Polski server

Czy będzie możliwość przeniesienia postaci na nowy polski server po jego wyjściu? pytam się ponieważ nie wiem czy teraz zaczynać, czy czekać na wyjście 4.0 i polskiego serva.

Nie

A czy warto czekać i potem zaczynać grać czy mieć wywalone?

To już zależy od ciebie.

Trochę lipa z tym polskim serwerem jak teraz jacyś ludzie uciekną z serwerów to marnie widzę przyszłość siege skoro już teraz ciężko jest zebrać ludzi, by odbić fortecę nie wspominając już, że na polskim serwie będzie jeszcze gorzej.

Nikt z doświadczonych graczy, którzy grają wciąż nie przerzuci się na polski serwer, bo to im się po prostu nie opłaca. Najwyżej przejdą na chwilę by zobaczyć jakość polonizacji itp. Nikt nie będzie porzucał już wykoksowanej postaci. A na polskim serwerze prędzej czy później pewnie zaczną się pustki.

Czy tak wielu przejdzie? Za dużo grindzenia dla kogo, kto już ma lvl60 i dobry ekwipunek żeby zaczynać od nowa. Poza tym ludzie mają znajomości na tych, na których są i niekoniecznie są to znajomości tylko z Polakami.

Sam zostaję na Spatalosie (Ely).

Ktos nie przejdzie teraz na PL server to zrobi najglupsza zrecz jaka moze....Nexus wymiera jesze jako tako czyma sie anuhart ......kto madry to ucieknie na PL chociaz watpie wonline powyzej 500 po paru miesiacach

Nexus nie wymiera, wczoraj było 1500 online :) Wręcz przeciwnie, ludzie wracają, wczoraj wróciło do gry 10 osób (z Legionu, po przerwie), a jeszcze więcej wraca z NA, bo się jednak pingi nie podobają nawet z WTFastem :)

Ping jak ping 180-220 bez WTFast. Gdyby to był LoL, albo jakiś FPS, to bym klął, ale w Aionie praktycznie tego nie zauważam. Z drugiej strony gram klasą, która nie wymaga bardzo niskich pingów, gdybym grał np. Sinem, to pewnie bym to odczuwał.

kiedy dokładnie ma ruszyć ten polski server?

31 lipca.

"Do tej pory w AION Free-to-Play można było grać po angielsku, niemiecku i francusku. Mieszkańcy Atreii jednak stale się uczą i tak od 31 lipca będą mówić także po polsku, hiszpańsku i włosku."

info stąd: http://www.aionfreetoplay.com/website/news/pts_preview_4_0/

Na Anuharcie ludzie potrafią zebrać się nawet jeszcze na NTC, więc populacja spoko. Dziennie jest spam Raksangów, BTów, Satrów, Rentus Base'ów, TFów. Czasami jakaś Muada się trafi, czasem jakiś TH. Ostatnio często jest zbierany alliance na siege w Gelk z Mastariusem.

Ping jak ping 180-220 bez WTFast. Gdyby to był LoL, albo jakiś FPS, to bym klął, ale w Aionie praktycznie tego nie zauważam. Z drugiej strony gram klasą, która nie wymaga bardzo niskich pingów, gdybym grał np. Sinem, to pewnie bym to odczuwał.

Heh :D Gdybym ja w jakieś grze miał tyle pingu 180-220 to nie grałbym w żadnego mmo bo to nie ma sensu. Przecież 200 pingu to jest mega opóźnienie. Jak grałem w Runes of Magic i miałem ping powyżej 80 ms to nawet nie insty nie chodziłem bo było widać różnicę w grze między 31ms, a +80 ms.

jak wchodził w f2p to próbowałem ale zraziłem się do polityki dotacji. Coś się zminiło od tego czasu? Czy dalej jak nie masz pa to nie masz szans być w topce

Masz szanse byc w topce ,ale masz wieksze CD na instancje.

Gold Pack kosztuje 15 zl na allegro... Kupisz raz i potem dasz rade za walute w grze ja kupic.

GOLD PACKA KUPUJE SIE W GRZE..... wiec nie wiem co moze byc zlego w "PA" , na ktore farmi sie na end game dzien....

w sumie 15 zł to nie tak dużo, może warto będzie dać aionowi jeszcze szanse :)

Nexus nie wymiera, wczoraj było 1500 online Wręcz przeciwnie, ludzie wracają, wczoraj wróciło do gry 10 osób (z Legionu, po przerwie), a jeszcze więcej wraca z NA, bo się jednak pingi nie podobają nawet z WTFastem

ja tez logalem na Nexus zeby jak najwiecej gp wykupic po 2 letniej nieobecnosci w aionie :P pewnie wielu takich handluje teraz zainteresowanych nowym serwem, i akurat w dobrym momencie zlapalo się 1500 online :)

ja zakupiłem 3 gp, więc myślę, że starczy :P