Polski Serwer Aion'a - są szanse na zdobycie graczy?

Ostatnio spędzam dużo czasu na tłumaczeniu najnowszych plików serwerowych w Aionie oraz poprawiania bugów, przez co zastanawiam się czy nie zacząć ogarniać serwera pod te pliki, odgrzebałem na kompie stronę mojego starego serwera.

Stronka wyglądałaby następująco, co o niej myślicie? Link

Więc serwer by stał na dedyku, oczywiście w grę wchodziły by serwery z niskimi rate'ami oraz mid rateami, serwer w pełni darmowy, zero dotacji ponieważ mam dostęp do dedyka w firmie kumpla, nie trzeba nic opłacać poza prądem czyli tyle co wcale z własnej kieszeni, brak pay 2 win, 0 packów, każdy ma te same szanse jak i możliwości, tylko zastanawiam się czy aktualnie jest zainteresowanie ludzi na prywatne serwery ponieważ Aion jest teraz w opcji Free2Play, Pay2Win.

Znajdzie się ktoś na forum kto zna się na javie od środka? Pliki Aiona w większości są w niej napisane, czyli praca rozłożyła by się na 2 bądź więcej osób podczas tak zwanego odbugowywania + tworzenia własnych ciekawych eventów, których nie znajdziecie nigdzie indziej.

Macie pomysły na jakieś eventy poza tymi z gry? Piszcie w postach.

Można by urządzać battle royale czyli w jakimś miejscu będzie walka np. 20 osób każdy na każdego i oczywiście ostatnia osoba przy życiu wygrywa.

Zawody w lataniu, urządziło by się gdzieś jakieś miejsce, zapisało zawodników i każdy z osobna dostał by parę potkow i skrzydła. Lecieli by przed siebie jak najdalej. Z pewnością byli by w tym zwyciezcy, każdy lata inaczej i niektórym to lepiej wychodzi.

Oczywiście niemam pojęcia jak takie coś zrobić po prostu to są moje propozycje.

ps. Grałbym ;D

No jak nie to nie

Ja moze bym gral ale na razie nie bo siedzie w dp.Jak serwer bedzie staiblny i duzo ludzi to mozna pograc

ale privy to lipa... bo zawsze po miesiacu padaja

Nie zawsze padają po miesiącu, jak napisałem kumpel ma firmę, serwer stał by u niego na dedyku więc nie ma problemu.

Mi się wydaje że to trochę marny pomysł.. Odkąd Aion przeszedł na f2p to na privach jest pusto.

Ale walić to !

Grałbym

Jeśli będziesz w stanie ogarniać bugi i najnowsze patche, to czemu nie.

gralbym ;)

grałbym pod warunkiem, że najnowsze patche wychodziłyby w miarę szybko.

Nikt Ci nie zagra na serwerze bez stabilności. Zapał Ci przeminie, a ludzie stracą czas i postacie.

Aionowi od GF niczego nie brakuje.

Jeżeli będzie ogar administacja (w grze też) to zagram na 100%

Global po prostu to jeden wielki śmieć (pełno gold spamów, botów z nickami adauhew itp...).

Grałbym z kumplami.

Nie grałbym w ten crap.

warn_ico.png
Spam - Salek

a kto bedzie gral na privie? chyba nikt...skoro global jest f2p...

Ja bym grał na polskim privie o ile dobrze by się zareklamował i pokazał, że to poważny projekt: niezawodne zabezpieczenia serwera, dobry support na forum i np. brak problemów z lagami (ogólnie).

Ostatnio spędzam dużo czasu na tłumaczeniu najnowszych plików serwerowych w Aionie oraz poprawiania bugów, przez co zastanawiam się czy nie zacząć ogarniać serwera pod te pliki, odgrzebałem na kompie stronę mojego starego serwera.

Stronka wyglądałaby następująco, co o niej myślicie? Link

Więc serwer by stał na dedyku, oczywiście w grę wchodziły by serwery z niskimi rate'ami oraz mid rateami, serwer w pełni darmowy, zero dotacji ponieważ mam dostęp do dedyka w firmie kumpla, nie trzeba nic opłacać poza prądem czyli tyle co wcale z własnej kieszeni, brak pay 2 win, 0 packów, każdy ma te same szanse jak i możliwości, tylko zastanawiam się czy aktualnie jest zainteresowanie ludzi na prywatne serwery ponieważ Aion jest teraz w opcji Free2Play, Pay2Win.

Znajdzie się ktoś na forum kto zna się na javie od środka? Pliki Aiona w większości są w niej napisane, czyli praca rozłożyła by się na 2 bądź więcej osób podczas tak zwanego odbugowywania + tworzenia własnych ciekawych eventów, których nie znajdziecie nigdzie indziej.

Macie pomysły na jakieś eventy poza tymi z gry? Piszcie w postach.