Polskie gildie na top serverach wvwvw

Kupiłem podczas promocji kluczyk do gw2 i aktywowałem go. Mam zamiar rozpocząć niedługo grę i chciałbym dowiedzieć się trochę o gildiach polskich na serverach Gandara, Desolation, Far Shiverpeaks. Który server najlepiej z tych trzech? Myślałem nad Desolation, ale chciałem poznać opinię osób które są obeznane bardziej.

Dziękuje z góry za odpowiedzi.

W stopce masz adres www mojej gildii. Nie jesteśmy gildią wvwvw ale nasi członkowie chodzą na mecze wvwvw (najczęściej za pug commanderami) lub organizowane są spontaniczne przez poszczególnych gildiowiczów wypady "odbić wieże", "poprzejmować campy", "pozabijać doly" (typowy romming).

Polecam także serwer Far Shiverpeaks ponieważ ma zgrane, przyjazne community, serwer TS, własną stronę www (z forum), pug commanderów, raidy organizowane przez gildię wvwvw dla community, spotkania przed resetowe. Słowem pełna profeska ;)

Widze ze kolejny co sie czuje zbyt dobry na normalna gre :) Zanim ogarniesz wgl o co chodzi w www minie kilka tygodni gry. Zanim nauczysz sie gry na poziom potrzebny zeby cokolwiek ugrac na www minie kilka miesiecy, wiecej bo przeciez chcesz na top tier a tam sie juz w tancu nie ..... z newbie :) No i skoro nie chcesz z polakami to powodzenia w poznawaniu gry, a to nie WoW, tu nie jestes zapoznany w 100% z mechanika gry na 20lvlu.. Newbie czytaja tu posty starych wyjadaczy i nie rozumieja, ze oni wszyscy ZACZELI GRE NA BLACKTIDE, tam sie uczyli gry i tam zdecydowali ze potrzebuja innego servera. Sam sobie na sile chcesz utrudnic gre, a to nie Metin, tutaj polskie community jest naprawde bardzo fajne, bo 80% graczy GW2 to wiek 25+ ale idz do niemcow czy innych francuzow, co maja jedna polska mini gildie dzis, a za tydzien juz im sie znudzi gra i bedziesz plakal ze nie masz z kim grac :)

Widze ze kolejny co sie czuje zbyt dobry na normalna gre Zanim ogarniesz wgl o co chodzi w www minie kilka tygodni gry. Zanim nauczysz sie gry na poziom potrzebny zeby cokolwiek ugrac na www minie kilka miesiecy, wiecej bo przeciez chcesz na top tier a tam sie juz w tancu nie ..... z newbie No i skoro nie chcesz z polakami to powodzenia w poznawaniu gry, a to nie WoW, tu nie jestes zapoznany w 100% z mechanika gry na 20lvlu.. Newbie czytaja tu posty starych wyjadaczy i nie rozumieja, ze oni wszyscy ZACZELI GRE NA BLACKTIDE, tam sie uczyli gry i tam zdecydowali ze potrzebuja innego servera. Sam sobie na sile chcesz utrudnic gre, a to nie Metin, tutaj polskie community jest naprawde bardzo fajne, bo 80% graczy GW2 to wiek 25+ ale idz do niemcow czy innych francuzow, co maja jedna polska mini gildie dzis, a za tydzien juz im sie znudzi gra i bedziesz plakal ze nie masz z kim grac

Ja nie zaczynałem gry na BT. Od początku (pierwsze otwarte testy) jestem na FSP. Lepiej wybrać serwer teraz i już za kilka miechów cieszyć się dobrym mass pvp niż płacić później za transfer. Kolega teraz wybrał sobie 3 serwery i prosi o opinię. Moje zdanie jest taki, że może śmiało sobie wylosować (rzut kostką) któryś z nich bo to będzie zawsze dobry wybór. Oczywiście zachęcam do FSP bo sam na nim gram (od lat?) i jest to bardzo dobry serwer z międzynarodowym community.

