rozumiem tematu, jak nie robia gier w polskiej wersji jezykowej? chodzi o dubbing? napisy? przeciez jest pelno gier na konsole ktore sa w jezyku polskim.
Chodzi mi akurat o te gry które nie wychodzą.
Jak nie robią? ja osobiście mam konsole xbox 360 i parę gier:
Alan Wake Polskie Napisy, Rayman Legends, Polskie Napisy,Assassin's Creed III Polskie napisy.to tyle z tego co mam po polsku, a jestem pewien ze jest tego więcej...
... Jeszcze raz, te same gry wychodzą na komputer po polsku a na konsole nie. Dlaczego?
Jak już parę osób wyżej napisało, wydawca nie widzi w tym większego zysku? po polsku czy po angielsku to i tak się sprzeda. Oni nie patrzą na to czy tobie będzie wygodnie, tylko na to ile zarobią >.<
Samoluby jedne.
Zależne od wielkości grupy odbiorców, a wiadomo, że gry na PC mają więcej.
Witam, zakładam ten temat ponieważ nie wiem dlaczego nie wydają polskiej wersji językowej do gier na konsole tak jak na komputer np. Skyrim.
Bo wiekszosc tlumaczen jest do dupe nawet to nie w orginale albo eng brzmi o wiele lepiej Jedynie co czesc mozze byc spolszczona ale nie calosc zeby klimatu nei tracic
Niekoniecznie mówimy o spolszczeniu wraz z dubbingiem.
Kiedyś się nie opłacało teraz już nie
Rok 2011 posucha wersji PL
2012/2013 większość AAA przynajmniej napisy a w dużej mierze dubing.
Wzorowym przykładem jest Sony z Projektem Lokalizacyjnym 2.0 wszystkie ważniejsze exy PL-Dubing
Na PS4 podejrzewam, że baza polskich gier jeszcze bardziej się powiększy