Witam , od pewnego czasu trwają pracę nad spolszczeniem gry Jade Dynasty i od niedawna istnieje , polski globalny serwer , na którym można już grać, lecz trwają jeszcze pewne poprawki tłumaczenia.
http://jadedynasty.pl/
to jest w miarę istotna wiadomość dla wielu graczy , którzy bardzo lubili ten produkt.
Polska Wesja językowa Jade Dynasty
to Polski prywatny serwer, a nie normalny serwer. Nie polecam tego serwa. chała.
Oczywiście jest to prywatny serwer , lecz wypowiedzi typu iż jest to "chała" uzasadnij. Ponieważ o wszystkim można tak powiedzieć , mi się on osobiście bardzo podoba.
Dodatkowo jest bardzo dużo aktywnych graczy ponad 500 ,a ta liczba ciągle rośnie.
Uzasadnie dla czego bardzo krotko nie chce rozpisywac . Itemy do upgrade armora i broni po ascendzie na 135 + ( na tym serwerze jeszcze nie ma ascenda wiec ludzie nie wiedza w co sie pakuja ) trzeba wbic min na +8 zeby mozna bylo wogole expic . Nie mowie o pvp czy bycia imba koxem pve tylko do normalnego expienia . Bez +8 moby sciagaja na 2 hity na mapach ascended . Wszytsko za sprawa bonusu w armorze ktory daje damage reduction 30 % a buty czy czapa + 30 % hp ( nie wliczajac bonusow za same + ) . Zeby osiagnac taki set na tym pl serwerze musisz wydac 1200 zl ( badz jak to admini sie bronia zdobywac z vip systemu "czesci" serenity jade . Tylko ze sredni wydatek SJ na 1 czesc setu +8 przy low rate refinie jaki jest w JD to od 100-200 zanim wyfarmisz te SJ z vipa bo to jedyny sposob mija 120-240 dni NA JEDNA CZESC SETU ) . A na innych priv serwerach masz TE SAME ITEMY ZA DARMO . Wiec ? O pvp nawet nie pisze bo koszt wzrasta x2-3 ....
ps. zeby nie bylo ze " hejt dzieciaka" 3 lata gralem na oficialnym serwerze shura 1 postac na max 150 lvl asc ( obecnie od tygodnia max to 160) set +8/9 , druga 147 asc +7/8
Możliwe, lecz serwer wciąż się rozwija jako gracze możecie zaproponować co zmienić. Administracja na tym serwerze jest bardzo często dostępna i z doświadczenia wiem ,że rozważa każdą propozycje ze strony graczy.
Jeżeli chcesz ryzykować to powodzenia, ja bym się nie katował. Jak widać nie zrozumiałeś co miał na myśli pan T4l4r.
a ja zagram i sprawdze moze akurat cos rusza w ta strone
Ekhm podalem ci odpowiedz administracji na ten temat .... Jeden z uzytkownikow zaproponowal zmiany i wlasnie dostal taka odp ... Serwer czysto pod "narobienie kasy z jeleni " Zaraz znajde cyctat :
Uzytkownik wyliczajacy koszty :
3. Bronze Sigil czyli praktycznie najpotrzebniejszy item. Obecnie ulepszanie itemów praktycznie stoi w miejscu ponieważ każdy boi się że straci swoje cenne EQ. Aby ulepszyć nasz item z 0 do +9 potrzebujemy 125 Bronze Sigil.
Item możemy zdobyć tylko przez zakup z Marketu gdzie cena 1 sztuki wynosi 3,5 Jadena co daje nam łącznie 437,5 Jadenów. Aby zdobyć taką ilość jadenów musimy kupić 8x 50 jadenów, 1x 30 jadenów oraz 1x 10 jadenów. Koszt takiego przedsięwzięcia wynosi 280,44 zł.
Należy pamiętać że mamy 4 części naszego wyposażenia a więc mnożymy to x4 co daje nam łącznie 1121,76 zł
Uważam że 1222 zł jest dla każdego z nas bardzo dużo a ekwipunek może ulec zmianie przez co koszt jeszcze bardziej by wzrósł, chyba że ulepszylibyśmy dopiero pod koniec gry mając już końcowe EQ.
Moją propozycją jest dodanie opcji kupna Bronze Sigil u NPC za cene 50-100 Golda za sztukę. Wtedy ulepszenie 1 itemu na +9 kosztowałoby nas od 6250 do 12500 Golda co także jest bardzo dużą sumą jak za 1 item.
