Polski google play, a Amerykański gift card

Hejka, zainteresowałem się apką feature points ( jakoś tak xD), dzięki niej po uzyskaniu 6k punktów mogę sobie zgarnąć gift card za 10$, jest tylko 1 mały problem. Mianowicie nie wiem czy mogę to aktywować w Polskim google play gdyż oferta jest skierowana do Amerykanów ( w sekcji ogólno światowej jest tylko paypal). Słyszałem, że da się to jakoś obejść... Może macie jakieś pomysły co z tym fantem zrobić, bo wiecie prawie 40zł drogą nie chodzi :D

Wystarczy zmienić w ustawieniach konta region na Amerykę.

Dzięki, tylko pytania:

1. Czy da się to zrobić z poziomu telefonu?

2. Jak rozumiem, po przywróceniu regionu na - Polska - apki będą dalej działały, tak?

OK oba problemy rozwiązane - temat do zaknięcia :)

1. Tak, musisz wejśc w Sklep Play, następnie w moje konto i tam wybierasz "Edytuj metodę płatności". Przekieruje ciebie na strone ustawień portfela i tam zmieniasz adres na Smerykę, a jak skończysz to na Polskę.

2. Wszystkie appki powinny działać poprawnie bez względu na jaki region przełączysz. Google założyło blokadę regionalną na karty upominkowe,np. kupując taką w Holandii musisz mieć zmieniony adres na holenderski.

Hejka, zainteresowałem się apką feature points ( jakoś tak xD), dzięki niej po uzyskaniu 6k punktów mogę sobie zgarnąć gift card za 10$, jest tylko 1 mały problem. Mianowicie nie wiem czy mogę to aktywować w Polskim google play gdyż oferta jest skierowana do Amerykanów ( w sekcji ogólno światowej jest tylko paypal). Słyszałem, że da się to jakoś obejść... Może macie jakieś pomysły co z tym fantem zrobić, bo wiecie prawie 40zł drogą nie chodzi :D