Do autora topicu: serwer wybierz do wvwvw a gildie jakaś multiserverową pvx bo wątpię żeby przyjęła cię gildia stricte wvwvw (ale kto wie może są takie które prowadzą "szkółki" dla młodego narybku). Potem wpadasz na mape wvwvw i latasz z tzw. pug commnaderem. Z czasem możesz (jeśli 3w ci się spodoba i będziesz je ogarniał) poszukać sobie profesjonalnej grupy/gildii.

Na blacktide i tak się nic nie nauczy, bo wvw to tam nie ma wcale. Tylko akasza go zniechęci i na tym się skończy jego przygoda z gw2.

akasza tfu jej mac, zakala tej gry ;f raz wbilem na www to mialo to cos commandera odpalonego >_______<

CIeń zła pie!@# Akaszy ? To dziecko nadal gra ?

Jeden z głównych powodów przez które WvW na blacktide po prostu denerwowało mnie (co później skłoniło mnie do transferu na Pikkena).

nie wiem czy gra,bo nie jestem juz na blacktide, ale przez nią opuściłem ten serwer odrazu jak tylko golda zebrałem troche. Od tego " attak brama"to juz od 1,5 roku siedze sobie na seafarer rest.

Akasza jest już celebrytą w świecie BT :D

Podobno w GW1 też była powiedzmy ... "rozpoznawalna", tak przynajmniej mówią Ci, co grali w pierwszą część :P

Ja mimo wszystko nie miałem okazji jej poznać, czy coś, więc nie oceniam. Słyszałem tylko różne historyjki :P

Owszem od czasow Spamadanu akasza jest najwieksza idiotka w grze. I owszem, wciaz gra i owszem, widialem ja na www ale delikatny verbal harrasment zwykle zalatwia sprawe :) Ponad to zawsze reportuje ja za spam jak oglasza gildie xD trololo

Widze ze kolejny co sie czuje zbyt dobry na normalna gre Zanim ogarniesz wgl o co chodzi w www minie kilka tygodni gry. Zanim nauczysz sie gry na poziom potrzebny zeby cokolwiek ugrac na www minie kilka miesiecy, wiecej bo przeciez chcesz na top tier a tam sie juz w tancu nie ..... z newbie No i skoro nie chcesz z polakami to powodzenia w poznawaniu gry, a to nie WoW, tu nie jestes zapoznany w 100% z mechanika gry na 20lvlu.. Newbie czytaja tu posty starych wyjadaczy i nie rozumieja, ze oni wszyscy ZACZELI GRE NA BLACKTIDE, tam sie uczyli gry i tam zdecydowali ze potrzebuja innego servera. Sam sobie na sile chcesz utrudnic gre, a to nie Metin, tutaj polskie community jest naprawde bardzo fajne, bo 80% graczy GW2 to wiek 25+ ale idz do niemcow czy innych francuzow, co maja jedna polska mini gildie dzis, a za tydzien juz im sie znudzi gra i bedziesz plakal ze nie masz z kim grac

Nie jestem newbie w gw2 drogi kolego. Odczułem ten post jako ofensywa, ale może wydaje mi się. Poprzednie konto sprzedałem z powodu problemów finansowych. Z gildiami anglojęzycznymi mam styczność od star wars the old republic oraz moja znajomość języka angielskiego jest bardzo dobra. Doskonale wiem na czym polega wvwvw, a mój post dotyczył tego jak wygląda sytuacja z polskimi gildiami na tych serverach. Trzeba czytać ze zrozumieniem, ale widzę, że dla niektórych jest to zbyt trudne ;)

Na desolation biega polska gildia wvw, cnversion [sion] czy jakoś tak. Nie jest to nawet top5 :P ale coś tam chłopaki grają. Na pewno będzie ci się z nimi dobrze grało :D

Server wybrany. Far Shiverpeaks. Dziękuje odpowiedzi i pomoc :)