Dodanie takiej możliwości sprawiłoby że ludzie ulepszaliby już wcześniej swoje EQ nie czekając na osiągnięcie max lvla i zdobyciu najlepszego ekwipunku.
Odp administracji :
Pieczęcie Brązu(Bronze Sigil) to przedmiot dla tych, którzy chcą iść na łatwiznę. Do ulepszania przydaje się znacznie bardziej "Jadeit Spokoju" (Sernity Jade), którym to można ulepszyć przedmioty nawet do +8 z odrobiną szczęścia.
EDIT: Zapomniałem: Dodam też Fragmenty Jadeitów Spokoju do dziennych nagród VIP.
Wiec gl hf w liczenu ze cos zmienia O systemie vip wspominalem powyzej ( jezeli sie ludzi ze zrobi gear z vipa ^^ )
T4l4r po co sie męczysz skoro kolega chce na czysto rżnąć z siebie G-Ł-U-P-A? Niech straci czas na ten chłam i osobiście przekona się co robi, skoro nie chce słuchać odpowiedzi weterana JD.
sprawdzic zawsze mozna a i tak sie nudze i nie ma godnych narazie tytulow do pogrania
wiec..
Haha fajna sprawe wylukalem. W opisie klasy jadeona ( http://forum.jadedynasty.pl/showthread.php?5-Przedstawienie-klasy-Jadeon ) jest filmik na ktorym sie pojawiam 1:59 na czacie i w grupie ludzi ale za duzo na respie wiec nie widac . Po zakonczeniu wojny ( 5:52 ) w statach top 5
i stoje na bialo po lewej od lucky ^^
W przeciwieństwie do wersji angielskiej, możemy dowolnie modyfikować ceny przedmiotów.
Cena Brozne Sigil i Serenity Jade może ulec znacznej redukcji.
Robimy to dla polskich graczy.
Ale to i tak oznacza wydawanie realnej gotowki gdzie inne serwery maja te same itemy za free ... Wiec co to da jezeli np obnizycie cene np o 50 % ? Koszt zmniejszy sie z 1.2k na 600 zl ... To juz wole isc na oficial ( skoro bede musial sieganc do kieszeni ) i mam pewnosc ze serwer nie padnie po miesiacu czy dwoch a kasa nie pojdzie w 4 litery .... Spojrzcie na privy jak monkey dynasty , xtreme jade , jade monkey itd ... Serwery ktore trzymaja sie pare lat a oferuja wiecej niz wasz serwer + itemy do refinu za votowanie i bycie online a nie real kase jak u was....
Jak wprowadzicie asc na tym serwerze ludzie wbija 135 asc zobacza ze bez doty nie moga nawet pograc na pve bo moby sciagaja na 2 hity . Obecnie nie sa swiadomi kosztow po asc ^^
Zreszta co ja sie produkuje wasz biznes model . Chcialem zeby ten serwer naprawde byl fajny ludzie poznali ta gre ale z taka dotacja nie ma szans na utrzymanie .... Skoro admini nic z tym widze i tak nie zrobia a wyjsciem jest obnizenie ceny to nie ma sensu zebym dalej sie udzielal
GL HF
To może zaproponujesz coś sam ?
Aktualnie tylko krytykujesz i porównujesz do serwerów 4fun , a nie potrafisz zaproponować sensowengo rozwiązania z którego sam jako gracz byłbyś zadowolony?
Witam, chętnie pograłbym w Jade Dynasty ale nie mam z kim może ktoś ma jakieś propozycje gdzie opłaca sie zacząć gre albo coś?, chetnie pogram jak by co mam TS Micro wiek 22 !!
Czekam Moje GG 49510058 jestem online!
Jak ktoś chce pgrać zapraszam na serwer Shura na globalu sporo ludzi, polskie gildie i ally
Witam , od pewnego czasu trwają pracę nad spolszczeniem gry Jade Dynasty i od niedawna istnieje , polski globalny serwer , na którym można już grać, lecz trwają jeszcze pewne poprawki tłumaczenia.http://jadedynasty.pl/to jest w miarę istotna wiadomość dla wielu graczy , którzy bardzo lubili ten produkt.
coś mi tu śmierdzi chamską reklamą, bo nie wygląda to na gracza, który chciałby pochwalić serwer
Witam , od pewnego czasu trwają pracę nad spolszczeniem gry Jade Dynasty i od niedawna istnieje , polski globalny serwer , na którym można już grać, lecz trwają jeszcze pewne poprawki tłumaczenia.
http://jadedynasty.pl/
to jest w miarę istotna wiadomość dla wielu graczy , którzy bardzo lubili ten produkt.