Nie jestem newbie w gw2 drogi kolego. Odczułem ten post jako ofensywa, ale może wydaje mi się. Poprzednie konto sprzedałem z powodu problemów finansowych. Z gildiami anglojęzycznymi mam styczność od star wars the old republic oraz moja znajomość języka angielskiego jest bardzo dobra. Doskonale wiem na czym polega wvwvw, a mój post dotyczył tego jak wygląda sytuacja z polskimi gildiami na tych serverach. Trzeba czytać ze zrozumieniem, ale widzę, że dla niektórych jest to zbyt trudne

Aaa myslalem ze dopiero zaczynasz.. Zwracam honor, moj blad :) Idz sobie gdzie chcesz xd Tez nie mam problemu z ingliszem ale jednak z naszymi jest bardziej swojsko :)..

Noo i szkoda ze jednak nasi nie staraja sie podniesc naszego servera tylko uciakaja do innych :( Wiesz, szansa na kariere i bycie celebryta, jako pro wwwer hehe. Marzy mi sie dzien w ktorym zaczniemy podnosic server zamiast tylko pitolic ze nikt nic nie robi.. ;-;

Aaa myslalem ze dopiero zaczynasz.. Zwracam honor, moj blad Idz sobie gdzie chcesz xd Tez nie mam problemu z ingliszem ale jednak z naszymi jest bardziej swojsko .. Noo i szkoda ze jednak nasi nie staraja sie podniesc naszego servera tylko uciakaja do innych Wiesz, szansa na kariere i bycie celebryta, jako pro wwwer hehe. Marzy mi sie dzien w ktorym zaczniemy podnosic server zamiast tylko pitolic ze nikt nic nie robi.. ;-;

Gdyby tylko była spora grupa na BT która uwielbia grać wvw to byłbym 1 w kolejce na przenosiny do Blacktide, niestety to tylko marzenia :)

Było już bardzo dużo prób podnoszenia BT i wiadomo jak się to kończyło... Teraz to już za późno - szkoda energii - większość polaków musiałaby się zebrać na jednym serwerze, żeby były jakieś osiągnięcia, a bez typowo polskiego serwera trudno coś takiego zrobić. Jest to wręcz niemożliwe. Zresztą czy byłoby fajnie na serwerze, gdzie są sami polacy, to już druga sprawa... Znaczy ze swoich doświadczeń wiem, że kiedy polacy mają ze sobą rywalizować - wtedy spoko, takie community potrafią być naprawdę ok, ale jeżeli chodzi o współpracę, to już jest kiepsko. IMO lepiej skupić się po prostu na budowaniu mocnych, polskich gildii - a ze sztucznymi tworami, jakimi są nieoficjalne polskie serwery, dać sobie spokój.

Kupiłem podczas promocji kluczyk do gw2 i aktywowałem go. Mam zamiar rozpocząć niedługo grę i chciałbym dowiedzieć się trochę o gildiach polskich na serverach Gandara, Desolation, Far Shiverpeaks. Który server najlepiej z tych trzech? Myślałem nad Desolation, ale chciałem poznać opinię osób które są obeznane bardziej.Dziękuje z góry za odpowiedzi.

Jeżeli szukasz top serwera na WvW to takim jedynym jest tylko Seafarer's Rest, znajduje się tam sporych rozmiarów Gildia [RISE] Rise of Mordemoth, którą to mogę ci polecić, organizują reguralne eventy i zadania gildyjne, oraz wypady na WvW

Jeżeli szukasz top serwera na WvW to takim jedynym jest tylko Seafarer's Rest, znajduje się tam sporych rozmiarów Gildia [RISE] Rise of Mordemoth, którą to mogę ci polecić, organizują reguralne eventy i zadania gildyjne, oraz wypady na WvW

Również polecam Tobie bardzo tą gildie, z nimi pograsz wszystko, wypady wvw we wtorki i soboty o 20:00 :)

Btw. Jakie macie kolejki w czasie prime time'u na innych serwerach? Na GH o 19/20 jest ok. 40+ osób na Eb.